Iridex închide definitiv Depozitul de deşeuri Chiajna, după aproximativ 22 de ani de funcţionare

T.B.
Companii / 9 noiembrie 2023

Iridex închide definitiv Depozitul de deşeuri Chiajna, după aproximativ 22 de ani de funcţionare

Societatea IRIDEX GROUP SRL aduce la cunoştinţă tuturor autorităţilor interesate şi cetăţenilor Capitalei că Depozitul de deşeuri Chiajna - obiectiv al Primăriei Municipiului Bucureşti, operat de IRIDEX GROUP SRL, a fost anvelopat şi închis definitiv, în totalitate, se arată într-un comunicat al Iridex, remis redacţiei.

Primele celule care şi-au atins capacitatea de depozitare - celulele 1-5 au fost închise definitiv în decembrie 2017, iar celulele 6-7 au fost închise definitiv în această săptămână, potrivit sursei menţionate.

Astfel, după aproximativ 22 ani de funcţionare, Depozitul este închis, anvelopat şi asigură o securitate deplină în ceea ce priveşte protecţia mediului şi sănătatea populaţiei, informează IRIDEX. Instalaţii de înaltă performanţă asigură controlul factorilor de mediu, astfel încât zona să fie una curată, fără impact nefavorabil asupra mediului şi a cetăţenilor, arată datele comunicatului. În prezent se desfăşoară activitatea de monitorizare post-închidere, în conformitate cu legislaţia în domeniu, pe o perioadă de minim 30 ani, transmite sursa.

Depozitul de deşeuri Chiajna este un exemplu de bune practici, care a funcţionat în permanenţă cu respectarea autorizaţiilor de mediu şi a legislatiei în domeniu, potrivit comunicatului. Toate reclamaţiile privind unele activităţi posibil neconforme făcute de-a lungul timpului s-au dovedit a fi nefondate, menţionează compania. Confirmarea funcţionării în perfectă legalitate s-a făcut prin expertize de mediu, măsurători etc. dispuse în instanţe sau de autorităţi ale statului, se mai arată în comunicat.

De-a lungul anilor, Depozitul de deşeuri Chiajna a contribuit la promovarea noilor soluţii tehnologice şi la dezvoltarea metodelor avansate de gestionare a deşeurilor, transmite sursa menţionată. Activitatea sa a servit drept punct de referinţă chiar şi pentru autorităţile de mediu, cum ar fi GNM (Garda Naţională de Mediu) şi APM (Agenţia pentru Protecţia Mediului), care au adoptat tehnologii inovatoare şi au implementat practici noi în domeniul gestionării deşeurilor, influenţând în mod pozitiv progresele din acest sector, informează sursa.

Depozitul a fost înfiinţat în 1999, când Bucureştiul era un oraş plin de deşeuri, în urma unei proceduri de licitaţie internaţională publică, licitaţie câştigată de IRIDEX GROUP SRL, precizează sursa indicată. Potrivit comunicatului, depozitul de deşeuri împreună cu celelalte facilităţi adiacente au constituit un Centru Integrat de Management al Deşeurilor, cu activităţi ce reprezintă verigi ale economiei circulare - compostare, sortare, tratare deşeuri din construcţii etc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb