JEROME POWELL: Fed "monitorizează cu atenţie" actualele evoluţii economice

M.I.
Internaţional / 5 iunie 2019

Jerome Powell (Sursă foto: Twitter)

Jerome Powell (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a afirmat marţi că Fed "monitorizează cu atenţie" actualele evoluţii economice şi "va acţiona în mod adecvat pentru a sprijini expansiunea", transmit Xinhua şi Reuters.

Într-un discurs rostit la o conferinţă pe teme de politică monetară care a avut loc la Chicago, Powell a scos în evidenţă "recentele evoluţii privind negocierile comerciale şi alte probleme", apreciind că oficialii Fed "nu ştiu cum sau când aceste probleme vor fi rezolvate", scrie Agerpres.

"Monitorizăm cu atenţie implicaţiile acestor evoluţii asupra perspectivelor economiei SUA şi, ca întotdeauna, vom acţiona în mod adecvat pentru a sprijini expansiunea, în condiţiile în care piaţa forţei de muncă este solidă iar inflaţia este aproape de obiectivul nostru de 2%", a declarat şeful Rezervei Federale a SUA.

Declaraţia sa vine într-un moment în care pieţele estimează că ar putea urma două noi reduceri de dobânzi anul acesta. În mai, Rezerva Federală a decis să nu modifice dobânda de referinţă, aşa cum se aşteptau analiştii, ţinând cont de continuarea creşterii economice şi de soliditatea pieţei muncii. Comitetul de politică monetară al Fed a menţinut în intervalul 2,25% - 2,50% dobânda de referinţă şi a redus de la 2,40% până la 2,35% dobânda pentru rezervele bancare excedentare.

În raportul semianual prezentat recent Congresului SUA, Powell a explicat că Fed "va avea răbdare" în alegerea momentului în care va majora rata dobânzii, pe fondul "semnalelor diverse încrucişate şi contradictorii". Decizia Rezervei Federale a SUA va depinde de modul în care va evolua economia şi de perspectivele economice, a adăugat oficialul, conform Agerpres.

Anul trecut, economia SUA a înregistrat un ritm solid de creştere, rata inflaţiei şi a şomajului rămânând aproape de ţinta Fed. Estimările Fed indică un avans al PIB-ului SUA de sub 3% în 2018, iar instituţia se aşteaptă ca în 2019 creşterea să încetinească puţin, a precizat Powel. Acesta a atras atenţia asupra încetinirii principalelor economii din Europa şi China, iar incertitudinile au sporit, în special cele legate de Brexit şi de negocierile comerciale dintre SUA şi diversele ţări.

Anul trecut, Rezerva Federală a majorat dobânzile de patru ori, inclusiv în luna decembrie, când a semnalat că ar putea adopta două noi majorări în cursul anului 2019. Însă, în ultima perioadă, perspectivele economice s-au înrăutăţit ca urmare a escaladării tensiunilor comerciale, a volatilităţii de pe pieţele financiare şi a semnalelor că ritmul de creştere încetineşte peste hotare, inclusiv în China şi zona euro, scrie Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb