ZIARUL BURSA

22 august 2016
Ediţia din 18.09.2024
Iniţiativa de sistare a privatizărilor nu are nicio legătură cu strategia de listări

MIRCEA URSACHE, VICEPREŞEDINTE ASF: Iniţiativa de sistare a privatizărilor nu are nicio legătură cu strategia de listări

A consemnat ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 22 august 2016

"Listarea Hidroelectrica - ultimul instrument pentru atingerea statutului de piaţă emergentă"  

"Prin neîndeplinirea criteriului de lichiditate (...), România ar rămâne localizată la periferia UE şi ocolită de fluxurile de capital"

"Organismele de supraveghere europene funcţionează cu doar două structuri: ESMA pentru piaţa de capital şi EIOPA pentru asigurări şi pensii private"

Reporter:Ce aşteptări aveţi pentru creşterea volumului de tranzacţii şi a lichidităţii Bursei de Valori Bucureşti, criteriu necesar pentru promovarea pe lista de monitorizare, în vederea obţinerii statutului de piaţă emergentă?

Mircea Ursache: În cazul în care emitentul Hidroelectrica va începe procedura de listare, ASF este pregătit să analizeze şi să aprobe prospectul, considerând că listarea Hidroelectrica este ultimul instrument pentru a atinge statutul de Piaţă emergentă care ar permite intensificarea fluxurilor de capital spre România.

Fumul rezultat în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia (Sursa foto: captură Youtube)

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari

Stelian BădescuCompanii / 22 august 2016

Actualizare 20:45 Rompetrol: "În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat"

În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat, instalaţia afectată este oprită iar activitatea rafinăriei a fost redusă, informează Rompetrol prin intermediul unui comunicat de presă.

Actualizare 20:35 Unul dintre răniţi are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului

Unul dintre răniţi are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului în urma incediului care a izbucnit pe platforma petrochimică, anunţă Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat de presă.

Semne de război

Semne de război

A.A.Media-Advertising / 22 august 2016

Când manipularea de presă ajunge la Sky News, atunci putem suspecta că adevărul a căzut drept victimă şi întrucât spune Eschil că "În război, prima victimă este adevărul", rezulă, simplu, că se fac pregătiri de război.

Victor Viorel Ponta

VICTOR PONTA: "Cozile din diaspora erau formate de cei care se puneau şi de patru ori la rând, să se arate la televizor"

Stelian BădescuPolitică / 22 august 2016

Actualizare 19:04 Vicepremierul Borc: "Am stat la coadă la Londra vreo 5 ore, pe ploaie, fără să putem vota"

Vicepremierul Costin Borc a afirmat astăzi, pe Facebook, că, la alegerile prezidenţiale din 2014 a stat în jur de cinci ore la coadă, pe ploaie şi că nu a reuşit să voteze, precizând că declaraţiile lui Ponta despre cozile de la secţiile de vot din diaspora i-au amintit că actualul Guvern nu are "tupeu".

Actualizare 14:59 FADERE, despre afirmaţia lui Ponta: "Este cea mai mare jignire pentru românii din diaspora"

Actualizare 12:54 Traian Băsescu: "Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman"

----------

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

Atac cu armă albă în Bruxelles

Atac cu armă albă în Bruxelles

V.L.Internaţional / 22 august 2016

Actualizare 19:35

Conform publicaţiei Sun, incidentul a avut loc în urma uni conflict şi nu există legături cu terorismul. Victimele au fost uşor rănite şi vieţile lor nu sunt puse în pericol.

-------

Presa belgiană anunţă că două persoane au fost rănite, în urma unui atac cu armă albă, în Bruxelles.

Comisia Europeană a notificat România pentru netranspunerea Directivei Tutunului

SUNTEM DIN NOU ÎN PRAGUL INFRINGEMENTULUI Comisia Europeană a notificat România pentru netranspunerea Directivei Tutunului

EMILIA OLESCUInternaţional / 22 august 2016

Ţara noastră a fost notificată de Comisia Europeană pentru netranspunerea în legislaţia naţională a Directivei Tutunului (40/2014), după cum ne-au spus surse apropiate situaţiei. Astfel, autorităţile europene au cerut clarificări de la Guvernul nostru pentru faptul că au întârziat preluarea reglementărilor europene din domeniul tutunului, toate ţările membre având obligaţia să transpună Directiva Europeană încă din 20 mai 2016.

De ce plâng elitele?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 22 august 2016

CĂLIN RECHEA

Europa şi Statele Unite sunt marcate în ultimii ani de accentuarea unei tendinţe terifiante pentru conducători. Oferta abundentă de "pâine şi circ" nu mai pare suficientă pentru a convinge cetăţenii să răspundă conform "aşteptărilor" la nenumăratele declaraţii, propuneri, legi sau ordonanţe menite să le îmbunătăţească viaţa şi să le ofere un viitor luminos.

ANAF (Sursă foto: Facebook)

ANAF: O multinaţională din domeniul farma, prejudicii de circa 10 milioane de euro statului român

G.F.Companii / 22 august 2016

Inspectorii Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) au verificat activitatea unei firme specializate în comerţul cu produse farmaceutice şi au constatat un prejudiciu de 44,49 de milioane de lei, circa 10 milioane de euro, cauzat bugetului de stat prin sustragere de la plata TVA, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Allianz-Ţiriac: "Vehiculele grele aparţinând firmelor de transport generează cea mai ridicată daunalitate pe RCA"

TRANSPORTATORII ŞI ASIGURATORII SE ÎNCAIERĂ, DIN NOU, PE TEMA TARIFELOR RCA Allianz-Ţiriac: "Vehiculele grele aparţinând firmelor de transport generează cea mai ridicată daunalitate pe RCA"

C.P.Bănci-Asigurări / 22 august 2016

Transportatorii rutieri vor demara o grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de 60 de minute cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse, a anunţat, ieri, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) , care a precizat că tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an.

Cristian Ghinea

MFE: Rata de absorbţie pentru fondurile din exerciţiul 2007-2013 a crescut la 76,69%

Gabriel TănaseFonduri Europene / 22 august 2016

Actualizare 15:17 Fostul secretar de stat Adrian Dobre (PSD) îl dă în judecată pe ministrul Ghinea

Fostul secretar de stat Adrian Dobre (PSD) i-a trimis astăzi o scrisoare deschisă ministrului Cristian Ghinea în care îl numeşte pe acesta "ministrul zero al fondurilor europene" şi în care respinge acuzaţiile referitoare la programul "Schema de Garanţii pentru Tineri".

Actualizare 12:45 Cristian Ghinea: "MFE a trebuit să controleze crize şi urgenţe repetate"

----------

Rata de absorbţie curentă a fondurilor avute la dispoziţie de ţara noastră în exerciţiul bugetar european 2007-2013 a crescut la 76,69%, faţă de 58,67% în noiembrie 2015 şi 66,21% la preluarea mandatului de către actualul ministru, Cristian Ghinea, în timp ce valoarea totală a fondurilor europene disponibile pentru proiecte prin ghidurile lansate din bugetul 2014-2020 se ridică la 13,31 miliarde euro, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Petre Tobă

Doctoratul ministrului Tobă va primi verdict la începutul lui septembrie

Victor LupuMiscellanea / 22 august 2016

Într-o săptămână, cei trei experţi care analizează suspiciunea de plagiat asupra lucrării de doctorat a ministrului de interne, Petre Tobă, se vor pronunţa, urmând ca până la 3 septembrie lucrarea să primească verdictul final din partea plenului Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), informează Digi 24.

Ministrul Educaţiei le solicită primarilor să ajute învăţământul

Ministrul Educaţiei le solicită primarilor să ajute învăţământul

O.D.Cultură / 22 august 2016

Startul noului an şcolar produce coşmaruri nu doar elevilor mai puţin sârguincioşi ci şi autorităţilor, care se confruntă cu cele mai diverse probleme. Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a lansat un apel, atât pe site-ul ministerului, cât şi pe pagina sa de facebook, către autorităţile locale, pe care le invită să se alăture unui demers ale cărui obiective sunt susţinerea mai puternică a educaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de activitate din şcoli în perspectiva începerii unui nou an şcolar.

Surse: Directori "Banca Monte dei Paschi", investigaţi

Surse: Directori "Banca Monte dei Paschi", investigaţi

A.V.Internaţional / 22 august 2016

Directorul executiv al "Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA, Fabrizio Viola, şi fostul preşedinte al celei mai vechi bănci din Italia, Alessandro Profumo, sunt investigaţi în cadrul unei anchete mai ample de fals în contabilitate, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Royal Bank of Scotland (Sursă foto: Facebook)

Surse: RBS taxează unele companii pentru depozite

V.R.Jurnal de criză / 22 august 2016

Unele companii mari care sunt clienţi ai "Royal Bank of Scotland" (RBS) vor fi nevoite să plătească, începând de astăzi, pentru depozitele pe care le au la această bancă, potrivit unor surse citate de Reuters, care arată că, astfel, RBS devine prima bancă britanică ce impune dobânzi negative la depozite.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 22 August 2016

MACRO NEWSLETTER 22 August 2016

Internaţional / 22 august 2016

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2016, până la 0,9%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Istoria ca o pradă (de război)

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 22 august 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Pe 28 august 1916 România declara război Puterilor Centrale, cu care fusese aliată - e adevărat, printr-un acord secret încheiat în 1883 - până în 1914 când optase, după începerea a ceea ce va rămâne în istorie drept Primul Război Mondial, pentru...

REVISTA PRESEI 22.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 22 august 2016

ADEVARUL 

Săracii Europei: în România, 40% din populaţie trăieşte în mizerie

România se află la egalitate pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte riscul de sărăcie şi excluziune socială, un procent de 40% din totalul populaţiei...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo