IONUŢ STROE (PNL): "Prin modificarea Directivei privind muncitorii detaşaţi vor fi discriminate firmele româneşti"

G.F.
Politică / 14 noiembrie 2017

Ionuţ Stroe (Sursa foto: Facebook)

Ionuţ Stroe (Sursa foto: Facebook)

Prin modificarea Directivei privind muncitorii detaşaţi vor fi discriminate firmele româneşti care lucrează în afară, iar lucrătorii români detaşaţi îşi pot pierde locurile de muncă, a declarat astăzi deputatul PNL, Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a precizat prin intermediul unui comunicat: "Consider că prin modificarea Directivei privind muncitorii detaşaţi vor fi discriminate firmele româneşti care lucrează în afară, iar lucrătorii români detaşaţi îşi pot pierde locurile de muncă. Dreptul de a munci în alte ţări UE este cel mai important beneficiu dobândit în urma aderării noastre la Uniunea Europeană. Zeci de mii de români sunt în pericol să îşi vadă acest drept afectat, iar ce mă îngrijorează şi mai tare este lipsa de reacţie a Guvernului. Dacă vor intra în vigoare aceste modificări, în UE se va legaliza o formă de protecţionism şi izolaţionism care e în contradicţie flagrantă cu libertăţile fundamentale: libera circulaţie a persoanelor şi serviciilor".

În luna noiembrie vor începe negocierile între Comisie, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru forma finală pe care o vor lua aceste modificări, dar principalele direcţii au fost deja stabilite. Schimbările vizează reducerea perioadei de detaşare la 12 luni, cu posibilitatea de extindere în anumite cazuri până la 18 luni şi modificări la regimul salarizării.

"Astfel, va deveni mult mai scump şi mai complicat pentru firme să contracteze muncitori detaşaţi. Studiile arată că cel puţin 2/3 din numărul muncitorilor detaşaţi îşi vor pierde locul de muncă sau vor fi forţaţi înspre zona gri sau neagră a economiei. Un demers iniţiat de anumite state în numele reducerii aşa-zisului "dumping social" va avea ca efect tocmai erodarea drepturilor lucrătorilor detaşaţI", a mai precizat deputatul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb