JO Paris: Entuziasm organizatoric şi deturnări de fonduri

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 7 martie

JO Paris: Entuziasm organizatoric şi deturnări de fonduri

English Version

Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă evenimentul sportiv al anului şi toţi ochii sunt aţintiţi spre Paris. Există o euforie a organizatorilor în privinţa reuşitelor, dar încep să apară şi problemele cu iz penal. Organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris vor oferi invitaţii gratuite unui număr de 222.000 de spectatori aleşi de autorităţi, a anunţat ministrul francez de Interne. Municipalităţile şi alte entităţi organizatoare vor primi fiecare câte un număr de invitaţii pe care să le distribuie. Invitaţii vor trebui să treacă printr-un proces de control de securitate supravegheat de serviciile de informaţii înainte de a putea asista la eveniment de pe cheiurile superioare ale râului Sena. Aceste 222.000 de locuri se adaugă celor 104.000 pentru spectatori plătitori care vor urmări ceremonia de pe cheiurile inferioare. Totalul revizuit de 326.000 de spectatori reprezintă aproape jumătate din cei 600.000 de spectatori care erau prevăzuţi în planul iniţial. Ministrul a declarat că îşi rezervă dreptul, dacă este necesar, de a revizui din nou acest număr în scădere.

Pe de altă parte, poliţia a percheziţionat birourile Primăriei Parisului în cadrul unei anchete preliminare privind presupuse deturnări de fonduri publice în urma călătoriei primarului Anne Hidalgo în Tahiti, anul trecut, o călătorie făcută sub pretextul pregătirii Jocurilor Olimpice pe care le găzduieşte la vară capitala Franţei, au declarat surse judiciare citate de presa franceză. Inspectorii de la brigada financiară şi magistraţii de la Parchetul Naţional Financiar (PNF) au percheziţionat Primăria Parisului şi anexele sale. Ancheta a fost deschisă în noiembrie anul trecut în urma unei plângeri depuse de o asociaţie anticorupţie, AC!. Suspiciunile sunt de luare de mită şi deturnare de fonduri publice şi vizează "călătoria în Tahiti a doamnei Anne Hidalgo şi a unei delegaţii a Primăriei Parisului", a precizat sursa judiciară. Socialista Anne Hidalgo a răspuns în noiembrie la criticile privind călătoria sa în Polinezia Franceză prin publicarea unei liste a întâlnirilor la care a participat şi, deşi nu a vizitat locul de desfăşurare a competiţiei de surf de la Jocurile Olimpice Paris 2024, care se va desfăşura în Tahiti, a declarat că adjunctul său responsabil cu sportul a făcut-o. Vizita lui Hidalgo a fost prezentată ca fiind una de inspectare a instalaţiilor, dar nu au fost publicate fotografii, iar adversarii săi politici au spus că a fost vorba, de fapt, despre o vacanţă. Această anchetă este "o urmare firească a raportului trimis Parchetului Naţional Financiar şi a fost continuată astăzi prin prezentarea voluntară de către municipalitate a documentelor suplimentare solicitate", a precizat municipalitatea pariziană într-un comunicat de presă, adăugând că aceasta "a prezentat deja în mod voluntar documentele justificative" referitoare la aceste deplasări. Potrivit asociaţiei anticorupţie care a depus plângerea, primarul Parisului "a profitat de această ocazie (deplasarea în Polinezia Franceză - n.r.) pentru a-şi vizita fiica, care locuieşte pe o insulă de lângă Tahiti". Ea a fost însoţită de doi adjuncţi, precum şi de soţul ei, se arată în plângere. "Se pune imediat întrebarea cine a plătit pentru această călătorie", a precizat asociaţia.

Potrivit Primăriei Parisului, cheltuielile de transport pentru delegaţia pariziană formată din şase persoane (trei consilieri şi trei membri ai personalului) s-au ridicat la 40.955 de euro, iar costurile de cazare şi masă la 18.545 de euro. Comisia de etică a Primăriei a exonerat-o deja pe primăriţă de orice abatere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb