Ion Iliescu ar putea solicita convocarea unui congres extraordinar

Ziarul BURSA #Politică / 26 octombrie 2005

Fondatorul Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, nu îşi dă demisia din partid, dar este supărat pe unii lideri ai formaţiunii, au declarat ieri surse din PSD sub protecţia anonimatului, citate de Rompres. Acestea au confirmat existenţa unui proiect de scrisoare prin care senatorul Ion Iliescu îşi exprimă nemulţumirea vizavi de o serie de aspecte, între care stagnarea PSD în sondaje pînă la 30%. Ion Iliescu mai este supărat pe faptul că PSD nu dă dovadă de unitate într-un context politic favorabil cînd există tensiuni în cadrul Alianţei D.A.

Aceleaşi surse susţin însă că principala supărare a lui Ion Iliescu este legată de afirmaţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, făcută în urmă cu o săptămînă, prin care acesta nu a exclus sancţionarea fostului lider al partidului "dacă va depăşi o anumită linie", printr-o serie de declaraţii.

Declaraţiile liderului social-democrat au fost făcute după ce Organizaţia PSD Bucureşti, din care face parte şi Ion Iliescu, a anunţat public că este pregătită pentru un congres extraordinar.

Sursele citate susţin că Ion Iliescu ar putea convoca în perioada următoare o întîlnire cu mai multe organizaţii din teritoriu şi cu PSD Bucureşti pentru a stabili ca, la Consiliul Naţional al PSD, care va avea loc în decembrie, să se solicite convocarea unui congres extraordinar.

Scrisoarea prin care Ion Iliescu îşi exprimă nemulţumirea la adresa conducerii PSD ar putea avea ca scop să-l determine pe Mircea Geoană să ceară excluderea senatorului din partid, au mai susţinut aceleaşi surse.

Contactat de Rompres, vicepreşedintele Organizaţiei PSD Bucureşti Codrin Ştefănescu nu a dorit să facă nici un comentariu, dar a precizat că partidul se află în situaţia în care este obligatorie o întîlnire în care să fie tranşate toate problemele. "Ne aflăm în situaţia în care se impune o întîlnire în care să fie tranşate problemele, la care să participe liderii Mircea Geoană, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu şi alţi lideri importanţi din teritoriu, întîlnire care ar putea fi convocată de Ion Iliescu", a fost de părere Codrin Ştefănescu. Potrivit unui cotidian central, Ion Iliescu ar fi întocmit o scrisoare prin care îşi exprimă nemulţumirea la adresa conducerii PSD. De asemenea, susţine publicaţia, Ion Iliescu nu exclude o demisie din partid.

Mircea Geoană infirmă o eventuală demisie din PSD a lui Ion Iliescu

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a infirmat ieri, la Senat, zvonurile potrivit cărora Ion Iliescu şi-ar da demisia din partidul pe care l-a fondat. Subliniind că priorităţile PSD sunt reprezentate de lupta politică din Parlament şi de revenirea la guvernare, Mircea Geoană şi-a exprimat speranţa ca Ion Iliescu să-şi păstreze "limpezimea şi claritatea acţiunilor sale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb