IRAN: Washingtonul pune accentul pe "descurajare", "nu pe război"

I.I.
Internaţional / 22 mai 2019

Patrick Shanahan (Sursa foto: Twitter)

Patrick Shanahan (Sursa foto: Twitter)

Desfăşurările militare ale Statelor Unite vizează "recurgerea la descurajare" contra Iranului, şi "nu războiul", a afirmat marţi şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, citat de AFP.

"Principala noastră preocupare în acest moment este de a evita orice calcul prost iranian. Nu dorim escaladarea", a declarat el în faţa presei după ce i-a informat cu uşile închise pe parlamentarii americani în legătură cu ameninţările atribuite Teheranului.

El a adăugat că măsurile luate de Washington au permis "evitarea unor atacuri", în special "contra forţelor americane" în regiune. În cursul dimineţii, el afirmase deja că acţiunea americană a permis "îndepărtarea" pentru moment a "riscului de atacuri antiamericane".

Întrebat în legătură cu declaraţiile făcute de Donald Trump, care luni seara a părut să minimalizeze iminenţa unei ameninţări din partea Iranului, Shanahan a replicat: "Există un risc şi ne ocupăm de acest risc", adăugând că "acest lucru nu înseamnă că ameninţările pe care le-am identificat au dispărut". "Răspunsul nostru prudent, cred, le-a dat iranienilor timp să reflecteze", a mai spus oficialul american.

"Avem numeroase modalităţi de a păstra canale de comunicare" cu liderii iranieni, a declarat marţi în Congresul de la Washington secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au intensificat după ce administraţia Trump a înscris Gardienii Revoluţiei pe "lista neagră" a organizaţiilor teroriste şi a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului. Washingtonul a decis să trimită în zona Orientului Mijlociu un portavion, bombardiere B-52, o navă de război şi o baterie de rachete Patriot pentru a răspunde presupuselor ameninţări din partea Republicii Islamice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb