"Bank Austria" a primit o injecţie de lichidităţi de un miliard de euro de la banca-mamă "UniCredit" SpA din Italia, ca să-şi consolideze capitalul, în condiţiile în care operaţiunile sale din Europa Centrală şi de Est (ECE) sunt transferate la "UniCredit", a anunţat, ieri, grupul bancar austriac.
"Bank Austria" a confirmat astfel informaţiile apărute sâmbătă în presa străină, conform cărora acţionarii săi au aprobat mutarea la Milano a operaţiunilor "UniCredit" din Europa Centrală şi de Est, pe care le gestiona.
"Finalizarea separării operaţiunilor Bank Austria din ECE şi transferul lor către UniCredit sunt supuse spre aprobare autorităţilor de reglementare şi ne aşteptăm să fie executate simultan, astfel încât să intre în vigoare la 1 octombrie", potrivit "Bank Austria".
"UniCredit" are ca obiectiv să transfere oficial anul acesta operaţiunile sale din Europa Centrală şi de Est, în prezent gestionate de "Bank Austria", la sediul său central din Milano, dar banca a dat asigurări că majoritatea celor 500 de locuri de muncă de la Viena legate de afacerile ECE vor fi menţinute.
Totuşi, transferul va afecta nivelul capitalului "Bank Austria", iar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat, citate de Reuters, că autorităţile europene de reglementare ar putea impune cerinţe mai dure de capital pentru "Bank Austria", în schimbul aprobării transferului activelor la Milano.
Săptămâna trecută, "Bank Austria" a dezminţit că autorităţile de reglementare ar fi făcut o astfel de solicitare.
"Proiectul de reorganizare este în grafic şi va permite Bank Austria să se concentreze pe deplin pe dezvoltarea operaţiunilor din Austria şi pe consolidarea structurii de capital datorită contribuţiei de un miliard de euro primită de la UniCredit în 4 August 2016", a subliniat "Bank Austria".
Recent, "UniCredit" a decis să închidă o treime dintre sucursalele "Bank Austria", de la 200 la 120 de unităţi în 2018, în vederea reducerii costurilor cu 300 de milioane de euro.