Surse: Directori "Banca Monte dei Paschi", investigaţi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2016

Surse: Directori "Banca Monte dei Paschi", investigaţi

Directorul executiv al "Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA, Fabrizio Viola, şi fostul preşedinte al celei mai vechi bănci din Italia, Alessandro Profumo, sunt investigaţi în cadrul unei anchete mai ample de fals în contabilitate, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

"Operaţiunile supuse investigaţiei au fost efectuate de conducerea anterioară a băncii, de foşti directori", a informat "Monte dei Paschi", adăugând că banca nu a făcut nicio ilegalitate, iar executivii au "colaborat întotdeauna" cu autorităţile.

Procurorii investighează modul în care foşti directori ai "Monte dei Paschi" au raportat situaţia financiară a băncii în anii anteriori momentului în care au cerut ajutor guvernamental, potrivit sursei, care precizează că autorităţile consideră raportările "incorecte".

Banca s-a folosit de tranzacţii pentru mascarea pierderilor, iar ulterior a fost obligată să republice rezultatele financiare, conform presei străine.

Investigaţia care îi priveşte pe Viola şi Profumo se concentrează pe tranzacţiile cu instrumente derivate cunoscute sub numele de Alexandria şi Santorini, spun sursele.

Reprezentanţii Procuraturilor din Siena şi Milano au refuzat să comenteze informaţia. De cealaltă parte, banca italiană a precizat că Viola nu doreşte să facă vreo declaraţie, iar Profumo nu a putut fi contactat.

"Monte Paschi" a menţionat că Procuratura din Siena a lansat inves-tigaţia înainte să trimită dosarul procurorilor din Milano.

Amintim că, recent, premierul italian Matteo Renzi a declarat că a vrut să evite procedura de "bail-in" (utilizarea banilor creditorilor sau ai deponenţilor pentru restructurarea băncilor) în cazul "Banca Monte dei Paschi di Siena", declarându-se mulţumit de planul de salvare anunţat de această instituţie de credit, care presupune vânzarea de credite neperformante şi o majorare de capital de 5 miliarde de euro.

Cea mai veche bancă din Italia îşi vinde portofoliul de credite neperformante de 27,7 miliarde de euro în cadrul unei scheme complexe de securitizare a împrumuturilor, ca parte a planului său amplu de salvare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb