Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European să "înceteze să se mai plângă şi să intensifice şi să ofere sprijin" Ucrainei. "Preţul pe care îl plătim ca UE, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi", a afirmat secretarul general al NATO, transmite The Guardian, potrivit News.ro.
Stoltenberg s-a adresat recent Parlamentului European.
Într-un discurs plin de pasiune, el le-a spus parlamentarilor europeni: "Preţul pe care îl plătim ca Uniune Europeană, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi. Ar trebui să încetăm să ne mai plângem şi să facem un pas înainte şi să oferim sprijin, punct".
Stoltenberg a declarat că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să aibă ca obiectiv să ofere sprijin substanţial Ucrainei pentru o perioadă lungă de timp, deoarece "preţul de a nu-i sprijini este mult mai mare".
"Este în interesul nostru să ajutăm Ucraina, pentru că trebuie să înţelegeţi că, dacă Ucraina pierde, este un pericol pentru noi. Dacă nu vă pasă de aspectul moral al acestui lucru, de sprijinirea poporului ucrainean, ar trebui să vă pese de propriile interese de securitate. Plătiţi pentru sprijin, plătiţi pentru ajutorul umanitar, plătiţi consecinţele sancţiunilor economice, pentru că alternativa este să plătiţi un preţ mult mai mare mai târziu", a mai afirmat secretarul general al NATO.
Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit, ieri, asupra unei finanţări suplimentare de 500 de milioane de euro din partea UE pentru furnizarea de arme Ucrainei, ceea ce ridică sprijinul de securitate al blocului la 2,5 miliarde de euro de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.07.2022, 10:08)
Ba taci, va bateti cu rusii pana la ultimul ucrainian.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de antonim în data de 19.07.2022, 10:51)
Și de ce rămâne Rusia fără mongoli?
1.2. Dar sunt 140 de milioane (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Campanella în data de 19.07.2022, 11:02)
Mongolii sau ce-or fi își permit să înlocuiască pierderile. Din păcate, cei 500-1000 de morți/răniți/zi din cealaltă tabără nu pot fi înlocuiți decât cu recruți slab pregătiți și de fapt, cam pentru orice armată din lume, ar constitui pierderi ireparabile. Îți recomand să citești analize de pe site-uri independente, ex. brunobertez și-ți vei schimba (sau nu) perspectiva propagandistică antena3/CNN.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de antonim în data de 19.07.2022, 11:14)
Hehehe, băieții ăia nepregătiți au exact ceea ce mongolii nu vor avea niciodată, sens pe lumea asta. Știu pt ce luptă.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.07.2022, 11:53)
Oare pentru ce lupta
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de antonim în data de 19.07.2022, 12:03)
Pentru familiile lor, pentru țara lor, pentru principii. Nu vor să se mulțumească doar cu o budă în fundul curții.
Și pentru că vă urăsc de moarte. :)