Israelul pregăteşte restricţii pentru cei care refuză vaccinul

J.P.
Internaţional / 13 februarie 2021

Israelul pregăteşte restricţii pentru cei care refuză vaccinul

Nu te vaccinezi anti-COVID, nu ai voie să intri în restaurante, hoteluri, teatre şi săli de fitness. Este ceea ce ar propune ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, care ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii, potrivit unor informaţii transmise de postul israelian de televiziune Canal 12, relatează Digi24.

Restul, în schimb, pot intra oriunde, uneori chiar gratis.

Acelaşi oficial şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, iar o măsură similară ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Mai exact, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.

Totuşi, adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autorităţile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educaţie, fie că este vorba despre unităţi de învăţământ de stat sau private, scrie Times of Israel.

Curentul antivaccinist începe să-şi facă loc şi în Israel

"Cei care nu se vaccinează ne pun pe toţi în pericol şi ne împovărează sistemul sanitar", a spus şi premierul Benjamin Netanyahu, în contextul în care numărul imunizărilor a scăzut în ultima săptămână în Israel. Pe de altă parte, şi numărul îmbolnăvirilor a ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lui decembrie, iar numărul pacienţilor grav bolnavi a scăzut, joi, sub 1.000, pentru prima dată din ianuarie.

Deşi Israelul este ţara campioană mondială în materie de vaccinări, în ultimul timp a luat amploare un curent al celor care ezită sau sunt sceptici în privinţa vaccinării. Oficialii se străduiesc să-i convingă pe oameni să se vaccineze, inclusiv prin combaterea fake news-urilor care se propagă online sau prin diverse stimulente şi avantaje acordate. Potrivit Canal 12, oficialii vor să limiteze accesul celor care refuză să se vaccineze în sălile de fitness, hoteluri, restaurante, evenimente culturale şi sportive, în timp ce vaccinaţii s-ar putea bucura de intrare liberă.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Adică măsuri fasciste contrare democrației și Constituției.

    Nu scrie nicăieri în vreo constituție de vaccin de stare de alertă ie termen lung și alte porcarii puse in opera de guvernul fascist mondial pentru a călări planeta. 

    1. Vrei sa scrie in Constitutie de vaccin? Guvernul fascist mondial? Nene, esti facut gramada.

    intai se arunca pe piata magaria , si se asteapta reactia , si daca merge se aplica . nu ma asteptam de la israelieni sa inghita chiar orice .

    1. Sunt poporul ales de americani pentru implementarea neomarxismului de tip chinezesc.

      pai , asta ma intrebam , se lasa alesi la asa ceva ? aveam pretentii de la ei !

      Spuneau că sunt împotriva nazismului și Holocaustului, dar procedează la fel ca promotorii acestor fenomene teroriste! Nimic nou pe suprafața globului! Oare pe PM îl constrâng cu un dosar în justiție?

      nu ma intereseaza de PM , ma refer la evreii , obisnuiti !

      Determina politica actuala a Israelului!

      Pai prietene... pretentii aveam si de la americani si ai vazut ce varza sunt.. niste sclavi umili.. i-a facut statul paralel in foi de vitza cu Trump cu tot.

      Au un caracter alunecos.. Dar asta e o caracteristica generala. Ideea e ca factorul politic incearca masurile hitleriste pe oameni asteptand sa vada o minima reactie. Daca aceasta reactie nu apare e normal sa ne confruntam cu cea mai oribila dictatura.. din toate variantele posibile. Adica au si oile o parte din vina.

      As merge pe mana oamenilor inteligenti-israelienii - si nu pe consideratiile prostilor -tu si altii ca tine.

      Si din cauza israelienilor! Le-au vandut cinci-sase baze militare pe nimic! Plus cate si mai cate! Daca sunt asa de inteligenti, de ce nu au leac contra tuturor formelor de cancer? Mor 8 milioane de oameni anual de cancer pe glob si nimeni nu se preocupa de acest flagel! De unde pana unde i-a apucat grija pentru sanatatea omenirii? Cand aproape un miliard de oameni sufera de foamete?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb