VICTOR PONTA: "Cozile din diaspora erau formate de cei care se puneau şi de patru ori la rând, să se arate la televizor"

Stelian Bădescu
Ziarul BURSA #Politică / 22 august 2016

Victor Viorel Ponta

Victor Viorel Ponta

Actualizare 19:04 Vicepremierul Borc: "Am stat la coadă la Londra vreo 5 ore, pe ploaie, fără să putem vota"

Vicepremierul Costin Borc a afirmat astăzi, pe Facebook, că, la alegerile prezidenţiale din 2014 a stat în jur de cinci ore la coadă, pe ploaie şi că nu a reuşit să voteze, precizând că declaraţiile lui Ponta despre cozile de la secţiile de vot din diaspora i-au amintit că actualul Guvern nu are "tupeu".

"Domnul Victor Ponta mi-a amintit de încă o lipsă a guvernului tehnocrat - Nu avem ... tupeu. Cum pot altfel califica afirmaţia domniei-sale despre cozile de la secţiile de vot din străinatate? Împreună cu băiatul meu am stat la coadă la Londra, în noiembrie 2014, preţ de vreo 5 ore, pe ploaie, fără să reuşim să votăm", a scris Costin Borc, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a mai afirmat că în jurul său erau oameni veniţi din toate părţile Angliei pentru a vota şi că pe măsură ce şi-au dat seama de felul în care sunt organizate alegerile în diaspora, majoritatea l-au votat pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

"I-am auzit sunând acasă şi rugându-şi rudele să nu voteze cu Victor Ponta. Şi nici nu cred că au greşit, văzând cum sunt astăzi trataţi", a precizat vicepremierul.

(S.B.)

----------

Actualizare 14:59 FADERE, despre afirmaţia lui Ponta: "Este cea mai mare jignire pentru românii din diaspora"

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a condamnat vehement, într-un comunicat de presă, afirmaţiile lui Victor Ponta conform cărora cozile din diaspora la alegerile prezidenţiale au fost formate pentru că votanţii s-au aşezat de 3,4 ori la coadă ca să se vadă la televizor, precizând că fostul premier a adus "cea mai mare jignire românilor din diaspora".

"Este cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor din diaspora care în 2014, după ce au parcurs sute de kilometri, au stat la cozi chiar 8 ore şi unii dintre ei nu au mai apucat să voteze. Este o jignire şi pentru cei care au stat la cozi în ploaie şi s-au îmbolnăvit. Sau pentru cei care după ce au stat 8 ore la coadă, li s-au închis porţile secţiilor de vot în nas sau au fost bătuţi de poliţiile străine chemate la ordinele ambasadelor româneşti", se arată în comunicatul FADERE.

Sursa citată precizează: "Domnul Ponta a mai spus că el a pus secţii de vot la fel ca în 2009 şi că nu îşi explică de ce acum a fost scandal şi în 2009 nu. Reamintim că domnul Ponta a primit pe 14 August 2014 o scrisoare din partea FADERE în care i se arăta clar câte secţii de vot trebuie puse în diaspora şi unde. Nu a avut nici o scuză să spună că nu ştia că între 2009 şi 2014 numărul românilor a crescut în unele locuri de 3 ori şi astfel nu poţi pune acelaşi număr de secţii de vot ca în 2009".

(G.T.)

-----------

Actualizare 12:54 Traian Băsescu: "Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman"

Traian Băsescu a afirmat astăzi, pe Facebook, că numele Ponta este "un sinonim pentru mitoman" şi a susţinut că fostul premier vrea să îşi construiască un viitor în politică "la fel cum şi-a construit şi trecutul, adică prin minciună".

"Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte să aflăm definiţia mitomanului în politică. Victor Ponta a afirmat, nici mai mult nici mai puţin, că, la alegerile prezidenţiale din 2014, s-au format cozi pentru că românii din străinătate s-au aşezat la coadă de 3-4 ori pentru a crea impresia falsă că nu pot vota. Pe mine, această afirmaţie mă convinge că acest mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înşelătorie, vrea să îşi construiască un viitor în politică la fel cum şi-a construit şi trecutul, adică prin minciună", a scris astăzi fostul preşedinte al ţării, pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

-----------

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

"Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a susţinut Ponta la RTV, potrivit Mediafax.

Ponta a mai spus că la alegerile din 2014 au fost înfiinţate la fel de multe secţii de votare câte au fost şi la alegerile anterioare.

De asemenea, fostul premier a criticat actuala lege şi a invocat numărul mic al românilor din diaspora care s-au înscris în Registrul electoral, pentru a vota prin corespondenţă sau la secţia de votare.

"Acum dacă îi întrebaţi pe cei care stăteau la coadă, am văzut că s-au înscris 8.000 de oameni să voteze în diaspora. 8.000 sunt în câteva blocuri în Drumul Taberei. Şi noi, toată ţara, tot Guvernul, munceşte numai pentru cei 8.000", a declarat Ponta.

Guvernul a pus în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de OUG care dă MAE posibilitatea de a înfiinţa mai multe secţii de votare.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Poate exista un mincinos mai mare decat Basescu?

    1. nu!

      Facem topuri cu "cel mai mincinos politician"?

      Asta e un nonsens. Nu exsita poilitician care sa nu minta cand imprejurarile o cer.

      Insa profilul mincinosului "ideal" cred ca il poate adjudeca cu brio "micul titulescu". 

      Sunt anonimul de la 1. cer scuze, in loc de Ponta am scris Basescu.

      Acum este bun raspunsul 1.1. 

    cu ce drept ne decid soarta noua cei care lucreaza afara banii care-i cistiga ii folosesc familile lor ,asa ca mai lasati-ne cu vrajeala ca lucreza pentru tara,lucreza sa le fie bine lor si familile lor

    1. Si ce ai vrea, sa-ti dea tie banii mana'ntinsa? 

      Lasa-ti si tu familia/tihna de acasa si ia-ti lumea'n cap in strainatate;asa ca sa-ti fie bine tie si familiei tale.

      Chiar nu realizezi cat de penibil esti? 

    Derbedeul de la FADERE sare de fund in sus insa asta este exact ce au facut. Avem o diaspora de rahat care ne face de ras pe tot globul, toti derbedeii si toti golanii carora le-a intrat in cap ca trebuie sa voteze in prostia lor cine sa cheltuiasca banii din romania . Golanii nu platesc nici un fel de taxe aici (poate niste mici taxe pe proprietate) dar vor neaparat sa faca panarama alegeri de alegeri, manati de niste securisti ticalosi prin diverse posturi gen DIGI&Realitatea. Baieti lasati panarama, votati unde va platiti taxele si viata linistita pe mai departe!

    1. SI chestia de 3, 4 ori la coada e adevarata. La cate fete frumoase erau la coada, puteai sa stai SI o saptamana:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb