BVB Indicii s-au apreciat, în timp ce lichiditatea a rămas la un nivel redus

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 august 2016

Indicii s-au apreciat, în timp ce lichiditatea a rămas la un nivel redus

Titlurile "Banca Transilvania" şi "Electrica", cele mai lichide

Băncile au avut cele mai bune evoluţii în ultima şedinţă a săptămânii

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum total de tranzacţionare de 19,8 milioane de lei (4,45 milioane euro), mai mare decât cel înregistrat joi (2,45 milioane euro).

"Săptămâna s-a încheiat cu o nouă zi de creşteri pentru indicii de la BVB, de data aceasta băncile având cele mai bune evoluţii. BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Erste Bank (EBS) au condus plutonul din acest punct de vedere, cu aprecieri de 2,97% şi 2,42%. Majoritatea celorlalte acţiuni importante au înregis-trat creşteri ale cotaţiilor, însă niciuna mai mare de 1%. Lichiditatea a rămas la un nivel redus, tranzacţiile cu acţiuni totalizând doar 4 milioane de euro, la care s-au adăugat tranzacţii cu certificate în valoare de circa 400 mii de euro", se arată în raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", clasamentul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,5 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,68%, preţul de închidere fiind de 2,235 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) au urcat cu 0,3% la 13,24 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni BRD de 2,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,04 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 1,2 milioane de lei. Cotaţia FP s-a apreciat cu 0,65%, ultimul preţ fiind de 0,778 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii în şedinţa de vineri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,66%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,67%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,3%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,59%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a sporit cu 0,58%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb