JOCURILE OLIMPICE Lista trişorilor se lungeşte

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 22 august 2016

Lista trişorilor se lungeşte

Ajunşi la Rio prin ochiurile largi ale plasei olimpice, care teoretic ar trebui să-i oprească pe trişori, tot mai mulţi sportivi pierd lupta cu testele antidoping la care sunt supuşi. Nu mai puţin de 12 sportivi au fost depistaţi pozitiv de la starul Olimpiadei de la Rio şi lista rămâne deschisă.

Halterofilul kârgâz Izzat Artikov, câştigătorul medaliei de bronz la categoria 69 kg a fost primul sportiv prins dopat în Brazilia. De altfel, imediat după încheierea competiţiei, adversarii au pus la îndoială cinstea kârgâzului, care era bănuit că nu se bazează doar pe metodele clasice de antrenament. Al doilea sportiv care şi-a pierdut medalia cucerită la Rio este moldoveanul Serghei Tarnovschi, căruia îi va fi retras bronzul cucerit la canoe 1.000 m, fiind suspendat ca urmare a controlului pozitiv efectuat înaintea competiţiei. Un alt sportiv exclus din competiţie ca urmare a rezultatelor unor controale mai vechi este ciclistul brazilian Kleber Da Silva Ramos, depistat pozitiv la eritropoetină (EPO). Înotătoarea chineză Chen Xinyi, clasată pe locul 4 la 100 m fluture, a fost depistată pozitiv la un diuretic, utilizat în mod constant de sportivi ca produs mascant. Luptătorul indian Narsingh Yadav, depistat pozitiv la steroizi anabolizanţi a fost exclus de la JO 2016 după suspendarea sa pe patru ani de către TAS. Yadav a fost testat pozitiv de două ori în acest an, dar a reuşit, graţie unor decizii eronate să ajungă pe lista concurenţilor cu drept de participare la Jocurile Olimpice.

Lista celor care înşeală competiţia, dar în primul rând pe ei înşişi, va deveni şi mai mare, ca urmare a rezultatelor anti-doping efectuate în Brazilia, nefiind exclus ca pe ea să apară şi alţi câţiva medaliaţi olimpici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb