ZIARUL BURSA

09 august 2016
Ediţia din 15.08.2024
Banca Naţională a României respinge ferm şi fără echivoc atacurile la adresa reputaţiei băncii centrale

DECLARAŢIE DE PRESĂ Banca Naţională a României respinge ferm şi fără echivoc atacurile la adresa reputaţiei băncii centrale

Dan Suciu, Purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a RomânieiBănci-Asigurări / 9 august 2016

De mai bine de o lună de zile, Banca Naţională a României este supusă zilnic unui tir de acuzaţii reluate cu obstinaţie, rupte de realitate şi menite să ducă la confuzie. Atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă, nu au nicio bază reală, nu se susţin cu documente, avansează date false, mai mult, conţin de prea multe ori neadevăruri economice şi acuzaţii la limita linşajului. Toate acestea trec dincolo de legitimitatea interesului public în ceea ce priveşte activitatea Băncii Naţionale. Nicio acuzaţie serioasă, de gravitatea celor invocate, nu se poate susţine, indiferent de câte ori e repetată, printr-o simplă frază aruncată pe un blog.

Azamat Zhangulov: "Dacă declaram falimentul Rompetrol în 2010, ce s-ar fi întâmplat cu sistemul bancar şi energetic din România?"

Azamat Zhangulov: "Dacă declaram falimentul Rompetrol în 2010, ce s-ar fi întâmplat cu sistemul bancar şi energetic din România?"

A consemnat ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 9 august 2016

Povestea Rompetrol intră într-o nouă eră. După o privatizare contestată, un dosar DIICOT de peste 3000 de volume, în care sunt implicaţi politicieni şi foşti miniştri de prim rang, după cea mai mare tranzacţie din România pentru care mulţi oameni de afaceri l-au invidiat pe Dinu Patriciu, conducerea actuală a companiei a anunţat, recent, că intenţionează să dea statul în judecată la Tribunalul Internaţional de la Washington, dacă problemele cu autorităţile noastre nu se vor soluţiona amiabil în următoarele 3-6 luni.

Mugur Isărescu

Isărescu. No comment

Bănci-Asigurări / 9 august 2016

Reproducem, în cele ce urmează, declaraţiile Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu, făcute în conferinţa de ieri, pe marginea statisticilor referitoare la Legea Dării în Plată, fără niciun comentariu:

Vlad Voiculescu

GUVERNUL A HOTĂRÂT CREŞTEREA PLĂŢII PENTRU GĂRZILE MEDICILOR Ministrul Sănătăţii: "Reparăm modul în are sunt tratate gărzile"

Gabriel TănasePolitică / 9 august 2016

Actualizare 15:00 Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România cere medicilor să semneze contractele pentru gărzi

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România cere medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, ca urmare a încheierii oficiale a protestelor, se arată într-un comunicat al Federaţiei, trimis redacţiei.

Actualizare 07:34 Declaraţie comună Voiculescu - sindicatele din sănătate: "Oferta, un pas spre normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar"

-----------

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat aseară, după întâlnirea cu sindicaliştii din sănătate, că vrea ''să repare'' modul în care sunt "tratate" gărzile în sistemul sanitar, informează Agerpres.

Analist: "Cooperarea dintre Rusia şi Turcia poate duce la o rezoluţie a crizei siriene"

ERDOGAN ÎL VIZITEAZĂ PE PUTIN, ASTĂZI Analist: "Cooperarea dintre Rusia şi Turcia poate duce la o rezoluţie a crizei siriene"

A.A.Internaţional / 9 august 2016

Actualizare 16:09 Turcia ameninţă cu sistarea acordului cu UE privind migranţii dacă nu vor fi ridicate vizele pentru cetăţenii săi

Ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik, a afirmat astăzi că Ankara va sista aplicarea acordului cu Uniunea Europeană privind stăvilirea fluxului de migranţi către blocul comunitar, dacă UE nu oferă o dată precisă pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii Turciei, transmite Reuters.

Actualizare 15:30 Putin subliniază dorinţa de "restabilire a dialogului" între Rusia şi Turcia

Actualizare 14:50 Rusia şi Turcia au negociat în secret reconcilierea în capitala Uzbekistanului

Actualizare 12:09 Turcia avertizează Washingtonul să nu sacrifice relaţiile pentru "teroristul" Gulen

Zece refugiaţi luptă sub steagul speranţei!

JOCURILE OLIMPICE 2016 Zece refugiaţi luptă sub steagul speranţei!

DAN NICOLAIESport / 9 august 2016

Zece sportivi fără ţară, în acest moment, povestesc în bazine, pe tatami, sau pe pistele de atletism drama milioanelor de refugiaţi din întreaga lume. Toţi aceşti oameni reuniţi sub steagul plăpândei speranţe au la Jocurile Olimpice de la Rio o echipă, care nu are obiective şi nu visează neapărat la medalii, dar trage un uriaş semnal de alarmă.

Regina Ana şi Regele Mihai

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost adus în ţară

Ionuţ StănescuPolitică / 9 august 2016

ACTIALIZARE 19:30 Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Ana a ajuns la Castel Peleş şi va fi depus în Holul de Onoare. Clopotele bisericilor din Sinaia au bătut trimp de trei minute la intrarea cortegiului funerar în oraş şi numeroşi localnici şi turişti au salutat maşinile din cortegiu, informează Digi 24.

Actualizare 15:45 Trafic rutier restricţionat în Capitală cu ocazia funeraliilor Reginei Ana

Traficul rutier va fi restricţionat pe 13 august pe mai multe străzi din Bucureşti pe traseul de deplasare a cortegiului funerar al Reginei Ana.

Masa rotundă cu tema "Cât de ECO sunt Programele Casa Verde şi Casa Verde Plus", organizată de ziarul "Bursa"

Masa rotundă cu tema "Cât de ECO sunt Programele Casa Verde şi Casa Verde Plus", organizată de ziarul "Bursa"

Stelian BădescuCompanii / 9 august 2016

Actualizare 11:45 Dan Anghel, ROMEPS: "Programul Casa Verde este subfinanţat"

Programul Casa Verde este sub-finanţat, iar criteriile privind eficienţa energetică a locuinţelor pentru care se aplică un proiect trebuie stabilite într-un mod clar în Ghidul de finanţare, a afirmat Dan Anghel, reprezentant al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS).

ACTTUALIZARE 10:55 Cristian Pârvan: "Avem tehnologii româneşti în domeniul eficienţei energetice ignorate de autorităţi"

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

DENUNŢĂTORUL OLGUŢEI VASILESCU: "Am fost ameninţat cu moartea"

Andreea StoicaAnticorupţie / 9 august 2016

Actualizare 14:32 Lia Olguţa Vasilescu, la tribunal

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a ajuns astăzi la Tribunalul Bucureşti, instanţă care va judeca cererea DNA de plasare sub control judiciar a acesteia.

-----------

Denunţătorul primarului Craiovei, Petre Becheru, susţine că a fost ameninţat cu moartea şi a lansat, astăzi, mai multe acuzaţii la adresa Olguţei Vasilescu, transmite Antena 3.

Michael Phelps (Sursa foto: Facebook)

JOCURILE OLIMPICE 2016 Phelps i-a atacat direct pe sportivii dopaţi!

O.D.Sport / 9 august 2016

Legendarul sportiv american Michael Phelps, care a cucerit la Rio a 19 medalie de aur din carieră, a lansat un atac direct la adresa sportivilor care au fost depistaţi pozitiv la testele antidoping dar care concurează la Jocurile Olimpice, declaraţiile vizând inclusiv conducerea CIO: "Este trist că în zilele noastre există oameni depistaţi pozitiv, chiar de două ori, care au totuşi ocazia să înoate la Jocurile Olimpice".

Cezar Boţel de la BNR va reprezenta România la FMI

Cezar Boţel de la BNR va reprezenta România la FMI

F.A.Internaţional / 9 august 2016

Postul de reprezentant al ţării noastre la Fondul Monetar Internaţional (FMI) va fi ocupat de Cezar Boţel, directorul Direcţiei Modelare şi Prognoze Macroeconomice din Banca Naţională a României (BNR), începând din 1 septembrie 2016, după cum a anunţat, ieri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale.

Traian Băsescu

OPINII Băsescu sau Coldea?

MIHAI ANTONESCUPolitică / 9 august 2016

Cine conduce România?

Cine e câinele alpha al turmei mioritice?

Şi dacă ne uităm de jur-împrejur şi nu vedem niciun alpha, înseamnă că nu conduce nimeni? Dar, mergem, totuşi, undeva, cu aerul că există un oarecare plan... Şi nu cred că suntem chiar de capul nostru...

"UniCredit" a injectat un miliard de euro în "Bank Austria"

"UniCredit" a injectat un miliard de euro în "Bank Austria"

V.R.Internaţional / 9 august 2016

"Bank Austria" a primit o injecţie de lichidităţi de un miliard de euro de la banca-mamă "UniCredit" SpA din Italia, ca să-şi consolideze capitalul, în condiţiile în care operaţiunile sale din Europa Centrală şi de Est (ECE) sunt transferate la "UniCredit", a anunţat, ieri, grupul bancar austriac.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Vinci" investeşte 1,5 miliarde euro în Peru

"Vinci" investeşte 1,5 miliarde euro în Peru

A.V.Internaţional / 9 august 2016

"Vinci" SA din Franţa vrea să cumpere o concesiune pe care să construiască şi să opereze un drum cu taxă în capitala Peru, pentru aproape 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde dolari), pariind pe viitorul sistemului de drumuri din Lima.

MACRO NEWSLETTER 9 August 2016

MACRO NEWSLETTER 9 August 2016

Internaţional / 9 august 2016

Producţia industrială din Germania a crescut uşor peste aşteptări în iunie 2016, cu o rată lunară de 0,8%, după un declin de 0,9% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,5%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară.

Obiecte alandala

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 9 august 2016

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Am intrat la metrou şi am scos cartela să o trec prin aparat. După care m-am oprit. În faţa mea era o cutie din plastic acoperită de un fel de căciulă făcută din pânză. Probabil reparaseră ceva la dispozitivul acela. Însă uitaseră husa peste el....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo