Isărescu s-a întâlnit cu Biden la Cotroceni

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 22 mai 2014

Isărescu s-a întâlnit cu Biden la Cotroceni

Update 13:00 Antonescu: "De ce nu candidează Isărescu"

"Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au încercat cu asiduitate să-l convingă pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să candideze la alegerile prezidenţiale din noiembrie, dar economistul i-a refuzat pe rând", a declarat liderul PNL, Crin Antonescu, într-un interviu acordat miercuri unei agenţii de presă, adăugând că, personal, nu crede că Isărescu va candida.

"Dacă dl. Mugur Isărescu ar apărea la un moment dat să candideze - ceea ce eu nu cred, şi vă spun şi simplu de ce eu nu cred - nu ar fi acea surpriză absolută. Mugur Isărescu este o candidatură ipotetică despre care s-a vorbit", a spus Crin Antonescu.

Prezidenţiabilul PNL crede că Isărescu a refuzat două oferte de candidatură, una din partea lui Băsescu şi cealaltă din partea lui Ponta.

"Eu cred, doar cred, că eu n-am informaţii, decât ce citesc pe la dumneavoastră, că dl. Băsescu a insistat mult pe lângă dl. Isărescu să-şi asume o candidatură pe partea domniei sale, ceea ce dl. Isărescu n-a făcut. După care s-a apucat dl. Ponta să dea la lopată puternic să îl convingă pe dl. Isărescu. Poate mai tentat să piloteze puţin maşina PSD", menţionează Crin Antonescu în interviu. "Nu, la nişte alegeri, ce şi-ar fi dorit cineva ca dl. Isărescu? Dom'le, eu candidez, dar nu suport campaniile electorale. Dl. Isărescu a fost aproape traumatizat de campania din 2000. Într-o campanie, într-adevăr, treci prin nişte situaţii care nu sunt foarte plăcute", a adăugat oficialul.

---

Vicepreşedintele SUA Joe Biden a avut ieri, la Cotroceni, o întâlnire tete-a-tete cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, potrivit unor surse politice, care mai susţin că discuţia a fost solicitată chiar de către oficialul american.

Exact înainte de aterizarea vicepreşedintelui american la Bucureşti, ziarul BURSA a anunţat această întâlnire, citând surse politice, care, mai în glumă, mai în serios, au spus că Joe Biden vrea să-i ureze succes guvernatorului BNR la alegerile prezidenţiale.

Şi alte organe de presă informau ieri că urma să aibă loc o întâlnire între Joe Biden şi guvernatorul BNR.

Sursele politice susţin că Mugur Isărescu este preferat de cancelariile occidentale ca succesor al lui Traian Băsescu. Guvernatorul BNR ar putea beneficia de susţinerea moderaţilor de stânga şi de dreapta din România şi UE.

Este recunoscut ca non-conflictual şi ca fiind cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din Europa.

Aflându-se de aproape un sfert de secol la conducerea BNR, Mugur Isărescu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei, potrivit studiilor de opinie publicate de-a lungul anilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ne conduc/ ne vor conduce masonii? 

    1. Prea tarziu - deja ne conduc!

      Mason la mason trage... 

      Joe Biden mai are un fiu - poate il instaleaza si pe el la conducerea unei frime tari din Romania, cum tocmai a facut cu fi-su in Ucraina...cica e persoana privata, tata nu face decat sa intermedieze plasamentu din functia lui publica..

      Iar de interesele popoarelor, ca-i roman, ca-i ucrainean, ca-i american, sa fim seriosi, cui ii pasa?.. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb