Ionuţ Dumitru: "Avem nevoie de o reformă a sistemului de administrare fiscală"

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 octombrie 2011

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a declarat: "Din păcate, România nu a vrut acel program online (n.r. utilizat de Bulgaria) disponibil încă din anii 2001-2002 şi nici acum nu îl doreşte. Ne facem că facem o reformă".

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a declarat: "Din păcate, România nu a vrut acel program online (n.r. utilizat de Bulgaria) disponibil încă din anii 2001-2002 şi nici acum nu îl doreşte. Ne facem că facem o reformă".

Ţara noastră are nevoie de o reformă a sistemului de administrare fis-cală, existând discrepanţe mari, în termeni de colectare de taxe, între noi şi Uniunea Europeană (UE) şi ţările nou intrate în UE, a declarat, ieri, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

Domnia sa a precizat: "Bulgaria a reuşit să îmbunătăţească colectarea veniturilor fiscale. Înainte de reformarea sistemului fiscal, Bulgaria colecta 60% din TVA, iar în prezent colectează 90%".

Ionuţ Dumitru a adăugat că ţara vecină a redus numărul sediilor administraţiilor, având în prezent doar câteva administraţii fiscale regionale. În plus, "totul se realizează online", potrivit domniei sale.

Preşedintele Consiliului Fiscal a declarat: "Din păcate, România nu a vrut acel program online (n.r. utilizat de Bulgaria) dis-ponibil încă din anii 2001-2002 şi nici acum nu îl doreşte. Ne facem că facem o reformă".

În opinia sa, nu este o soluţie să închidem administraţiile financiare, pentru că "se va transfera coada la celelalte unităţi".

Ionuţ Dumitru a precizat: "Avem nevoie de o politică transparentă şi credibilă. Oamenii trebuie să ştie unde se duc banii lor şi să doreas-că să plătească taxe la stat".

Preşedintele Consiliului Fiscal a făcut referire şi la faptul că nu există dezbatere publică pe partea de venituri fiscale.

Cătălin Păuna: Investiţiile - bani publici în găuri negre

Cheltuielile cu investiţiile din ţara noastră sunt cele mai mari din Europa, ca pondere din Produsul Intern Brut, a declarat, ieri, Cătălin Păuna, economistul şef al biroului Băncii Mondiale din România.

Domnia sa a precizat: "De multe ori băgăm bani publici în găuri negre, când vine vorba de investiţii. Nu ştim ce se întâmplă cu banii după ce i-am investit. Sunt proiecte care primesc finanţarea din anii "70-"80. Am văzut astfel de proiecte".

Cătălin Păuna a adăugat că Ministerul Finanţelor Publice trebuie să se uite "mai atent" la portofoliile de proiecte de investiţii.

Domnia sa susţine că ţara noastră trebuie să se orienteze spre fondurile structurale, deoarece reprezintă "venituri la buget".

"Acestea sunt resurse pentru finanţarea proiectelor care sunt prioritare", potrivit lui Cătălin Păuna.

Oficialul Băncii Mondiale a atras atenţia că rata de absorbţie de 3,7%, din prezent, este mică, având în vedere că au trecut patru ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Domnia sa a mai precizat că faptul că nu absorbim fonduri europene "nu reprezintă o întâmplare". (Elena Voinea)

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb