Irina Truică, la DNA

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 20 ianuarie 2016

Actualizare 16:04 Irina Truică, urmărită pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu

Irina Truică, soţia omului de afaceri Remus Truică, s-a prezentat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice din complicitate la înşelăciune, la complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, în dosarul creditelor frauduloase de la BRD.

"(Acuzaţia - n.r.) se rezumă la o semnătură de soţie naivă. El (Remus Truică - n.r.) când are de-a face cu alţi bărbaţi se ascunde pe după pomi în domeniul minunat din Snagov şi în faţa, încă, a nevestei, e leu. (...) Ce pot să spun - domnul Truică are tot felul de probleme şi în afară de asta. (...) Este o declaraţie adevărată şi atât. Nu cred că aici vine cineva împotriva cuiva, vii că ai fost chemat şi ajuţi cât poţi procuratura, ceea ce mi se pare măcar de bun-simţ", a declarat Irina Truică la ieşirea din sediul DNA.

Aceasta spus că de cinci ani încearcă să divorţeze, dar procesul din Franţa este tergiversat de soţul ei.

"Dosarul nu merge pentru că interesul soţului meu este să îl tergiverseze cât mai tare, astfel încât să nu se pronunţe, Doamne fereşte, vreun partaj, să fie definitiv, şi între timp furnicuţe de off-shore-uri să-şi facă diverse treburi, astfel încât să câştige timp. (...) Credeţi că toată averea lui e sub sechestru? Nu ştiu ce are şi ce n-are, dar urmează să se afle toate lucrurile astea, sper", a răspuns Irina Truică întrebărilor ziariştilor.

Ea a mai vorbit şi despre relaţia sa cu Remus Truică şi a precizat că fetele lor nu îi simt aşa de mult lipsa, deoarece nici când erau împreună nu se implica foarte mult ca tată.

"Din când în când îi mai scriu domnului Truică câte un email în care îi explic anumite lucruri despre situaţia fetelor în principal, dar la 90% din ele, în principal, nu primesc răspunsuri. Pensia alimentară nu a plătit-o cam de un an de zile. Nu ştiu să fac un calcul acum, este vorba de o sumă importantă care s-a adunat în acest timp, de care fetele ar fi putut să beneficieze, mai ales acum, cu mutarea", a spus Irina Truică.

(A.L.)

-----------------

Actualizare 11:21 Irina Truică, învinuită în dosarul creditelor ilegale

Irina Truică, fosta soţie a omului de afaceri Remus Truică, are calitate de învinuit în dosarul creditelor frauduloase de la BRD, fiind acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani, transmit televiziunile de ştiri.

(I.D.)

------

Fosta soţie a omului de afaceri Remus Truică s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul creditelor frauduloase de la BRD, transmit surse din presă.

La intrare în sediul DNA, aceasta a spus că nu ştie în ce calitate a fost citată.

''Nu ştiu deocamdată, amestecul meu nu e niciunul (n.r. în creditele frauduloase de la BRD). Nu sunt urmărită la fel ca dânsul (n.r. ca Remus Truică), sunt prima dată aici'', a declarat Irina Truică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb