JAPONIA: Dublarea măştilor oferă puţin ajutor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

J.P.
Internaţional / 5 martie 2021

Dublarea măştilor oferă puţin ajutor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Simulările japoneze făcute cu ajutorul unor supercomputere au arătat că purtarea a două măşti a oferit un beneficiu limitat în blocarea răspândirii noului Covid-19 în comparaţie cu o mască purtată corespunzător, conform Reuters.

Descoperirile contrazic recomandările recente din partea Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA conform cărora două măşti erau mai bune decât una la reducerea expunerii unei persoane la coronavirus.

Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela fluxul de particule de virus de la oameni care poartă diferite tipuri şi combinaţii de măşti, potrivit unui studiu publicat de gigantul de cercetare Riken şi Universitatea Kobe.

Folosind o singură mască de tip chirurgical, realizată din material neţesut, a avut o eficienţă de 85% în blocarea particulelor atunci când este purtată strâns în jurul nasului şi feţei. Adăugarea unei măşti poliuretanice deasupra a sporit eficienţa la doar 89%.

Purtarea a două măşti neţesute nu este utilă, deoarece rezistenţa aerului se acumulează şi provoacă scurgeri în jurul marginilor.

În general, măştile N95 de calitate profesională au fost cele mai bune în protecţia împotriva infecţiilor, urmate de măştile neţesute, măştile de pânză şi, în cele din urmă, tipurile de poliuretan, a arătat studiul.

Echipa de cercetare Riken a folosit anterior supercomputerul Fugaku pentru a modela modul în care umiditatea poate afecta contagiunea virală şi riscurile de infecţie în trenuri, spaţii de lucru şi alte medii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. daca inspiri aer , inspiri si virus , ca doar masca nu sta sa aleaga intre aer si virus . procentele de eficienta sint valabile poate la particule de praf . din descriere se intelege ca virusii sint ca niste muste care sint oprite de masca .

    1. Sigur cantitatea de virus pe care o iei nu conteaza deloc, nu? Unul ajunge si esti mort sau imun - ca la loto, asa zici tu, nu?

      Pai nu mai bine porti tu masca pe ochi, desteptule? 

      prostule , virusul intra si pe ochi , asa ca pune-ti tu masca pe ochi ! gura pacatosului adevar graieste , da , asa este , un milion sau cinci milioane esti la fel de infectat . unul cum spui tu , este exemplu de cretin .

      NU esti la fel de infectat, sistemul imunitar are mai mult timp sa raspunda. Drept dovada o multime de medici tineri care altfel ar fi trebuit sa supravietuiasca au murit la inceputul pandemiei pentru ca lucrau in spitale covid si din lipsa de echipamente si-au luat doze initiale mari.

    e incredibil ca japonezii chiar l-au luat in serios pe dr "Mengele" Fauci cand a recomandat sa fie purtate 2 masti una peste alta!!!!!

    Chiar nu intelege nimeni ca mosul nebun din SUA a glumit?  

    1. La fel ca tine cand ai sugerat ca poti sa prevezi NFP-ul, nu?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb