ANGHEL PRACTICĂ SALUTUL ROMÂNESC ÎN RELAŢIA CU STATUL: "Dă-mi şi mie!"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2016

Lucian Anghel

Lucian Anghel

Preşedintele BVB: "Singura companie care ne-ar putea ajuta ar fi Hidroelectrica, prin listarea ei la BVB"

"Hidroelectrica" ar putea fi singura companie care ne-ar putea ajuta pentru trecerea BVB la statutul de piaţă emergentă, prin listarea ei la BVB, a declarat, vineri, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul festivităţii de închidere a campaniei de subscriere a titlurilor de stat, ediţia "Centenar".

"O vânzare de 15% din Hidroelectrica înseamnă că statul nu-şi pierde controlul, deci această listare nu reprezintă o privatizare, dar creşterea transparenţei va aduce o îmbunătăţire a rezultatelor şi a performanţelor operaţionale şi, de ce nu, dividende suplimentare pentru toţi acţionarii, inclusiv pentru stat", a precizat preşedintele BVB.

În opinia preşedintelui BVB, succesul emisiunii de titluri de stat Fidelis Centenar ar trebui să determine autorităţile să mărească tranşa de retail şi o perioadă mai lungă, în cazul Hidroelectrica, aceasta fiind şi solicitarea Bursei de Valori Bucureşti. Potrivit acestuia, în cazul Hidroelectrica, tranşa alocată persoanelor fizice poate ajunge la 30%.

Referitor la stadiul pregătirilor pentru listarea companiei, preşedintele BVB a spus că acesta este cel de discuţii. "Estimarea optimistă privind listarea ar fi undeva la şase luni de la ieşirea din insolvenţă. Dar asta este estimarea optimistă. Se poate în şase luni, dacă se doreşte, dar este o decizie politică", a subliniat preşedintele BVB, citat de Agerpres.

Lucian Anghel a subliniat ce reprezintă un upgrade al pieţei de capital, de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă: "Din ţările europene, doar România şi Bulgaria sunt considerate ca non-investment grade, iar acest lucru ne privează de la accesul unui volum de fonduri de investiţii de 25-30 de ori mai mare, care ar putea veni în România. Acest lucru înseamnă o creştere a valorii activelor, iar statul român este principalul interesat, deoarece are multe companii listate la bursă. Milioane de români ar beneficia de pe urma acestui upgrade, iar acest lucru din păcate nu se poate realiza doar cu o parte de reglementare sau de reducere de costuri, fiind posibil doar dacă avem trei companii de dimensiuni mari, pe care, în momentul de faţă nu le găsim în mediul privat".

Tribunalul Bucureşti a decis, în data de 21 iunie 2016, ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, proces în care se afla din februarie 2014 pentru a doua oară.

După ieşirea din insolvenţă, Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, are în vedere listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea, care este singurul acţionar minoritar al Hidroelectrica, evaluează participaţia sa de 20% la 594 milioane de euro (676 milioane de dolari), ceea ce indică o valoare de 2,97 miliarde de euro pentru întreaga companie. Aceasta ar putea fi prima ofertă iniţială primară (IPO) a unei companii de stat din România, de la listarea Electrica, în 2014.

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. Cel mai longeviv presedinte BVB nu a fost in stare sa faca nici cel mai marunt lucru pentru BVB.

    Incapacitatea ii poate fi sesizata din prima secunda cand iti este prezentat, oricine face cunostinta cu el isi anuleaza orice pretentie de competenta, management, energie. 

    Comunitatea pietei care l-a suportat atat amar de vreme isi are "calitatile" simbolizate in nimicnicia lui Lucian Anghel - poarta larg deschisa pentru aventurierul oportunist sosit din Polonia (alt om de nimic). 

    Nici doi bani nu merita BVB si toti cei , zice-se, "implicati".

    Cotatia actiunilor BVB este falsa. 

    Punem un titlu de senzatie, plecand de la un comediant francez care isi bate joc de romani, facand o confuzie cu tiganii?

    Mi-e sila de astfel de oameni si mi-e sila de cei care vor sa se dea destepti folosind astfel de glume de (...). Nu ne ajunge ca ne injosesc destul altii, trebuie sa ne injosim si noi intre noi, noi romanii.  

    Mesajul lui Anghel e unul pertinent.

    Intr-o Romanie alienata mental, care nu stie decat sa cheltuiasca viitorul nepotilor si unde... 

    1. Stai jos! E prea complicat pentru tine. Batjocura frantuzeasca este la locul ei in cazul lui Lucian Anghel care este nascut cu coloana indoita si mana dreapta intinsa.

      Mesajul lui Anghel e unul idiot. 

      Acelasi cretinism de acum 25 de ani ca listarea ar creste transparenta si ca transparenta ar influenta pozitiv performantele. 

      E cum spune mesajul de la nr.1., cata transparenta a castigat BVB prin listare si ce plus la performate i-a adus transparenta?

      Raspunsurile mai putin radicale sunt: deloc si zero. 

      Mental sau mintal?

      Batjocura frantuzeasca este fata de romani, dar probabil ca nu esti roman si pentru asta esti de acord. Prosti, destepti sau ca tine, dar nu ne jignim asa pe fata. Preferi sa lingi bathocurile altora? Bravo tie, dar eu nu ma consider un tigan. Romania este ceva, dar nu ma reprezinta tiganii. Nu am treaba cu articolul in sine, ci cu titlul, care este o batjocura la adresa romanilor.

      Bravo ție! Ce merituos ești ca nu te-ai născut tigan!

      Daca ai sta si ai gandi putin ai intelege ca nu am nimic cu tiganii, dar nu vreau sa fiu comparat eu roman cu tiganii. Poate ca daca era vorba de homosexuali sareai in sus ca ars. Asadar, mare anonim stai tu jos si nu mai lua apararea unora care jignesc pe toata lumea incercand sa atace un om. Romania nu inseamna tigani cersetori sau hoti. Ceea ce a facut acel comediant francez a fost sa jigneasca un popor intreg incercand sa ironizeze doar cativa indivizi. E drept ca si-a cerut scuze. Dar cand un ziar respectabil ajunge sa copieze aceeasi atitudine, ei dragul meu anonim, asta ce este? Ma indoiesc ca tu iti saluti parintii, sotia, copiii si prietenii cu "Da-mi si mie!". Sau, poate asa este. Sper si tind sa cred ca cel care a dat acest titlu nu a gandit decat la nivel micro si nu a fost chiar o jignire ascunsa la nivelul unui intreg popor.

      Recunosc, metafora este complexa, presupune cunosterea halului in care a ajuns piata noastra de capital.

      Ar fi trebuit sa precizez ca nu-i un articol pentru civili. 

      OK, n-ai nimic cu tiganii,dar, vine unul si te intreaba: de ce tu, roman, nu vrei sa fii comparat cu tiganii?

      In sondaje si statistici, esti comparat tot timpul cu nemtii, cu francezii, cu englezii, polonezii, cehii. 

      Si n-ai nici o obiectie.

      Cu tiganii, de ce nu?! 

      Inteleg ca nu-i civilizat sa ne jignim pe fata, ci altfel.

      Mda, asta-i o recomandare pentru tineri.

      Nu-i cazul meu. 

      De ce nu compara nimeni locuitorii din landuri intre ei? De ce nu sunt comparati nemtii albi cu romanii albi si nemtii negri cu tiganii din Romania. Logica ta nu are logica, Make. Tiganii, tatarii, turcii, secuii, machedonii si sasii din Romania sunt toti romani.

    Mesajul lui Anghel este al tuturor celor 80-90,000 de investitori de pe BVB!!!!Daca in NOIEMBRIE, HidroElectrica nu este cotata cel putin 15% pe BVB, adio BVB-PIATA EMERGENTA in APRILIE-MAI 2017!!!!Guvernul, Parlamentul, Presedentia ar trebui sa fie direct interesati si puternic implicati in aceasta actiune de INTERES NATIONAL!!!

    1. Acum nu mai este Sobolewski solutia pentru relansarea pietei de capital. Acum solutia este Hidroelectrica. Aceiasi retardati servili care l-au sustinut pe polonez, sunt cei care sustin cu disperare si treaba cu Hidroelectrica. Uita-te la tine ce spui, de cand BVB este de interes national? Are BVB vreo insemnatate, nu nationala, macar bucuresteana sau de cartier? Daca BVB dispare, ce ni se intampla? Ramane somer Anghel? Slava Domnului, nu! Doar cativa brokeri, acolo si stafful BVB. De ce minti ca BVB ar aduna 80-90. 000 de investitori? II numeri pe aceiasi, de 25 de ori?

      Ce vrei tu?

      Hidroelectrica? 

      SIF-uril e nu-ti mai ajung? 

      Bancile nu-ti mai ajung? 

      Vrei statutul de piata emergenta? 

      Iti trebuie patalama sa fii platit degeaba? 

      Guvernul, Parlamentul si Presedintia sa-ti asigure tie statutul de piata emergenta, investitorii (din visele tale) sa-ti bucseasca buzunarele cu gologani, ca bunastarea domnului dr. WHO este o problema de INTERES NATIONAL!

      Si tu ce faci pentru asta?! 

      Aceasta multiplicare fantezista a numarului de investitori la BVB ma face sa banuiesc cine se afla in spatele pseudonimului "Dr. WHO".

      Domnul Anghel ,sa nu mai astepte pomana de la stat !

      Sa vedem si noi o societate de succes

      privata adusa pe BVB in mandatul sau  

      Regiotrans, GFR, Siveco, Teamnet, Diverta, Interagro... mai vreti exemple de companii mari private?

      A mai fost una mare, ii zicea Flamingo si avea simbolul FLA.  

      Cum au ajuns atat de mari? 

      Cine mai baga acum banii in companii ca astea? 

      Piata nu uita.

    Urat de tot.Cat dispret aveti pentru romani.Auzi ,salutul romanesc...Sunteti cumva roman,domnule Murgulet ?Daca da nu cumva ar trebui sa aparati romanii nu sa ii jigniti ?

    1. Anghel apara romanii? Dar Sobolewski apara romanii? Acum te-ai trezit patriot, desi esti complice la sustinerea celei mai antiromanesti conduceri a BVB?!

      Anghel e roman?

      Eu am dat titlul, nu Murgulet si oricit nu ti-ar veni sa crezi sint roman.

      Citeste 2.6., te rog! 

    V-am rugat sa nu mai publicati fotografia lui Anghel. Ne facem neamul de ras. Un tigan cersind la Paris este mai demn.

    Alo, Supravegherea, faceti ceva oameni buni si opriti delirul omului!!!!

    Lucian, LICHIDITATEA ESTE ALTCEVA, mai omule, nu are legatura cu listarea Hidroelectrica. Poti sa listezi si Google si Apple, nu intram in MSCI, pentru ca nu avem lichiditate! 

    Oameni buni, Mr. Sobolewsky, ajutati-l cumva sau opriti-l, ca se sufoca de atatia ani.... 

    Make, organizeaza o dezbatere, un poll ceva, sa stabilim aspectele aberatiei asteia pe care o debiteaza de la incoronare si de cand a tot inceput sa ridice barierele : este prostie, nu stie ce spune, sau vrea sa manipuleze??? 

    1. Nu-ti bate capul, omul este un tonomat cu miini fine.

      Dezbatere? 

      Cu saiaprezece ani in urma, am publicat un articol ilustrat cu piata noastra de capital intinsa pe catafalc si o luminare la capatii.

      Dar, daca realmente vreti o dezbatere si ar exista solicitari mai numeroase, atunci, desigur, o facem. 

    Salut!

    Buna dimineata! 

    Buna ziua! 

    Buna seara! 

    Ceau! 

    Ciao! 

    Servus!Buna! 

    Sarut mana! 

    ceva mai nou si 

    Ce mai faci?! 

    -------- 

    Asa se saluta in Romania, dragi jurnalisti de la acest ziar. Haideti sa pastram un mic respect fata de poporul nostru, de limba pe care o vorbim si pentru tara in care traim.  

    Este o rugaminte, nu o ironie. 

    Daca noi ne calcam in picioare identitatea si mandria de romani, ce pretentii sa avem de la altii. 

    Eu ma consider jignit de acest titlu si imi pare rau sa vad ca insasi presa ne jigneste. 

    Trist, domnule jurnalist, trist! 

    Este si mai trist ca sefii dumneavoastra au vazut articolul si tot nu se sesizeaza sa schimbe aceasta batjocura adusa unei natiuni si sa isi ceara iertare. 

    Sunt convins ca Make va scrie un editorial maine in care se ne explice ca de fapt nu a fost o jignire a unei natiuni sau ca de fapt bursa si conducerea ei ne jigneste prin atitudinea sa fata de investitori si altii. E maestru in utilizarea condeiului si o va intoarce ca la Ploiesti. 

    Dar, jignirea este acolo. E negru pe alb.  

    De cand are presa acest drept sa jigneasca pe fata un popor?  

    Nu este nicio institutie care sa opreasca sau sa tempereze o astfel de atitudine care sub umbrela independentei presei ne jigneste? 

    1. Da, ai priceput despre ce este vorba.

      De ce te faci, totusi, ca nu pricepi? Anghel si Sobolewski si mare parte din brokeri nu stiu decit "Da-mi si mie!" 

      Sa construiasca onest piata, nici vorba. 

      Ma confrunt cu problema acestui "Da-mi si mie!" de dinainte sa fie infiintata Bursa de Valori Bucuresti, de acum peste 21 de ani. 

      Cu ce este diferit acest "Da-mi si mie!" al pietei noastre de capital, fata de acel "Da-mi si mie!", numit, la Paris, drept "salutul romanesc"?  

      Nici o deosebire. 

      Simtiti-va precum aceia vizati de comediantul francez, nuanta pielii nu este importanta.

      Important este ca ati facut ca BVB sa nu aiba nici o importanta si ca dupa peste doua decenii, nu va incumetati sa va apucati de munca inteligenta, dedicata, onesta. 

      Stiti, in general, conationalii nostri muncesc inteligent, cu harnicie.

      Daca ar fi facut-o ca voi, nu am fi supravietuit. 

      As fi zis Buna ziua, dar tot un salut romanesc este.

      Te rog sa nu ma confuzi cu nulitatile de la bvb. 

      Nu am nici in clin nici in maneca cu aia. Ceea ce abereaza e treaba lor. Aceeasi placa la alte pick-up-uri.  

      Eu am ce am cu titlul, pentru ca na simt jignit. In viata mea nu am cerut nimic de la stat sau de la alti oameni. Am tras singur. Am platit pentru orice. Am avut nevoie de doctor am mers si am platit, am avut nevoie de instalator, am sunat, a venit, i-am platit munca si tot asa. Pentru asta nu sunt de acord sa citesc undeva o astfel de batjocura ca acest salut romanesc. Esti iscusit la vorba, dar suntem si oameni obisnuiti care citim. Vendeta ta cu bvb m-a jignit pe mine. Iti doresc o viata frumoasa! 

      Eu nu am sa mai citesc un ziar care ma jigneste, chiar si indirect.  

      Chiar imi placea sa va citesc articolele, am inteles ca aveai ceva cu bvb, dar nu ma asteptam sa ne jignesti pe noi cititorii. Eu nu imi jignesc clientii cand vin la magazin, din contra, le vorbesc frumos, pentru ca vor mai veni si alta data, chiar daca sunt nervoasa, incerc sa nu arat asta, pentru ca clinetii vor simti.

      La 2.6., am recunoscut ca trebuia sa precizez ca articolul nu-i pentru civili, ci are o adresa extrem de specifica: Anghel.

      La 7.2., am precizat complementara, cum ca noi, ca popor, muncim inteligent, cu harnicie (daca este adevarat ceea ce afirmi, atunci rezulta ca esti al poporului acestuia harnic si inteligent). 

      Scuza-ma ca te-am jignit, daca ai cunoaste piata mai bine, ai intelege ca nici vorba de vreo intentie.

      Nu am nici o vendeta cu BVB, sint doar exasperat de intriga, meschinarie, stupiditate, rapacitate de doi lei. 

      Mesajul de la nr. 5. pare sa fi inteles corect titlul.

      Oricâte precizări faci, jignirea tot jignire rămâne! Văd că eşti unul dintre promotorii unei atitudini pasive şi defetiste în România şi pe bursă în special.

      ...Ca asa ai vrea tu.

      Specific modului de gindire BVB-ist: voi vreti sa va faca altii treaba, iar eu sint "pasivul" si "defetistul".

    Din interior va spun, adio listare in acest an! Borza nu a fost interesat de pregatirea pt listare, iar noul CS nici atat. Directorii se sapa intre ei sa-si pastreze pozitiile, iar reprezentantii Ministerului Energiei nu fac decat sa ia 900 euro de caciula pe luna fara sa faca nimic. Jaf si incompetenta!

    1. Dimpotriva, daca este asa, atunci sint indeplinite premisele ca Hidroelectrica sa fie listata la BVB, pentru ca cine se aseamana se aduna.

      Esti malitios, dar directia e gresita si sensul e opus. O problema serioasa se rezolva cu oameni neseriosi! Cam asta ar fi concluzia.

      Sa raspunzi cu malitie nevolniciei - nu este asta politetea suprema?!

    este nevoie de hidroelectrica la bvb ca sa ajungem piata amergenta, daca nu avem companii private suficient de mari sunt bune si cele de stat, cei care sustin altceva saboteaza piata

    1. O sabotati singuri, nu-i nevoie de nimeni altcineva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb