Irlanda negociază cu UE acordarea unor fonduri substanţiale

M.I.
Internaţional / 6 februarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Irlanda negociază cu Uniunea Europeană acordarea unor fonduri substanţiale pentru a compensa impactul unui eventual Brexit fără acord asupra exporturilor de alimente în valoare de 4,5 miliarde de euro în Marea Britanie, relatează The Guardian.

În timp ce premierul britanic Theresa May se pregăteşte pentru o întâlnire crucială la Bruxelles, programată joi, oficiali ai Comisiei Europene caută măsuri compensatorii continue pentru Irlanda, în cadrul unui aranjament care ar dura ani de zile.

Deja a fost discutată la nivel înalt acordarea unor fonduri pentru despăgubirea fermierilor, iar problema va fi ridicată în discuţiile cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, în timpul unei runde de întâlniri care vor avea loc astăzi la Bruxelles.

Surse au declarat că Irlanda va cere "o soluţie pe termen lung" în timpul discuţiilor referitoare la bugetul UE din luna aprilie, în locul unei sume pentru Brexit.

Politicienii au menţionat asistenţa care este acordată ţărilor baltice de când Rusia a interzis anumite exporturi de alimente din UE, ca exemplu de solidaritate financiară pe care speră să o obţină în lipsa unui acord referitor la Brexit.

Irlanda exportă în Marea Britanie alimente şi băuturi în valoare de 4,5 miliarde de euro, de la carne de vită la brânză cheddar. Calculele Departamentului pentru Agricultură estimează costul tarifelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului la 1,7 miliarde de euro.

Ministrul irlandez al Agiculturii, Michael Creed, a spus că aceste tarife ar reprezenta "o problemă existenţială" pentru sectorul alimentelor şi băuturilor. Acesta a afirmat anterior că Irlanda va cere "fonduri substanţiale" din partea UE.

Numai industria cărnii ar suporta costuri suplimentare de până la 700 de milioane de euro, care, potrivit şefului Asociaţiei Fermierilor Irlandezi, ar distruge producţia de carne de vită a ţării.

Mai sunt îngrijorări că dacă Marea Britanie va adopta politica tarifelor zero, pentru asta ar însemna carne de pui, vită şi miel mai ieftină din Statele Unite şi America de Sud, ceea ce va duce la cantităţi mai mici de carne britanică şi irlandeză pe rafturile magazinelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb