Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari

Stelian Bădescu
Ziarul BURSA #Companii / 22 august 2016



Fumul rezultat în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia (Sursa foto: captură Youtube)

Fumul rezultat în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia (Sursa foto: captură Youtube)



Cinci persoane au fost rănite

A fost activat planul roşu de urgenţă

----------

Actualizare 20:45 Rompetrol: "În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat"

În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat, instalaţia afectată este oprită iar activitatea rafinăriei a fost redusă, informează Rompetrol prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate la nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident.

(G.F.)

-------

Actualizare 20:35 Unul dintre răniţi are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului

Unul dintre răniţi are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului în urma incediului care a izbucnit pe platforma petrochimică, anunţă Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat de presă.

Dacă medicii din Constanţa vor reuşi să-l stabilizeze, acesta urmează să fie transferat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti. Şi ceilalţi răniţi vor fi aduşi în Capitală, informează Digi 24.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Spitalul de Arşi a primit autorizaţia de la DSP Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine şi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia ATI.

Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătăţii a aprobat această reluare de activitate. În consecinţă, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi Judeţului Ilfov pentru direcţionarea cazurilor care se înscriu în condiţiile menţionate.

(G.F.)

--------

Actualizare 20:25 Un al cincilea muncitor a fost rănit în urma deflagraţiei

Purătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a anunţat că în afara celor patru muncitori care au suferit arsuri grave în urma exploziei de pe platforma Petromidia, a mai apărut şi un al cincilea caz, al unui muncitor care a suferit o intoxicaţie cu fum, acesta fiind preluat de ambulanţă şi transportat la spital, informează surse din presă.

(G.F)

-------

Actualizare 20:00 Incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost stins

Incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost stins, transmit surse din presă. În cadul intervenţiei au participat şase autospeciale de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, mai multe maşini de la SMURD si două ambulanţe.

O autospecială de cercetare destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie a ajuns la faţa locului, iar specialiştii au început cercetările, precizează B1.ro.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinariei Petromidia, Petre Tăncău, a precizat, pentru jurnalişti că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

(G.F.)

--------

Actualizare 19:13 Răniţii au arsuri grave

Cei patru răniţi în explozia produsă la Rafinăria Petromidia Năvodari au suferit arsuri grave, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici.

(I.S.)

---------

O explozie puternică a avut loc în această după-amiază la Rafinăria Petromidia Năvodari. Autorităţile din Constanţa au activat planul roşu de urgenţă, transmit televiziunile de ştiri.

Potrivit primelor informaţii, patru oameni au fost răniţi.

Mai multe ambulanţe se află la locul incidentului, informează Antena3.ro.

Explozia, care s-a produs în jurul orei 18:00 a fost urmată de un incendiu, iar până la această oră nu a fost lichidat, au anunţat autorităţile.

"Unul dintre cei patru răniţi a fost deja transportat la spital. Nu se cunoaşte natura leziunilor. Este încă incendiu la tubulatură şi se lucrează la lichidare. Intervenţia este coordonată de ISU Constanţa", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Cei patru răniţi se află la Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Incendiul a fost stins, s-a intervenit rapid si acum totul este sub control. Nu a fost o explozie! Persoanele ranite sunt in maini foarte bune si vor primi asistenta pana isi revin. Nu exista motive de ingrijorare. Mi se pare ca autoritatile si compania au reactionat ok in cazul asta!

    Cei care lucrează la Rompetrol am înțeles că țin legătura cu toți colegii afectați și familiile lor. Explozia de la Petromidia nu a generat emanații de particule periculoase în atmosferă. Reparațiile probabil vor mai dura, dar poate e mai bine așa! Oricum, s-au mișcat bine într-o situație foarte dificilă!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb