Jandarmeria Română:  "Materialele folosite la protestul din 10 august sunt neletale"

V.D.
Miscellanea / 20 august 2018

"Materialele folosite la protestul din 10 august sunt neletale"

Armamentul din dotare şi muniţia aferentă folosite la protestul din Piaţa Victoriei din 10 august nu sunt letale, a declarat, astăzi, maistrul militar Alexandru Dinică, plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, la un exerciţiu demonstrativ cu muniţia folosită la activităţi de ordine publică.

"Toate materialele pe care vi le-am prezentat - grenadă de mână corp cauciuc, armă lansator calibru 38 şi pulverizatorul de gaze lacrimogene de 7 litri, cu o rază de dispersie mai mare decât spray-ul individual de mână, toate au aceeaşi concentraţie, dar diferă litrajul - sunt neletale şi sunt certificate de toate organizaţiile şi comisiile în drept. O parte din muniţii nu sunt de producţie românească. Grenada este de producţie românească, este făcută la Mija (Uzina Mecanică Mija, Dâmboviţa - n.r.). Loviturile de 38 sunt fabricate în Italia. Ca eu să pot să o aduc din Italia să o folosesc, îmi trebuie certificate din toate ţările prin care tranzitează muniţia până să ajungă la mine. Nefiind atestată şi omologată, nu i se permite accesul în ţara respectivă", a precizat Dinică.

În cadrul demonstraţiei, au fost prezentate elemente din dotarea Jandarmeriei folosite la misiunile de restabilire a ordinii publice.

"Grenada de mână - corp cauciuc, compusă din corpul propriu-zis, care este dintr-un cauciuc moale, nu este rigid; la interior, un tub de carton pentru dirijarea focosului. Se montează prin înfiletare. Înăuntru, în afară de acel tub de carton, avem o pudră de talc amestecată cu o pulbere de gaz lacrimogen. În momentul exploziei, corpul de cauciuc se rupe şi pulberea este degajată în atmosferă. Este neletală, nu provoacă vătămări letale. În continuare, avem lovitura de calibru 38, cu gaz iritant lacrimogen. Se lansează din arma lansator, cu care nu se trage lovitură directă. De asemenea, este neletală. Concentraţia de gaz este aceeaşi ca la grenada corp-cauciuc şi ca la pulverizatorul de capacitate mărită. Doar că, diferenţa dintre ele, lovitura care pleacă din corpul cartuş este incandescentă la momentul părăsirii armei. În clipa în care ajunge în contact cu solul, emană vaporii de gaz. Se trage în sus, între 45 şi 60 de grade. Nu se foloseşte lovitură directă, pentru că nu are eficacitate. De asemenea, tot pentru lovituri calibru 38, avem lansator multiplu cu şase lovituri. Trecem la pulverizatorul de capacitate mărită, are o capacitate de şapte litri de substanţă activă, concentraţie de 1%", a arătat oficialul Jandarmeriei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Neletale inseamna ca in doze mici nu te omoara pe loc? Mincinosilor! Sa va duceti familiile la cure zilnice de ASA ceva.

    1. Nu vă obligă nimeni, în afară de SRI, să luați gaze lacrimogene în nas. Ocuparea clădirii guvernului nu ajută la nimic. În democrație e cu voturi. O țară nu poate fi guvernată de galeria Peluza Sud.

      "Stati linistiti la locurili voastre"

      Culmea este ca tocmai "Galeria Peluza Sud" este cea care conduce tara acum si tot ea a adus provocatorii ca sa aiba motive de ciomageala si gazare a oamenilor nemultumiti de golaniile penalilor din fruntea PSD si ALDE. Dar ce sa priceapa prostii?

      Galeria Peluza Sud a fost identificată în piață.

      Ce să pricepi dacă faci propagandă SRI? 

    ...Aceste gaze nu e necesar sa fie letale...ele pot provoca alte simtome : orbiri,arsuri diminuarea imunitati cailor respiratorii..etc. Deci daca persoana respectiva ramane ...schiloda....nfirma ??? atunci totul este in regula ???

    Cata nesimtire poate sa fie la acesti mafioti PSD-isti...O lipsa totala de bun simt... Discutam si demonstram de "letal" ..Ar fi culmea...dar persoanele gazate pot sa aiba multe alte repercusiuni...... 

    1. daca macar era Mel Gibson in scenariu era plauzibil, asa nu e nicio noutate

      Ironii atat de fine, ca n-ai mai ramas nimic din ele.

      Chimistul absolvent de Yale, consilier în guvernul Cioloș, spune că gazele lacrimogene au efect iritant. Se pare că după absolvirea Yale te alegi cu o diplomă de la Yale, după care îți poți bate joc de Yale.

      ...raspunsul tau este cum e zicala romaneasca : Ce are sula cu prefectura.

      Gazele lacrimogene nu pot provoca "simtome". Propaganda securistă ne spune că gazele nu sunt bune, made in Yale. Concret, nu e bine să încalci legea că gaz în nas, chiar dacă n-ai absolvit nici 7 ani de acasă.

      Participanții la mitingul neaturizat din 10 august știau că participă la o adunătură care-i include pe membrii galeriilor. Unde sunt bătăuși, apar și gaze, adică conțopiști absolvenți de Yale care ne traduc din modesta lor experiență ca consilieri ai guvernului Cioloș. 

    Puneți într-o cameră și gazați pe toți care au contribuit la acest război civil declanșat de psihopați.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb