Iohannis: "Trebuie să continuăm eforturile de a sancţiona comportamentele ce prejudiciază orice fel de persoană sau grup"

F.D.
Politică / 2 august

Iohannis: "Trebuie să continuăm eforturile de a sancţiona comportamentele ce prejudiciază orice fel de persoană sau grup"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor, în care afirmă că trebuie continuate eforturile de a sancţiona şi de a combate activ ideile sau comportamentele care polarizează, prejudiciază sau stigmatizează orice fel de persoană sau grup, relatează Agerpres.

"Cu prilejul Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor, aducem un pios omagiu romilor care au fost victimele genocidului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi ne reafirmăm angajamentul pentru preţuirea şi apărarea drepturilor fundamentale şi a demnităţii umane. În Europa, ura şi intoleranţa, asumate la nivel de politică de stat, au distrus viaţa a aproape jumătate de milion de romi - copii, femei şi bărbaţi. Autorităţile române din acele vremuri au contribuit, în mod ruşinos, la acest bilanţ criminal, 25.000 de romi fiind deportaţi, iar dintre aceştia 11.000 nu au supravieţuit", spune şeful statului în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial, în cadrul ceremoniei organizate la Memorialul Victimelor Holocaustului.

Potrivit preşedintelui Iohannis, "experienţele de viaţă şi poveştile celor ale căror visuri şi speranţe au fost năruite de discursul urii şi de politicile rasiste rămân un testament ingrat al discriminării şi, totodată, un important mijloc prin care să luptăm împotriva perpetuării nedreptăţilor şi să promovăm valoarea şi importanţa diversităţii, a solidarităţii şi a grijii faţă de semeni".

"De asemenea, este esenţial să putem vorbi deschis în societate despre acest capitol dureros, mai ales când vedem, în prezent, tot mai dese încercări de a resuscita intoleranţa şi discriminarea faţă de diferite minorităţi. În acest sens, trebuie să continuăm eforturile de a sancţiona şi de a combate activ ideile sau comportamentele care polarizează, prejudiciază sau stigmatizează orice fel de persoană sau grup", arată şeful statului.

El subliniază că România şi-a asumat pe deplin trecutul şi a făcut progrese importante pentru prevenirea şi combaterea discriminării, a rasismului, a antisemitismului şi a xenofobiei, prin măsuri legislative menite să încurajeze incluziunea, acceptarea şi egalitatea.

"Sunt convins că societatea noastră este una matură, care va cultiva şi în viitor solidaritatea, unitatea, toleranţa şi compasiunea, astfel ca generaţiile următoare să poată trăi în libertate şi pace! Fie ca amintirea victimelor genocidului să rămână veşnică în inimile noastre!", conchide preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnul IOHANNIS,doreste o LIBERTATE in GANDIRE ca cea pe care o PROMOVEAZA COREEA de NORD. Adica,cine CRITICA pe cei de la PUTERE,trebuie bagati la PUSCARIE,asta ca sa se stie ca nu de TIGANI il doare pe el,ca sunt DENIGRATI. Acest lucru este DORIT in tot PNL. Lor,PNListilor,le trebuie LAUDE de dimineata pana seara,chiar daca ei,au creiere de GASCA. Degeaba ai costum ARMANI,PANTOFI de mii de euro,CEAS de 30 de mii de euro si BATISTUTA de MATASE cu care sa iti stergi MUCII,daca atunci cand esti in pielea goala,pe dinauntru nu sunt deacat TARATE. In curand ,toti cei care vor CRITICA PNL,vor fi inchisi la GUANTANAMO. BRAVOS NATIUNE.!

    Te ai intors cumva turistule de la Paris?

    ai mai multe zile state in afara Ro,presedinte al Ro!

    Macar eliberati catedrele de fizica si englezA,sa se titularizeze alti profesori ca voi sunteti mai mult cu jetul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb