Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a transmis marţi, în contextul scandalului legat de naţionalizarea Pilonului 2 de pensii, că PNL este un susţinător categoric al sistemului de pensii private şi nici nu a propus şi nici nu susţine vreun amendament care prevede desfiinţarea pilonului II, eliminarea obligativităţii contribuţiei sau reducerea acesteia, potrivit News.ro.
"Partidul Naţional Liberal este un susţinător categoric al sistemului de pensii private. PNL nici nu a propus şi nici nu susţine vreun amendament care prevede desfiinţarea pilonului II, eliminarea obligativităţii contribuţiei sau reducerea acesteia", afirmă Ionuţ Stroe.
Purtătorul de cuvânt al PNL arată că, "mai mult de atât, nu a existat nicio discuţie despre acest subiect în interiorul partidului".
"PNL a promovat şi a susţinut întotdeauna necesitatea acestui pilon şi dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent şi vom continua să fim garanţi ai acestui principiu", mai subliniază Stroe.
Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, despre articolul privind naţionalizarea "mascată" a Pilonului 2 de Pensii, care a apărut în lista amendamentelor depuse de coaliţie la proiectul de asumare a răspunderii Guvernului, că propunerea a venit de la secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru şi doar vigilenţa parlamentarilor PNL a făcut să observe acest lucru.
Liderii coaliţiei s-au reunit marţi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a stabili ce amendamente aprobă în proiectul de lege privind asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. Apariţia unui articol nou, care practic prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii, potrivit unor surse politice, a provocat scandal în interiorul şedinţei, liberalii nefiind de acord cu acesta. În plus, taxarea băncilor se modifică în sensul în care acestea ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025, dublu faţă de prevederea iniţială de 1%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2023, 09:16)
Ce fac mai exact Fondurile din Pilonul 2?
Asteapta niste bani si apoi ii duc cam pe unde vor ei dupa ce isi opresc salarii babane, conferinte si sesiuni dichisite.
Pe deasupra mai si influenteaza piata bursiera prin limitarea numarului de actiuni disponibile la tranzactionare, impovareaza statul cu dobanzi pentru banii pe care ii imprumuta. Macar plasamentele catre stat sa fie remunerate prost asa cum BNR remunereaza depozitele plasate de banci la ei pentru sumele pe care nu le plaseaza in piata reala in credite.
Va urma si o limitare a retragerii integrale a sumelor cuvenite de catre beneficiari astfel sa le ramana banii cat mai mult pe mana.
Daca piata creste sunt ei buni si mari investitori iar cand scade de vina sunt pietele externe, rusii, petrolul in general toata lumea in afara de ei.