JAVIER GARCIA DEL VALLE, HAPPY TOUR: "Scăderea preţului petrolului a favorizat turismul aerian"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 27 ianuarie 2016

"Scăderea preţului petrolului a favorizat turismul aerian"

Scăderea preţului petrolului a ajutat mult la dezvoltarea aviaţiei, având un impact pozitiv asupra preţurilor în general, implicit asupra costurilor din turism, a declarat Javier Garcia Del Valle, CEO Happy Tour. Domnia sa a precizat: "Dacă acum ceva ani cei care călătoreau cu avionul erau o minoritate, astăzi aproape toată lumea îşi poate permite să zboare cu avionul, iar preţul unui bilet, în funcţie de destinaţie, a ajuns la un nivel popularizat. Înainte, de fiecare dată când îţi cumpărai un bilet de avion trebuia să plăteşti extra pentru conbustibil, acum preţul scade şi astfel şi tarifele pe bilete".

Grupul Happy Tour, deţinut de fondul de investitii GED şi care include companiile Paravion, Prestige Tours şi Happy Tour, a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 94 de milioane de euro, în creştere cu 40%, faţă de 2014.

Compania Happy Tour a cunoscut o creştere de 16%, faţă de 2014, iar numărul de clienţi business s-a mărit cu 23%. Segmentul de business, în cadrul companiei, reprezintă 66% din afacerea totală.

CEO Happy Tour a mai declarat: "Am crescut mult pe acest segment anul trecut, mai ales în ultima lună. Din păcate, unul dintre colegii noştri din piaţă (Perfect Tour) a trecut printr-o situaţie problematică. O parte din clienţii lor au venit la noi".

Javier Garcia Del Valle speră ca, în 2016, compania să continue trandul de creştere pe care l-a cunoscut anul trecut.

Reprezentantul Happy Tour a mai afirmat în cadrul conferinţei de presă că cele mai căutate destinaţii din 2015 au fost Turcia, Grecia şi Spania. Totodată, domnia sa crede că nu se va schimba nici pentru 2016 trendul acestor destinaţii.

Cu toate acestea, reprezentantul Happy Tour, a declarat că românii nu mai sunt turişti, au devenit călători şi crede că este nevoie de noi destiniţii. "Românii care îşi cautăwacanţe ştiu exact unde vor sămeargă, ce vor să vadă şi unde vor să stea", a mai spus Javier Garcia Del Valle.

În ceea ce priveşte situaţia externă - criza refugiaţilor, atacurile teroriste - CEO-ul Happy Tour consideră că nu trebuie să permitem ca aceste evenimente nefericite să ne controleze viaţa, dar este bine să fim precauţi. "Sper ca impactul asupra destinaţiilor afectate să fie limitat şi pentru un timp cât mai scurt.", a mai spus domnul Javier Garcia Del Valle.

De asemenea, domnia sa consideră că acum este şansa României să atragă mai mulţi turişti. "Trebuie să mărim promovarea României, este o ţară frumoasă, dar trebuie să-i facem şi pe străini să vadă acest lucru. Să schimbăm percepţia pe care o au despre ţara noastră. Eu consider că este un premiu faptul că locuiesc în România", a mai afirmat oficialul Happy Tour.

În prezent, Happy Tour Group are aproximativ 160 de angajaţi.

În partea a doua a anului 2015, grupul a decis majorarea capitalului social al Happy Tour, la peste 3 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb