JOE BIDEN LA VARŞOVIA: "Sprijinul SUA pentru Ucraina este neclintit"

G.D.
Internaţional / 21 februarie 2023

"Sprijinul SUA pentru Ucraina este neclintit"

Actualizare La Varşovia, Joe Biden a salutat alegerea europeană a Republicii Moldova şi a cerut aplauze pentru Maia Sandu

Cetăţenii Republicii Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să îşi recapete independenţa şi să meargă pe drumul integrării europene, a apreciat preşedintele american Joe Biden în discursul său istoric susţinut la Varşovia, în faţa a mii de oameni, la un an de la declanşarea agresiunii ruse în Ucraina, informează Radio Chişinău, conform Agerpres.

"Cetăţenii Republicii Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să îşi recapete independenţa şi să meargă pe drumul integrării europene. Preşedinta Maia Sandu, nu sunt sigur dacă este azi aici, dar sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră şi de oamenii liberi ai Republicii Moldova şi merită aplauze pentru asta", a declarat Joe Biden într-un discurs rostit la Castelul Regal din capitala poloneză.

Preşedinta Republicii Maia Sandu se află la Varşovia, unde a asistat la discursul liderului american.

---

Sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina rămâne ferm, a declarat astăzi, la Varşovia, preşedintele american Joe Biden, în timpul întrevederii cu omologul său polonez Andrzej Duda, transmite Reuters, conform Agerpres.

''Aşa cum i-am spus preşedintelui Zelenski când am vorbit la Kiev ieri, pot spune că sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neclintit'', a afirmat Biden.

"Preşedintele Putin poate încheia războiul cu un singur cuvânt. Dacă Ucraina nu se va mai apăra, va fi distrusă", a mai spus Biden în discurs.

"Îi vom trage la răspundere pentru cei care au comis acest război şi pentru crimele împotriva umanităii comise de ruşi. Vor continua zile grele, dureroase, dar Ucraina va fi pregătită pentru luptele care urmează iar SUA şi aliaţii se vor asigura că Ucraina se poate apăra", adaugă Biden.

"Putin încearcă să aducă foametea - blochează Marea Neagră pentru a opri Ucraina să îşi exporte grânele, iar noi încercăm să rezolvăm această criză", subliniază liderul de la Casa Albă.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este mai solidă ca niciodată, cu câteva zile înaintea împlinirii unui an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina. "Să nu existe niciun dubiu: Suntem 100% alături de NATO, ne asumăm articolul 5 - e un jurământ solemn că vom apăra fiecare centimetru din NATO", spune Biden.

De partea sa, şeful statului polonez a apreciat că vizita preşedintelui Joe Biden la Varşovia este un semnal important al angajamentului SUA faţă de menţinerea securităţii în Europa.

''Vizita dumneavoastră este un semn important al securităţii, un semnal al responsabilităţii SUA pentru securitatea lumii şi a Europei. America poate menţine ordinea mondială'', a spus Duda în timpul întâlnirii cu liderul de la Casa Albă.

Joe Biden, care a efectuat ieri o vizită simbolică la Kiev, va pronunţa astăzi seară un discurs important la Castelul Regal din Varşovia, la aproape un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Polonia, ce împarte o frontieră de circa 530 de kilometri cu Ucraina, a fost una dintre ţările care au făcut cele mai multe presiuni asupra Occidentului pentru ca acesta să sprijine Kievul şi a oferit adăpost unui număr de 1,5 milioane de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. "Sprijinul SUA pentru Afganistan este neclintit" asta spuneau si in urma cu circa 11 ani,

    ca dupa 10 ani sai vanda din nou pe afgani talibanilor  

    Nici un cuvintel despre sutele de mii de morti din Ucraina,

    numai despre arme de valorificat in conflict,

    UNDE A DISPARUT MAREA IUBIRE DE PACE OCCIDENTALA 

    1. Esti un bulangiu care voteaza aur si care tine cu rusii

      Iar tu seti un om bine educat,elevat si de bun simt,

      pacat de familia ta 

      Pacea inseamna razboi! L;e-a luat mintile banul!

      Esti prost ? Asa pare. Limitat.

    Niciun cuvintel despre dezastrul ecologic de la Ohio unde un tren cu peste 100 de vagoane , multe dintre ele incarcate cu niste deseuri atat de toxice incat fusesera folosite ca gaz chimic de razboi, a deraiat. Din cauza caii ferate atat de degradate incat nici prin Romania nu gasesti asa ceva decat pe rutele tehnologice, prin zone parasite.

     

    Trenul din Ohio pur si simplu abia poate inainta pe acele sine atat de deformate incat se vede cu ochiul liber. 

    Iar dezastrul ecologic este asemuit de unii cu aceeasi gravitate ca Exxon Valdez. 

    Biden tace. Dezastrul economic din SUA este fara precedent. 

    Bidonule, mai bine i-ai ajuta pe concetatenii tai americani. 120 miliarde pentru Ucraina... ZERO pentru Ohio. Asta este scorul tau. 

    1. Mujicule, ca tot te preocupa soarta europenilor si americanilor din Ohio, stii ca aia din Yacutia, de unde se exporta petrolul la chinezi, se incalzesc cu lemne? Si nu doar ca se incalzesc cu lemne dar au la dispozitie 2 luni pe an, cat dureaza "vara" sa-si faca provizia de lemne pentru cele 10 luni de iarna:-)...grija fata de oameni la mujici:-)

      Si Suedezii se incalzesc cu lemne, mujicule analfabet.

      Citeste din ce surse isi produc energia electrica si termica in Suedia.

      Conform UE, arderea lemnelor este neutra ecologic. 

      The main application of bioenergy in Sweden is in renewable heat, both in direct heating (predominantly in industry) and in district heating. Almost 70% of fuels/heat provision in Sweden (excluding heat pumps / electric heating) is through biomass. Sweden has a low population density and a high forest area per capita, so it has a high domestic

      potential of solid biomass. Most of its bioenergy (80%) comes fr om solid biomass. 

    Moody’s Investors Service a trecut Ucraina de la Caa3

    la Ca,care practic spune ca statul este incapabil sa returneze 

    creditele si dobanzile din venituri proprii = faliment statal

    Biden baga banii intr-o gaura neagra 

    1. Biden nu investește în economia Ucrainei, confunzi, îi înarmează pentru demilitarizarea Rusiei. Oameni sunt bucuroși să omoare ruși, ar fi păcat să nu primească tot ce au nevoie.

    Joe Biden e ca Ricky Dandel la Cerbul de Taur......aplauze pentru Maia Sandu!!!!!

    Si i-a umezit.....ochii doamnei Sandu ca a bagat-o in seama si acum o baga in pateu.

    Ce tari de chslneri obositi, Romania si Moldova, care nu au curaj sa spuna nimic impotriva clientului. 

    1. Bravo! Uite un comentariu cu cap si coloana, unul dintre putinele de pe aici. In rest, ma sperii de cati prosti sunt pe planeta,, inclusiv postacii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb