Premieră în medicina privată din România: chirurgii de la MedLife Humanitas au realizat primele reconstrucţii mamare asistate robotic la Cluj

M.P.
Miscellanea / 28 aprilie

Premieră în medicina privată din România: chirurgii de la MedLife Humanitas au realizat primele reconstrucţii mamare asistate robotic la Cluj

Grupul MedLife continuă să inoveze în chirurgia oncologică şi reconstructivă, realizând în premieră la Cluj-Napoca primele reconstrucţii mamare asistate robotic din sistemul privat, de altfel printre primele intervenţii de acest tip din Europa de Est, conform unui comunicat transmis redacţiei. Intervenţiile au avut loc în perioada 21-22 aprilie, în cadrul Spitalului MedLife Humanitas, cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci.

Cele două intervenţii au fost realizate pro bono pentru paciente care suferiseră mastectomii în urma unui diagnostic de cancer de sân. Echipa operatorie a fost coordonată de Dr. Maximilian Muntean, chirurg plastician, alături de Dr. Daniel Murariu, român stabilit în Statele Unite, şi de doi medici americani - Dr. Chris Campbell şi Dr. Peter Deptula.

Reconstrucţia s-a realizat prin tehnica DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator), considerată standardul de aur în reconstrucţia mamară microchirurgicală. Procedura presupune recoltarea unui lambou de piele şi grăsime din zona inferioară a abdomenului, fără a afecta muşchiul abdominal. Ţesutul este apoi complet deconectat de la vasele de sânge din zona donatoare şi reataşat la vasele din zona pieptului. Acest tip de reconstrucţie oferă un rezultat natural, durabil, şi presupune un risc scăzut de complicaţii, precum herniile abdominale.

Procedura presupune şi utilizarea microscopului chirurgical pentru realizarea anastomozelor vasculare, precum şi efectuarea unei angiografii finale cu verde de indocianină - o substanţă fluorescentă - pentru verificarea circulaţiei sanguine la nivelul sânului reconstruit, potrivit comunicatului.

Prin utilizarea robotului da Vinci, medicii au putut efectua incizii mai mici, cu impact minim asupra ţesuturilor, ceea ce se traduce printr-o recuperare mai rapidă, risc redus de complicaţii şi o reintegrare socială accelerată. Fiecare intervenţie a durat aproximativ 6 ore, iar pacientele sunt aşteptate să se externeze în mai puţin de o săptămână, cu reluarea activităţilor curente în decurs de 2-3 săptămâni.

"Această intervenţie este un pas esenţial în modernizarea reconstrucţiei mamare în România. Robotul ne oferă o precizie superioară şi reduce semnificativ trauma asupra zonei donatoare. Ne bucurăm că am putut oferi acestor paciente o soluţie avansată, cu beneficii reale pentru calitatea vieţii post-operatorii", a declarat în comunicat Dr. Maximilian Muntean, coordonatorul echipei chirurgicale

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9775
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2865
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8531
Gram de aur (XAU)Gram de aur462.1452

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb