"Iproeb" Bistriţa şi-a câştigat porţia dintr-un contract

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 septembrie 2009

Producătorul de fire şi cabluri electrice "Iproeb" Bistriţa (simbol IPRU pe piaţa Rasdaq) a câştigat, alături de mai multe companii, o licitaţie pentru reconstrucţia unei linii electrice dintre două staţii de tensiune situate în Polonia, în valoare de aproximativ 43 milioane de euro, fără TVA, potrivit contractului de atribuire. Licitaţia a fost făcută electronic, iar criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

Reprezentanţii "Iproeb" nu au dorit să specifice cota parte ce revine companiei în urma licitaţiei din Polonia, dar au precizat că aşteaptă ca în perioada următoare să aibă o încărcare de capacitate mai mare decât de obicei.

"Suntem o companie discretă şi considerăm că rezultatele unei societăţi se reflectă cel mai bine în Bilanţul de la sfârşitul anului", ne-au spus sursele citate, confirmând totuşi că societatea a reuşit să câştige recent câteva licitaţii interne şi externe.

Contractul pare să fie bine venit companiei după ce aceasta a anunţat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 2,7 milioane lei (645.500 euro), de 3,7 ori mai mic decât profitul înregistrat în primul semestru din 2008. În acelaşi timp, afacerile societăţii s-au redus cu 51% faţă de intervalul echivalent al anului anterior, până la 37,16 milioane lei.

Ultimele luni au pus conducerea companiei într-o situaţie dificilă din cauza reducerii comenzilor, fiind nevoită în iulie să trimită în şomaj tehnic 110 angajaţi, după ce, în urmă cu mai multe săptămâni, luase o decizie similară în cazul a 280 de salariaţi.

"Iproeb" Bistriţa are o valoare de piaţă de 41,1 milioane de lei, potrivit preţului de 0,88 de lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Societatea "Electromontaj" deţine puţin peste 30% din titlurile IPRU. Din acţionariatul companiei mai face parte şi fondul de investiţii "MEI - Roemenie & Bulgarije", cu o participaţie de 10,37%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb