Jocuri de "oameni mari": Băsescu şi Vîntu se atacă reciproc în preajma campaniei

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Politică / 11 septembrie 2008

Jocuri de "oameni mari": Băsescu şi Vîntu se atacă reciproc în preajma campaniei

Preşedintele Băsescu a reluat atacurile la adresa trusturilor de presă, războindu-se iar cu presa prin intermediul presei, ca de fiecare dată când se apropie o campanie electorală sau suntem în plin eveniment politic, cum a fost momentul suspendării sale din funcţie. Acum preşedintele a folosit televiziunea publică pentru a mai lansa câteva atacuri către oligarhii din presă. De această dată, preşedintele a nominalizat doar trusturile patronate de Sorin Ovidiu Vîntu, respectiv Dan Voiculescu, fără să-l uite şi pe Patriciu, care ar fi răspândit minciuni despre o presupusă implicare directă a sa în negocierile dintre PD-L şi Vadim Tudor.

Băsescu a explicat că, în ultimele două săptămâni, am asistat cu toţii la un alt "joc al trusturilor de presă", reproşând că sunt "oameni carora le iese din gură propaganda mirosind a Rompetrol şi alta mirosind a bani de la FNI".

Şeful statului a comentat că astfel, cele două trusturi ne arată cum se vor poziţiona ele în campania electorală. Adică de ce parte se vor aşeza în campanie.

Sorin Ovidiu Vîntu i-a răspuns ieri preşedintelui Traian Băsescu, spunându-i că are o părere exagerat de bună despre sine dacă crede că doar ca să-l agreseze a investit atâţia bani în trustul Realitatea-Caţavencu (Vîntu avansează cifra de 180 de milioane de euro!).

Repetatele atacuri pe care preşedintele le-a adus presei în ultimii ani au împărţit mass-media, care a ajuns să se atace constant reciproc prin presa scrisă sau la televizor. Chiar simpla alăturare pe care a făcut-o preşedintele între trusturile celor doi afacerişti pare puţin hilară, căci ele par mai degrabă pe baricade opuse. Cel puţin aşa se "alintă" comentatorii celor două canale de ştiri.

Nu este prima oară când Sorin Ovidiu Vîntu îi răspunde preşedintelui; a făcut-o prima dată chiar într-un interviu acordat ziarului "BURSA", în care afirma, pe 7 ianuarie 2007, că nu are o părere bună despre preşedintele Băsescu: "Este prima oară când am o poziţie critică faţă de un preşedinte. Dar Băsescu este o personalitate croită psihosomatic pe distrugere.

Distruge credibilitatea presei, deşi presa, cu bune cu rele, ţine, totuşi, un echilibru în opinia publică", spunea Sorin Ovidiu Vîntu.

Tot atunci, Vîntu încerca să-i ia apărarea lui Tăriceanu, spunând că Băsescu nu i-a dat nicio şansă premierului să încropească un plan naţional de dezvoltare. În ziua apariţiei în "BURSA" a interviului cu Vîntu, agenţia de presă Rompres publica dosarul condamnării penale a lui Vîntu din anii"80. Criticile lui Vîntu de acum aproape doi ani veneau după ce Judecătoria sectorului 1 îl condamnase în dosarul BID şi în plin scandal "bileţelul", avându-i ca protagonişti pe premierul Tăriceanu şi pe Dinu Patriciu...

Astăzi, atacurile lui Traian Băsescu şi replica lui Vîntu se suprapun peste informaţiile că Vîntu şi Asociaţia salariaţilor Petrom s-ar fi înţeles cu Guvernul Tăriceanu să cumpere 8% din Petrom, afacere estimată la aproape jumătate de miliard de euro...

Presa a speculat că, în schimbul participării Asociaţiei în mod direct la această afacere, Tăriceanu şi-ar fi atras de partea sa trustul de presă al lui Vîntu, în perspective viitoarelor alegeri parlamentare, care vor decide cine va forma viitorul guvern.

De fapt, aceasta pare miza noului scandal - crearea mijloacelor pentru câştigarea viitoarelor alegeri, inclusiv prin captarea bunăvoinţei unor trusturi de presă sau, dimpotrivă, prin decredibilizarea lor.

Nu ştim cine va câştiga viitoarele alegeri, dar presa riscă să iasă şifonată din jocurile oamenilor mari dispuşi să facă orice ca să le câştige...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb