ZIARUL BURSA

08 august 2016
Ediţia din 18.09.2024
Mişu Negriţoiu critică Bursa de Valori

Mişu Negriţoiu critică Bursa de Valori

A.M.Piaţa de Capital / 8 august 2016

"Activitatea BVB trebuie să fie una sustenabilă, deoarece nu putem trăi de la un eveniment la altul" 

Mişu Negriţoiu: "Există prea multe privilegii pentru membrii Bursei"

Anghel (BVB) îi răspunde lui Mişu Negriţoiu: "Fiecare ar trebui să se uite în grădina proprie"

Ministerul Finanţelor Publice îşi propune să lanseze titluri de stat pentru populaţie anual sau chiar de două ori pe an, dar valoarea va fi anunţată pentru fiecare caz în parte în funcţie de necesităţi şi de condiţiile pieţei, a declarat, vineri, Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, la lansarea pe BVB a obligaţiunilor de stat pentru populaţie.

ISIS - creaţia celor care ne conduc

ISTORIA ÎN DIRECT: CONFLICTELE - BAZA DE CONDUCERE ŞI STĂPÂNIRE A LUMII ISIS - creaţia celor care ne conduc

ANCUŢA STANCIUInternaţional / 8 august 2016

Trăim istoria în direct, lumea merge înainte şi noi nu ne dăm seama de ce este în jurul nostru, ne-a declarat domnul Aurel Cazacu, investitor din industria privată de apărare, care este de părere că autorităţile noastre lasă dezvoltarea industriei de apărare din ţara noastră pe ultimele locuri, în condiţiile în care în jurul nostru se înteţesc conflictele.

SRI, acuzat că primeşte fonduri europene într-un "proiect de supraveghere generalizată a cetăţenilor"

SRI, acuzat că primeşte fonduri europene într-un "proiect de supraveghere generalizată a cetăţenilor"

Andrei StanFonduri Europene / 8 august 2016

Actualizare 13:56 Ministrul interimar al Comunicaţiilor: "Proiectul SRI, aprobat deoarece toate criteriile din ghid erau îndeplinite"

Dragoş Tudorache, ministrul interimar al Comunicaţiilor, a afirmat astăzi că proiectul SRI, despre care patru ONG-uri spun că este unul "de supraveghere generalizată" a cetăţenilor, a fost aprobat pentru că îndeplinea toate criteriile din ghidul de finanţare.

-----------

Patru ONG-uri au trimis astăzi o scrisoare deschisă mai multor instituţii naţionale şi europene în care solicită anularea unui proiect pe fonduri europene al Serviciului Român de Informaţii (SRI), despre care afirmă că este unul "de supraveghere generalizată a cetăţenilor".

"Programul Casa Verde a fost pilotat mereu de interese"

PIAROM: "Programul Casa Verde a fost pilotat mereu de interese"

EMILIA OLESCUCompanii / 8 august 2016

Actualizare 19:13 Florin Hahui, ROMEPS: "Reprezentanţii Ministerului Mediului şi-au luat angajamentul de a revizui programul Casa Verde"

Reprezentanţii Ministerului Mediului şi-au luat angajamentul de a revizui anumite aspecte şi mai ales de a transparentiza criteriile de selecţie a materialelor eligibile în cadrul programului Casa Verde, a anunţat astăzi Florin Hahui, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS).

-----------

Biomasa şi alte tehnologii care implică producerea energiei din surse regenerabile sunt omise fără explicaţii din Ghidul de finanţare a Programelor Casa Verde şi Casa Verde Plus, opinează reprezentanţii Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), care susţin că au "cerut ferm" completarea acestui ghid.

Sorin Constantinescu, audiat de procurorii DNA în dosarul "Loteria - Intralot"

Sorin Constantinescu, audiat de procurorii DNA în dosarul "Loteria - Intralot"

Victor LupuAnticorupţie / 8 august 2016

Sorin Constantinescu, fost consilier în cadrul Loteriei Române a fost audiat, astăzi, în calitate de martor de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul "Loteria-Intralot". Anchetatorii verifică modul în care Loteria Română şi Ministerul de Finanţe au prelungit de-a lungul anilor contractul pentru întreţinerea sistemului informatic, semnat cu grupul de firme grecesc Intralot, informează Digi 24.

Consiliul Concurenţei anchetează majorarea salariilor din sănătate

Consiliul Concurenţei anchetează majorarea salariilor din sănătate

G.F.Miscellanea / 8 august 2016

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Finanţelor, privind modul în care salariile angajaţilor din sistemul public de sănătate au fost anul trecut majorate cu 25%, pe baza unor suspiciuni că mecanismul financiar la care a recurs Guvernul a discriminat spitalele şi clinicile private din România, informează Antena3.ro.

Profitul net al BCR a crescut cu 5,4% în primul semestru

Profitul net al BCR a crescut cu 5,4% în primul semestru

V.R.Bănci-Asigurări / 8 august 2016

Banca Comercială Română (BCR) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 636 milioane de lei, în creştere cu 5,4% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când valoarea profitului s-a situat la 603,4 milioane de lei, reiese din rezultatele financiare publicate, vineri, de către instituţia bancară, conform Agerpres.

Sursa foto: captură Youtube

ÎN URMA UNUI MATERIAL DIFUZAT DE SKY NEWS DIICOT face verificări legate de traficanţii de arme de la noi

F.A.Miscellanea / 8 august 2016

Actualizare 19:37 Poliţia Română, după reportajul Sky News: Din primele cercetări, armele din imagini sunt de vânătoare

Poliţia Română anunţă că, din primele verificări efectuate cu sprijinul celorlalte instituţii din sistemul de securitate naţională, a rezultat că modelul armelor prezentate în reportajul Sky News este din categoria armelor de vânătoare.

Actualizare 16:35 Valentin-Alexandru Jucan (CNA) solicită sesizarea OFCOM, privind materialele difuzate de SkyNews

Actualizare 14:40 Partidul Republican: "Scenariul traficanţilor cu armament, imaginea României în lume"

Actualizare 10:55 Procurorul-şef al DIICOT: "Nu excludem o tentativă de discreditare; armele par a fi de vânătoare"

Piaţa ţiţeiului este în curs de echilibrare

OPEC:  Piaţa ţiţeiului este în curs de echilibrare

George ForcoşInternaţional / 8 august 2016

Piaţa ţiţeiului este în curs de echilibrare în pofida recentului declin al preţurilor pe plan mondial, a afirmat luni Mohammad bin Saleh al-Sada, ministrul Energiei din Qatar şi preşedintele Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters.

"Bătrânul" care a făcut din ping, pong!

SPORT ÎN LIVING "Bătrânul" care a făcut din ping, pong!

Dan NicolaieSport / 8 august 2016

Adrian Crişan, jucător de tenis de masă - pentru cei mai puţin pasionaţi de sport , a reuşit să facă luni, la ceasul amurgului la noi - prânz plin la brazilieni, o demonstraţie despre ce înseamnă să crezi în şansa ta până la capăt, materie la care majoritatea sportivilor autohtoni este corigentă încă din perioada junioratului.

Corina Căprioriu (Sursă foto: Facebook)

Şansă la o medalie în concursul de judo!

O.D.Sport / 8 august 2016

Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, s-a calificat în semifinalele categoriei 57 kilograme ale concursului de judo, după ce în sferturi de finală a învins-o prin ippon pe taiwaneza Lien Chen-Ling.

Cezar Boţel, noul reprezentant al României la FMI

Cezar Boţel, noul reprezentant al României la FMI

Gabriel TănaseBănci-Asigurări / 8 august 2016

Cezar Boţel, directorul Direcţiei Modelare şi Prognoze Macroeconomice din Banca Naţională a României (BNR), va prelua, începând cu data de 1 septembrie 2016, postul de reprezentant al ţării noastre la Fondul Monetar Internaţional (FMI), a anunţat, astăzi, guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu.

Înghesuială mare la ieşirea din turneul de tenis

JOCURILE OLIMPICE 2016 Înghesuială mare la ieşirea din turneul de tenis

O.D.Sport / 8 august 2016

Tenisul a fost unul dintre sporturile afectate din plin de virusul Zika, acesta a "învins" foarte mulţi jucători de top înainte de startul competiţiei. Inclusiv delegaţia noastră a pierdut cea mai bună jucătoare, Simona Halep decizând să nu se prezinte la Rio din motive de siguranţă personală.

PIAROM: "Una din soluţii pentru CET Govora este biomasa"

PIAROM: "Una din soluţii pentru CET Govora este biomasa"

E.O.Companii / 8 august 2016

Una din soluţiile pentru rezolvarea situaţiei de la CET Govora este biomasa, sunt de părere reprezentanţii Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), care spun că vor propune investitorului polonez CIECH Soda România (Uzinele Sodice Govora) "să-şi facă propria centrală" de producţie a căldurii, pe bază de biomasă, dacă livrarea de abur de către CET Govora va fi sistată în continuare.

"LafargeHolcim" vinde active de cinci miliarde de franci

"LafargeHolcim" vinde active de cinci miliarde de franci

ALINA VASIESCUCompanii / 8 august 2016

"LafargeHolcim" Ltd., cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat că extinde planul de vânzare a activelor până în 2017, după îmbunătăţirea rezultatelor financiare în trimestrul al doilea din 2016 datorită preţurilor de pe piaţa pe care activează, conform Bloomberg.

RBS are pierderi trimestriale de peste un miliard de lire

RBS are pierderi trimestriale de peste un miliard de lire

A.V.Internaţional / 8 august 2016

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a avut o pierdere peste aşteptări pe trimestrul al doilea din 2016, în condiţiile în care a trebuit să pună mai mulţi bani deoparte pentru acoperirea cheltuielilor cu litigiile generate de vânzarea unor acţiuni în 2008, conform Bloomberg.

Merkel pierde tot mai multă susţinere în ţara sa

Merkel pierde tot mai multă susţinere în ţara sa

V.R.Internaţional / 8 august 2016

Susţinerea populară pentru cancelarul german Angela Merkel a scăzut luna trecută, conform unui sondaj realizat după atentatele teroriste recente din Germania, care arată că aproape două treimi dintre locuitorii ţării sunt nemulţumiţi de modul în care oficialul de la Berlin a gestionat criza refugiaţilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Profitul "Allianz", înjumătăţit

Profitul "Allianz", înjumătăţit

Bănci-Asigurări / 8 august 2016

Profitul net al "Allianz" SE, cel mai mare asigurător european, a scăzut la jumătate în trimestrul al doilea din 2016, din cauza majorării cererilor de despăgubiri în urma dezastrelor naturale, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

MACRO NEWSLETTER 08 august 2016

MACRO NEWSLETTER 08 august 2016

Internaţional / 8 august 2016

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în iulie 2016, cu 255 de mii, după o creştere cu 292 de mii în luna precedentă, conform sondajului realizat la nivelul companiilor.

REVISTA PRESEI 08.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 8 august 2016

ADEVARUL 

Întâlnirea Putin-Erdogan: pace între "ţar" şi "sultan"

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care face eforturi susţinute pentru a-şi consolida puterea după tentativa de lovitură militară de stat din 15 iulie,...

Mişu Negriţoiu criticizes the Bucharest Stock Exchange

Mişu Negriţoiu criticizes the Bucharest Stock Exchange

A.M.(translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 8 august 2016

The Ministry of Public Finances plans to issue government bonds for the population annually or even twice a year, but the amount will be announced for each individual case depending on needs and market conditions, Minister of Public Finance Anca...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo