Joe Biden discută mâine la telefon cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski

G.B
Internaţional / 1 ianuarie 2022

Joe Biden (sursa foto: Twitter)

Joe Biden (sursa foto: Twitter)

Joe Biden îi va telefona mâine preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, după ce, săptămâna aceasta, l-a avertizat pe omologul său rus, Vladimir Putin, împotriva oricărei tentative de invazie a acestei ţări, a anunţat ieri Casa Albă, notează AFP, citată de Digi24.

Preşedintele (Biden) "va reafirma sprijinul american pentru independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei", a spus un responsabil de la Casa Albă.

Joe Biden "va discuta despre desfăşurarea militară rusă la frontierele Ucrainei şi va analiza pregătirile pentru următoarele întâlniri diplomatice care vizează reducerea tensiunii în regiune", a adăugat oficialul american.

Volodimir Zelenski s-a declarat, într-un mesaj pe Twitter, nerăbdător să discute cu preşedintele american "despre modalităţile de a coordona acţiunile noastre în interesul păcii în Ucraina şi al securităţii în Europa".

Summit SUA-Rusia la Geneva în ianuarie 2022 pe tema Ucrainei

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei de la Washington, Antony Blinken, a făcut cunoscut că i-a telefonat vineri secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. Într-un tweet, secretarul de stat american a îndemnat Rusia "să participe cu seriozitate" la negocierile menite să reducă tensiunile din jurul Ucrainei.

Kievul şi aliaţii săi occidentali acuză Moscova că a mobilizat zeci de mii de militari la frontierele ţării în aşteptarea unei posibile invazii.

Statele Unite şi Rusia urmează să poarte discuţii despre Ucraina în perioada 10-11 ianuarie la Geneva. Conduse de secretarul de stat adjunct al SUA Wendy Sherman şi omologul său rus, Serghei Riabkov, acestea vor fi urmate, la 12 ianuarie, de o întâlnire Rusia-NATO, apoi la 13 ianuarie de o reuniune în cadrul OSCE.

Joe Biden l-a ameninţat pe Vladimir Putin cu un răspuns ferm la orice invazie rusă a Ucrainei, în cursul unei convorbiri telefonice avute joi, în care preşedintele rus a afirmat că noi sancţiuni împotriva Moscovei ar fi "o eroare colosală".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Discuti pentru comisionul lui drogatu' de fi-tu, zdreanta senila ?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb