IUNIE FINANCIAR / SPORT O prăbuşire şi un triumf

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 12 iulie 2022

O prăbuşire şi un triumf

Luna iunie înregistrat două momente de ţinut minte pentru sportul autohton: prăbuşirea echipei naţionale de fotbal la un nivel fără precedent şi triumful înotătorului David Popovici la Campionatul Mondial. Amar şi dulce pentru sportul de performanţă.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat medaliile de aur în probele de 100 metri liber şi 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care s-a desfăşurat la Budapesta. Performanţa este uluitoare având în vedere vârsta şi faptul că nataţia noastră a propus destul de puţin în ultimii ani, în special în ceea ce priveşte competiţiile masculine. Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, a informat Administraţia Prezidenţială. Din fericire, pentru noi şi pentru el, activitatea lui Popovici abia începe, în faţă are o carieră lungă.

Naţionala României de fotbal a coborât şase locuri faţă de luna martie şi se află pe poziţia a 54-a în clasamentul publicat de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA). Dezastrul din meciurile din luna iunie a fost confirmat şi oficial. Regresul tricolorilor vine după rezultatele înregistrate în luna iunie, în Liga Naţiunilor, o victorie (1-0 cu Finlanda) şi trei eşecuri (0-2 şi 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia-Herţegovina). Din 2012 (locul 57) nu a mai înregistrat naţionala României o clasare aşa de slabă în ierarhia mondială. Cele trei rezultate catastrofale cu două echipe din linia a doua spre a treia (Muntenegru şi Bosnia) au îngropat şi ultima fărâmă de speranţă legată de viitorul acestei selecţionate. Între timp, selecţionerul Edward Iordănescu a fost reconfirmat în funcţie de conducerea FRF, antrenorul promite să nu mai cheme la lot mai mulţi jucători, dar (aproape) nimeni nu mai este dispus să investească fie şi o fărâmă de speranţă în această echipa. Revenirea este mult mai anevoioasă decât căderea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu mai avem fotbal de multa vreme dar continuam sa bagam bani imensi in salarii si finantari. Fotbalul este la pamant de ani de zile, nu de acum. Cel putin de la alegerea lui Burleanu care este un ghertoi ca si toti cei implicati in fenomenul manelistic care se numeste fotbal in Romania. Romania nu are ochi pentru alte sporturi. Ma mir ca l-am recompensat pe David Popovici. Sper sa ii recompensam si pe fabulosul Vlad Stancu si pe Patrick Dinu. Baieti seriosi care incep antrenamente riguroase de la 5-6 dimineata. Nu plictisitii aia de fotbalisti care dau si ei cu piciorul in minge pe la 10,00 si dupa mananca o saorma si seara sunt in club si danseaza pe mese pe manele.

    "Conform presei din acea vreme, Cristi Bejinariu sau Pinochio, cum i se mai spune, aflat în închisoare la Penitenciarul Rahova, a colaborat cu procurorii DIICOT și l-a turnat pe fostul maseur al Federației Române de Fotbal, Gabriel Voicu zis Bimbo, care deținea o mare cantitate de heroină. A urmat o operațiune sub acoperire care a dus la arestarea și condamnarea maseurului."

    Ca sa intelegem cum sta treaba in fotbal. Nu generalizam, dar spune multe. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb