Isărescu. No comment

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 august 2016

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Reproducem, în cele ce urmează, declaraţiile Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu, făcute în conferinţa de ieri, pe marginea statisticilor referitoare la Legea Dării în Plată, fără niciun comentariu:

"Aşteptăm ca băncile să-şi clarifice poziţia publică faţă de motivaţia care a dus la apariţia acestei dezbateri, oarecum specifică României. Au fost discuţii despre creditele în franci elveţieni, dar nu în maniera în care au fost în România.

Ar trebui ca băncile să explice, nu noi, cum vine chestiunea asta cu 800.000 de cazuri sociale şi mai puţin de 4.000 de cazuri (n.r. de notificare pentru darea în plată) care s-au înregistrat până în prezent. Şi dumneavoastră, media - care reprezentaţi opinia publică -, să încercaţi să explicaţi cum de am ajuns în situaţia asta.

Eu ce comentarii suplimentare pot să fac?

Am furnizat datele pe care le-am cules în baza atribuţiilor pe care le are BNR. Consider că continuarea unei discuţii ca o diversiune pe tema asta nu are niciun rost. Luaţi dumneavoatră datele, le analizaţi - eu nu cred că trebuie să le mai analizaţi cu BNR, noi le putem centraliza -, mergeţi la ARB (Asociaţia Română a Băncilor are toate atribuţiile necesare, acum are şi informaţii), dânşii pot să vă furnizeze şi elemente mult mai concrete".

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Incredibil.Asta nici acum nu realizeaza ca nu e vorba de problema sociala ci de excrocheria patronata de el.Si daca discutia din Romania este alta decat in alte tari este ca bnr a permis jaful la lumina.Nu cred ca nu vede ca cei pe care-i patroneaza au profit de 4,ai auzit mai nemernicule de 4 patru ori mai mare decat in tarile lor.Atunci cum pot sa fie discutiile la fel ca la altii?

    Prin februarie 2016, BNR a anuntat peste 700 000 de intarzieri la plata si a zis ca ele sunt in scadere fata de lunile precedente.

    Zamfir a mentionat cifra de 800 000 de creditati care nu pot sa-si plateasca ratele, pentru ca li s-au micsorat salariile, intr-o declaratie de prin noiembrie 2015. 

    De atunci, Isarescu are ininteligibila obsesie a lui "800 000". 

    Parca ar fi Birlic: "Viceversa!"

    Domnu' guvernator, acu' va suparati, cand a venit momentul sa ne explicati ce ati vrut sa spuneti ca LDP induce un risc sistemic?

    Hai domnu', spuneti-ne, va rugam!

    Fac 4000 de-un risc sistemic? 

    1. Risc sistematic sau seismic, o mary, mai aceasta, ca nu esti guler alb!

    Acum BNR este institut de statistica?

    V-ati suparat si ati intrat in greva, ca ati fost silit sa ne spuneti salariul? 

    1. Nu e nici o noutate, pentru ca si pana acum, tot publicul a trebuit sa analizeze starea sistemului bancar si gradul de risc al ofertei bancare.

      BNR se ocupa de statistici, de concedieri de personal din bancile private si de presiuni pentru transferul de proprietate al unor banci.

      Cu publicul, mucles. 

      La un salariu real superior al celui lui Bernanke sau Yallen, Isarescu - care conduce sub 1% economie monetara comparativ cu economia dolarului american - nu isi merita deloc banii, e chiar nesimtire! e depasit si supraplatit, ar trebui pensionat cu pensie redusa si gasit un inlocuitor competent, unul scolit prin afara nu un alt pilos din gasca sau fostul ginere Croitoru, unul scolit in afara pe domeniu fara vedetisme si pus la munca dar la salarii decente de romania, nu de Federal Reserve, ca nu BNR asa ceva, si se gaseste unul, stati linistiti! Nu se poate sa castige cineva un apartament pe luna, cu tot cu bonusuri, poate chiar doua mai calitate medie, si sa vina cu non-raspunsuri din astea! ce naiba gestioneaza omul asta, ce reglementeaza, ce prevede, ce scenariii, ce masuri de siguranta?....la noi se fura ilegal si se mai fura si ilegal tara, prin incompetenta si eternitate pe sefie, ca generalii din fostul regim raman generali!

      67% au acum pricipalul mai mare decat creditul initial,incat ar trebui sa plateasca cateva generatii sa-i indestuleze pe ticslosi.

      Bursa de ce nu comenteaza?

      ...sau cum a ajuns Erste Group da dea lectii Deutsche Bank. Ce au in comun Mugurel si Andreias este faptul ca sunt cei mai longevivi in functie. Si ca se bazeaza pe INTELEPCIUNEA celor increzatori in vorbele dumnealor. Daca in aprilie 2011 Rumänien era o problema pentru domnul Treichl , in August 216 nici nu merita sa fie enumerata, cum citim in revista TREND.LDP este inexistent ca subiect. De ce? Simplu. Pentru ca activele imateriale au fost complet amortizare si CET1 radiaza de bucurie. Si uite asa a ramas domnul Isarescu de papagal, scuzata fie expresia, adica el ajuta ca Erste sa nu ajunga o banca de Cartier si apoi este ignorat....

      Si daca calculezi in pere sau cartofi prajiti principalul e mai mare chiar la 93%. E mai avantajos calculul asta nu te bloca in alea vechi.

      Este suma garantiilor si a amortizarilor extraordinare. Cu alte cuvinte NEPELE e mai valoroase decat perele. Acum depinde si de sorturi. Exista OLTCHIM, SILVER MOUNTAIN sau BOT GROS.

      Ca sa nu mai zica Zika ca imprastiem molima, atacind BNR, "zilnic".

      Sau, oare, nici sa dam citate din Isarescu nu mai este voie? 

      Insa cu oareschce chibzuinta da nu scrie careva un comentariu de genul Isarescu e Mare. Nu de alta da sa nu fie cineva confundat:-)Cine a reusit sa salveze sistemul bancar fara niciun leu de la stat merita cel putin recunoasterea meritelor divine

    eu nu inteleg declaratia lui Isarescu. ARB ce spune?

    El no coment dar eu care platesc pentru creditul in chf 10 ani din viata mea impreuna cu familia de am ajuns sa nu ne mai saturam la masa de cat de putini bani avem pentru aceasta cum o fi .Tot ce-i doresc acestui om sa nu plece in alta dimensiune linistit asa cum spera fiecare la capat de drum ca tare mai suferim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb