IPO: Syngenta renunţă la STAR Market, în favoarea Shanghai Stock Exchange

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 mai 2023

Sursa foto: www.syngentagroup.com

Sursa foto: www.syngentagroup.com

Compania elveţiană de produse agrochimice şi seminţe Syngenta şi-a retras cererea de listare pe STAR Market din Shanghai, platformă axată pe tehnologie, şi va încerca să îşi lanseze oferta publică iniţială (IPO) pe piaţa principală a Bursei de Valori din Shanghai (Shanghai Stock Exchange), conform Reuters.

"Grupul Syngenta şi-a retras cererea de IPO pe STAR Market şi va solicita imediat o listare publică pe piaţa principală de la Bursa de Valori din Shanghai", a informat compania, menţionând că a decis această schimbare în urma modificărilor recente făcute de autorităţile Chinei în domeniul regulilor de listare.

"Credem că Syngenta Group se potriveşte mai bine pe piaţa principală", a subliniat compania care îşi pregăteşte IPO-ul de 65 de miliarde de yuani (9,4 miliarde de dolari).

Potrivit Reuters, autoritatea de supraveghere a valorilor mobiliare din China a implementat, din februarie, noi reguli pentru a extinde sistemul de IPO bazat pe înregistrare pe pieţele principale din Shanghai şi Shenzhen. Acest sistem, conceput pentru simplificarea cerinţelor de listare şi pentru îmbunătăţirea procedurilore de înregistrare şi verificare, a fost adoptat pentru prima dată de STAR Market, iar ulterior de ChiNext şi Beijing Stock Exchange.

Cheia schimbărilor este acest sistem de înregistrare, care înlocuieşte sistemul anterior bazat pe aprobare (pentru IPO) în cazul pieţelor principale din Shanghai şi Shenzhen. În baza acelui sistem, companiile trebuiau să treacă printr-un proces strict de verificare de către autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare.

În cadrul noului sistem, bursele sunt responsabile pentru verificarea IPO-urilor, cu accent pe dezvăluirea informaţiilor, în timp ce autoritatea de reglementare se asigură doar că listările sunt conforme cu politica naţională din domeniu. De asemenea, noul mecanism de listare nu stabileşte restricţii administrative privind preţul de emisiune şi mărimea pachetului de acţiuni noi.

Shanghai Stock Exchange a informat că respectă pe deplin "alegerea independentă privind mutarea listării Syngenta şi sprijină IPO-urile marilor companii de tehnologie agricolă".

Bursa a precizat că va continua să lucreze la IPO-ul Syngenta într-un mod "constant şi ordonat", după ce compania îşi va depune cererea pentru listarea pe piaţa principală.

"Această listare pe piaţa principală îi va permite grupului Syngenta să acceseze investitori mai diversificaţi şi va fi favorabilă pentru valoarea companiei pe termen lung", a anunţat compania din Elveţia.

Rivală a societăţii americane Corteva Inc., respectiv a firmelor germane BASF AG şi Bayer AG, Syngenta a fost cumpărată pentru 43 de miliarde de dolari de ChemChina (China National Chemical Corp.) în 2017, iar în 2021 a fost transformată în Sinochem Holdings Corp. Syngenta a raportat, pentru 2022, cele mai mari vânzări şi câştiguri anuale din istoria sa, profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) urcând cu 20%, la 5,6 miliarde de dolari.

Compania-mamă chineză intenţionează să păstreze un pachet majoritar de acţiuni la Syngenta după IPO, care urmează să fie una dintre cele mai mari listări din lume, în acest an, şi se aşteaptă ca operaţiunea să îi ofere grupului elveţian o valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb