"LafargeHolcim" vinde active de cinci miliarde de franci

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 8 august 2016

"LafargeHolcim" vinde active de cinci miliarde de franci

Schimbări în conducerea companiei

"LafargeHolcim" Ltd., cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat că extinde planul de vânzare a activelor până în 2017, după îmbunătăţirea rezultatelor financiare în trimestrul al doilea din 2016 datorită preţurilor de pe piaţa pe care activează, conform Bloomberg.

Compania şi-a depăşit deja obiectivul de a vinde anul acesta active în valoare de 3,5 miliarde de franci elveţieni şi a anunţat extinderea programului la cinci miliarde de franci, în vederea redu-cerii dato-riilor.

Profitul operaţional ajustat obţinut de companie în perioada aprilie-iunie 2016 a crescut cu 2,6%, la 1,71 miliarde de franci (1,76 miliarde de dolari). Analiştii estimau un câştig mai mic: 1,65 miliarde de franci.

În trimestrul al doilea, preţul cimentului a sporit cu 2,2% faţă de primele trei luni din 2016, când a consemnat un avans de 1,2%, potrivit companiei.

Directorul general al societăţii, Eric Olsen, a declarat că preţul cimentului se află, în prezent, la nivelul din 2015, dar aşteaptă să crească în semestrul al doilea din 2016.

"LafargeHolcim" a anunţat, vineri, modificări în Comitetul Executiv, în urma înstrăinării de active şi a trecerii la o nouă etapă după încheierea fazei de integrare a operaţiunilor în fuziunea "Lafarge" - "Holcim".

Pascal Casanova, actual responsabil pentru America Latină, va deveni şef al regiunii America de Nord, iar Roland Köhler, responsabil pentru Europa, va mai avea în subordine Australia, Noua Zeelandă şi operaţiunile comerciale.

Martin Kriegner, responsabil pentru India, se va alătura Comitetului Executiv, va răspunde şi de Asia de Sud-Est, iar Oliver Osswald, responsabil cu operaţiunile din Argentina, va răspunde de America Centrală şi de Sud.

În primul semestru din acest an, "LafargeHolcim" a înregistrat sinergii de 273 milioane de franci elveţieni, iar pentru întregul an sunt estimate economii de 450 milioane de franci elveţieni. Pe viitor, economiile companiei vor fi realizate din vânzări de active şi reducerea cheltuielilor generale şi administrative, potrivit directorului financiar Ron Wirahadiraksa.

"LafargeHolcim" a anunţat, săptămâna trecută, că a semnat un acord cu "Siam City Cement Public Company" Ltd. din Vietnam pentru înstrăinarea cotei sale de 65% din "LafargeHolcim Vietnam" pe 867 milioane de franci. "LafargeHolcim Vietnam" operează fabrici cu o capacitate totală de 6,3 milioane de tone. Afacerea trebuie să obţină aprobarea autorităţilor şi acţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb