''Aliaţii au agreat că nu vom avea avioane şi trupe NATO în Ucraina''

JENS STOLTENBERG: ''Aliaţii au agreat că nu vom avea avioane şi trupe NATO în Ucraina''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 4 martie 2022

 Jens Stoltenberg (Sursă foto: Twitter)

Jens Stoltenberg (Sursă foto: Twitter)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat astăzi, după o reuniune cu miniştrii de externe ai ţărilor membre, că zilele care urmează vor fi "probabil" mult mai grele pentru Ucraina, cu şi mai multe bombardamente ruseşti, conform Digi24. Jens Stoltenberg a declarat că aliaţii NATO au discutat despre solicitarea Ucrainei, care a cerut din partea NATO "no-fly zone", dar au convenit că avioanele NATO nu ar trebui să opereze peste spaţiul aerian ucrainean. "Dacă NATO s-ar implica, ar fi şi mai mulţi civili ucişi", a spus secretarul general.

"Impunerea no-fly zone ar însemna trimiterea de avioane NATO şi doborârea avioanelor ruse deasupra Ucrainei, ceea ce ar duce la un război general în Europa. De aceea am luat această decizie dureroasă. (...) Nu facem parte din acest conflict şi avem responsabilitatea de a ne asigura că nu escaladează şi nu se răspândeşte dincolo de Ucraina. Ar fi şi mai devastator şi mai periculos, cu şi mai multă suferinţă umană", a declarat Jens Stoltenberg.

Acesta a spus că alianţa a crescut deja semnificativ prezenţa pe flancul estic cu trupe suplimentare, avioane şi nave. "Acesta este răspunsul nostru imediat", spune secretarul general al NATO, care a precizat că sunt luate în calcul trimiterea de trupe permanente suplimentare.

Stoltenberg a avertizat că Rusia aduce armament greu în Ucraina şi că zilele care vor urma "probabil să fie mai rele". Acesta a descris invazia Rusiei în Ucraina drept "cea mai gravă agresiune militară din Europa de decenii".

"Cu oraşe sub asediu, şcoli, spitale şi clădiri rezidenţiale bombardate. Acţiuni nesăbuite în jurul unei centrale nucleare şi mulţi civili ucişi sau răniţi. Zilele care vor urma vor fi probabil mai rele, cu mai mulţi morţi, mai multă suferinţă şi mai multe distrugeri", a spus Stoltenberg, care i-a cerut lui Putin "să oprească războiul, să retragă trupele din Ucraina fără nici o condiţie".

"Cerem Rusiei să se angajeze în negocieri diplomatice pentru a găsi soluţii. Prima condiţie e stabilirea de coridoare umanitare", a mai declarat acesta.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. vai...atata frasuiala cu nato! atata armata, buget...etc....cand totul se reduce la atacuri nucleare daca se va ajunge vreodata la conflict cu rusia....

    ok, o decizie buna care micsoreaza posibilitatile aparitiei WW3

    va multumesc !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb