LUCIAN ANGHEL, PREŞEDINTE BVB: "Titlurile de stat pentru populaţie din Centenar vor fi tranzacţionate pe BVB începând cu 5 august"

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2016

"Titlurile de stat pentru populaţie din Centenar vor fi tranzacţionate pe BVB începând cu 5 august"

Titlurile de stat pentru populaţie din emisiunea Fidelis Centenar, lansate vineri la tranzacţionare, au încheiat şedinţa cu o valoare de peste 26.000 de lei, fiind tranzacţionate 260 de titluri în şapte tranzacţii, în urcare cu 0,68%.

Începând de vineri, deţinătorii de titluri le pot tranzacţiona la preţurile cotate în mod transparent la BVB, în prima zi de listare preţul fiind de 100,57 lei/titlu. Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Începând de astăzi (n.r. 5 august), orice investitor în titluri de stat care are nevoie de bani înainte de scadenţa de doi ani a titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor va putea să le vândă la preţul stabilit pe Bursă. Astăzi (n.r. 5 august), spre exemplu, preţul este 100,57 lei pentru un titlu. Deci, practic, românii care au cumpărat cu 100 de lei, pentru fiecare titlu primesc 100,57 de lei dacă decid să vândă. Adică o dobândă de 0,57% deja pentru câteva zile de investiţie".

Domnia sa a mai spus că rezultatul obţinut dovedeşte că este un plasament foarte rentabil şi o decizie inteligentă a celor care au investit. Domnul Anghel susţine că persoanele care nu au investit în obligaţiuni probabil că vor urmări cu atenţie evoluţia obligaţiunilor şi, la următoarea emisiune, ar putea să capete curaj ca să investească.

Preşedintele Bursei a menţionat că investitorii care vor să cumpere titluri pot plasa ordine la intermediari şi, în momentul în care astfel de instrumente apar în piaţă, le pot cumpăra.

Tranzacţionarea titlurilor de stat pe Bursă este, însă, comisionată, dar la băncile din consorţiul de intermediere acesta este limitat la maxim 0,1%.

Dacă titlurile sunt vândute înainte de scadenţă, se pierde dobânda. Integral, dacă vânzarea are loc înainte de împlinirea unui an de deţinere, sau doar pe un an, dacă se vând în al doilea an de deţinere.

Titlurile de stat din emisiunea Fidelis Centenar au o valoare nominală de 100 de lei, o dobândă de 2,15% pe an, plătibilă anual, şi scadenţa la doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb