ISTORIA ÎN DIRECT: CONFLICTELE - BAZA DE CONDUCERE ŞI STĂPÂNIRE A LUMII ISIS - creaţia celor care ne conduc

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 august 2016

ISIS - creaţia celor care ne conduc

"Europa va fi invadată de Islam"

"Unităţile economice româneşti din industria de apărare trebuie să-şi recapete caracterul de producători duali (militar şi civil)"

Trăim istoria în direct, lumea merge înainte şi noi nu ne dăm seama de ce este în jurul nostru, ne-a declarat domnul Aurel Cazacu, investitor din industria privată de apărare, care este de părere că autorităţile noastre lasă dezvoltarea industriei de apărare din ţara noastră pe ultimele locuri, în condiţiile în care în jurul nostru se înteţesc conflictele.

Domnia sa ne-a spus: "Cel mai bun model de a conduce lumea este crearea de crize. De aceea, conflictele nu vor dispărea, pentru că ele reprezintă baza de conducere a lumii, prin care refaci infastructurile critice ale ţărilor, le vinzi arme, îi ajuţi să cheltuiască banii şi resursele pe care le au. ISIS este elementul care ţine trează lumea, este creaţia celor care ne conduc. Dacă s-ar dori terminarea ISIS, la tehnologia din ziua de astăzi, ISIS ar fi exterminată într-o săptămână. Dar marile puteri nu doresc pacea, că nu mai poţi să stăpâneşti dacă există pacea".

Domnul Cazacu este de părere că actuala echipă de conducere a SUA vrea să demonstreze americanilor că excentricul candidat Donald Trump nu merită să ajungă la Casa Albă, că ei sunt cei care stăpânesc lumea şi vor să fie aleşi ca să o stăpânească în continuare: "Anul acesta, în SUA - cea mai puternică ţară a lumii - au loc alegeri prezidenţiale şi de aceea există o mare grijă în legătură cu ce se întâmplă în lume şi cum pot schimba rezultatul scrutinului prin anumite acţiuni. Oricând alegerile de acolo pot fi influenţate de orice factor neprevăzut. Orice eşec contează acum".

În opinia domniei sale, lovitura de stat din Turcia pare o altă fază a războiului hibrid în care ne aflăm în prezent: "Siria a fost şi este în continuare o zonă de conflict, care, însă, se răceşte. A trebuit să se întâmple ceva care să trezească lumea din nou.

De fapt, în momentul acesta, totul se desfăşoară conform unor planuri bine puse la punct. Să nu uităm că, în ziua în care a avut loc lovitura de stat din Turcia, secretarul de stat american John Kerry se afla la Moscova. Nu cred că vizita aceea a fost întâmplătoare. Sunt convins că americanii au aşteptat să vadă care va fi finalitatea loviturii de stat în Turcia, pentru că ei sunt de partea câştigătorului. Acum pot colabora foarte uşor cu Erdogan, dacă el a învins".

"NATO nu are interes să scoată Turcia din Alianţă"

NATO nu are interes să dea Turcia afară din Alianţă, pentru că SUA ar avea o problemă, spune Aurel Cazacu.

Domnia sa susţine: "Dacă Turcia va părăsi NATO acum şi în SUA bat la uşă alegerile, atunci Rusia abia aşteaptă să o atragă de partea sa.

Şi să nu uităm că Turcia are graniţă directă cu Iran, un stat care este o mare forţă.

Toate aceste conflicte nu strică planurile economice. Mulţi spun că Turcia va muri dacă nu va fi de partea puterilor occidentale. Dar cu Erdogan la putere, Turcia a avut mereu gradul ei de independenţă în cadrul Alianţei NATO, dar şi în relaţia cu Uniunea Europeană.

Oficialii turci au anunţat că, în urma eşecului loviturii de stat, economia nu va fi afectată, în ciuda sancţiunilor de care tot vorbesc oficialii europeni. E adevărat că Europa este o piaţă de export importantă, dar, în acest moment, Turcia are o poziţionare foarte bună şi îşi poate îndrepta produsele către alte zone. Are relaţii bune cu aproape tot Orientul, şi-a îmbunătăţit relaţiile cu Rusia, cu China".

"O ţară puternică are nevoie de o armată performantă"

Nu poţi sa fii o putere economică, dacă nu ai o armată performantă, nu poţi fi o ţară care să conteze, susţine domnul Aurel Cazacu.

Domnia sa spune: "În momentul acesta, făcând o analiză în contextul internaţional al unei evoluţii istorice, îmi dau seama că nu suntem de vină pentru ce ni se întâmplă. Cred că ţara noastră evoluează după nişte scenarii scrise cu mult timp în urmă, în alte părţi ale globului.

De exemplu, industria noastră de apărare a fost distrusă cu bună ştiinţă, pentru că anumiţi oameni de decizie din România au fost atraşi de competitorii noştri, prin diferite metode.

Turcia spune acum stop SUA, e aproape gata să rupă relaţiile cu Occidentul şi cu NATO, pentru că Erdogan crede că nu-i e bine ţării lui cu aceste ţări.

Noi ce spunem?

Indiferent ce ne-ar face NATO şi UE, autorităţile noastre cred că trebuie să stăm în genunchi. Suntem deja consideraţi colonie americană. Sunt 10-20 de analişti/jurnalişti care apar tot timpul pe la televizor şi cărora le convine actuala situaţie. Dacă se strică ceva în relaţia cu NATO/SUA sau UE, atunci lor nu le mai e bine pentru că mergeau la conferinţe în străinătate o dată pe lună, vizitau marile capitale ale lumii pe banii occidentalilor. Şi atunci ies la televizor ca să spună ce rău ne va fi nouă fără Occident. Dar în timpul acesta, Occidentul vine şi ne exploatează".

Domnia sa este de părere că prioritatea ţării noastre ar trebui să fie integrarea industriei româneşti de apărare şi securitate în industria europeană de apărare şi securitate, în conformitate cu directivele europene. În opinia investitorului, ar trebui să participăm cât mai activ la programele de dotare cu tehnică şi servicii ale instituţiilor din sistemul naţional de apărare.

În topul puterilor militare, ne situăm pe locul 43. Avem personal activ 75.000 de soldaţi, 875 de tancuri, 125 de avioane, iar bugetul apărării este de 2,19 miliarde de dolari pe an. România este pe linia frontului NATO pe Est care înseamnă, alături de noi, Polonia şi Turcia, şi care, spre deosebire de noi, sunt foarte dotate din punct de vedere al armamentului.

Investitorul ne-a spus: "Polonia se află pe locul 18 în acest top, Turcia pe 8, iar România pe locul 43. E cam mare diferenţa. Locul 43 arată că avem un anumit potenţial, dar nu mai suntem ceea ce am fost cândva. Noi îi aşteptăm pe americani să ne doteze armata, în condiţiile în care putem să facem singuri acest lucru.

Şi când vin să lucreze cu noi, le întoarcem spatele. Au fost delegaţii întregi de oameni de afaceri care au plecat cu coada-ntre picioare pentru că nu au avut cu cine discuta la ministere. Deşi există o anumită direcţie coerentă între Palatul Victoria şi Cotroceni, totuşi punerea în practică a acestei direcţii este dezastruoasă. Probabil că după alegerile din toamnă se va schimba totul şi trebuie să o luăm de la capăt".

Domnia sa spune că avem nevoie de măsuri de reglementare legislativă pentru adaptarea legislaţiei româneşti la legislaţia Uniunii Europene ca bază a realizării unei industrii de apărare şi securitate care să poată susţine înzestrarea şi modernizarea instituţiilor din sistemul naţional de apărare prin producţie proprie sau prin cooperare cu firme externe. "De asemenea, trebuie să existe măsuri în domeniul off-set-ului/cooperare economică, prin implementarea unor activităţi specifice la nivelul politicii Guvernului de punere în practică a unui plan de cooperare economică şi industrială, cu scopul de a crea resurse financiare pentru achiziţiile de tehnică şi servicii speciale", mai spune Aurel Cazacu, adăugând că mai este nevoie de măsuri economico-comerciale, prin identificarea de soluţii care să ducă la creşterea implicării firmelor româneşti cu capital de stat şi privat în derularea programelor de înzestrare şi dotare a instituţiilor din sistemul naţional de apărare. Unităţile economice româneşti trebuie să-şi recapete caracterul de producători duali (militar şi civil)".

În ceea ce priveşte exportul, investitorul ne-a spus că autorităţile trebuie să sprijine exportul specific, prin promovarea producătorilor români, indiferent de forma de proprietate. "Trebuie să existe o implicare a reprezentanţelor româneşti militare şi civile aflate în exterior pentru sprijnirea activă a firmelor româneşti de profil", ne-a spus domnia sa.

Viitor sumbru al Europei

Europa va fi invadată de Islam, spune omul de afaceri din industria noastră de apărare, precizând: "Este inadmisibil să ai zone în oraşe din ţări precum Germania sau Franţa în care există cartiere unde autorităţile nu au voie să intre. Aceea este o zonă de ocupaţie clară, unde băieţii ademeniţi de ISIS pritocesc atentate. Nu se poate să nu-ţi iei măsuri. Aici trebuie să spun că serviciile noastre sunt cu 1000 de km în faţa ţărilor din vestul Europei. Nu se poate să ai o întreagă esplanadă la Nisa, băiatul acela să intre cu un tir de îngheţată acolo, iar poliţia să nu-i ceară acte".

În actualele condiţii, investitorul spune că este necesară adoptarea legii industriei de apărare, care se află în acest moment în Parlament, pentru ca ţara noastră să se poată apăra şi singură în viitor.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Foarte bun articol!

    Deși descrisă subiectiv de un comerciant de arme, situația este deplorabilă.

    1. Nu-i comerciant, este investitor.

      Si negustor.

      Deci este subiectiv!

    Demagogie! A fost director la Ministerul Industriilor (dupa ce in prealabil a condus Romarm-ul), a raspuns tocmai de industria de aparare si nu A FACUT NIMIC notabil pentru ea (exceptand poate faptul ca si-a pus oamenii in Consiliile de Administratie ale companiilor din domeniu, unul dintre ei fiind chiar recent demisa d-na Stuparu de la IAR Brasov, iar acum, culmea demagogiei, critica autoritatile ca nu fac prea mult pentru industria de aparare. Dar el, ce a facut pentru ea cat timp a fost "autoritatea" in domeniu?

    Domnul Aurel Cazacu mă plagiază cu zâmbetul pe buze. Dar l-am prins, are o părere care nu-mi aparține.

    “Domnia sa spune că avem nevoie de măsuri de reglementare legislativă pentru adaptarea legislaţiei româneşti la legislaţia Uniunii Europene ca bază a realizării unei industrii de apărare şi securitate care să poată susţine înzestrarea şi modernizarea instituţiilor din sistemul naţional de apărare prin producţie proprie sau prin cooperare cu firme externe.” 

    Brexitul este urmarea legislației tâmpite a UE. Băncile conduc lumea prin producția și vânzarea de armament. Nu producția de armament este problema, ci piața de desfacere care este hotărâtă de americani. La actualele conflicte din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, ni s-a permis și nouă să vindem armament ușor de câteva milioane de dolari la beligeranți. Puțini bani și foarte multă distrugere. 

    Se pare că Islamul deține arma “Mind Control” pe care o folosește cu succes asupra decidenților șefi de state, inclisiv Papa. Armamentul clasic devine vectorul de indatorare și distrugere a statelor creștine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb