Joe Biden: "Nu există loc în America pentru violenţa politică"

S.B.
Internaţional / 20 august

Joe Biden: "Nu există loc în America pentru violenţa politică"

Preşedintele Joe Biden a primit ovaţii când a urcat pe scena Convenţiei Naţionale Democrate din Chicago luni seara. El a fost prezentat de fiica sa, Ashley, care a vorbit după prima doamnă Jill Biden, informează news.ro.

El a vorbit despre patru ani de progres, despre violenţele din America dar şi despre Donald Trump, pe care l-a numit "ratat".

Când a urcat pe scenă, Biden a îmbrăţişat-o pe Ashley şi a părut să-şi şteargă lacrimile. Alţi membri ai familiei Biden au fost, de asemenea, emoţionaţi în timp ce urmăreau momentul din apartamentul VIP.

"Oameni buni, permiteţi-mi să vă întreb: sunteţi pregătiţi să votaţi pentru libertate?", a întrebat el. Răspunsul mulţimii a fost "da!".

"Sunteţi pregătiţi să votaţi pentru democraţie şi pentru America?" Răspunsul a fost din nou "da!".

"Permiteţi-mi să vă întreb, sunteţi pregătiţi să îi alegeţi pe Kamala Harris şi Tim Walz?" De data aceasta, "da!" a fost şi mai tare.

Preşedintele a trecut apoi la chestiuni mai sumbre, descriind modul în care a fost învestit la doar câteva săptămâni după insurecţia din 6 ianuarie de la Capitoliu.

"În urmă cu aproape patru ani, în iarnă, pe treptele Capitoliului, într-o zi rece de ianuarie, mi-am ridicat mâna dreaptă şi am depus jurământul în faţa dumneavoastră şi a lui Dumnezeu de a păstra, proteja şi apăra Constituţia şi de a îndeplini cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a spus Biden.

"În faţa mea era oraşul, înconjurat de garda naţională. În spatele meu un Capitoliu, cu doar două săptămâni înainte, invadat de o mulţime violentă. Dar am ştiut atunci, din adâncul inimii mele, că ştiu şi acum că nu există loc în America pentru violenţa politică, niciunul".

Reluând o replică pe care a mai folosit-o, care este desigur o referire la Donald Trump, preşedintele a spus "Nu poţi spune că îţi iubeşti ţara doar atunci când câştigi".

"Democraţia trebuie să fie păstrată. Suntem într-o luptă pentru sufletul Americii", spune Biden.

El a vorbit despre revoltele din Charlottesville din august 2017 ale naţionaliştilor albi, care au dus la moartea unei femei.

Aceştia au fost "atât de încurajaţi de ceea ce au văzut la Casa Albă, încât nici măcar nu s-au deranjat să îşi poarte cagulele", spune Biden.

"Am candidat la preşedinţie în 2020 din cauza a ceea ce am văzut".

Biden a vorbit despre realizările administraţiei sale dar şi despre rolul Kamalei Harris.

"Am avut unul dintre cei mai extraordinari patru ani de progres, punct", a spus Biden. "Doar gândiţi-vă la asta. Cotidianul nu ne mai controlează vieţile. Am trecut de la o criză economică la cea mai puternică economie din întreaga lume... un număr record de 16 milioane de noi locuri de muncă, o creştere record a întreprinderilor mici, un nivel record al pieţei bursiere... salarii în creştere, inflaţie în scădere, mult în scădere, şi continuă să scadă".

El a remarcat apoi eforturile sale de a reduce preţurile medicamentelor eliberate pe bază de reţetă, spunând: "În sfârşit am învins Big Pharma".

"Ghiciţi cine a dat votul decisiv? Vicepreşedintele, care în curând va fi preşedinte, Kamala Harris", a spus Biden.

La un moment dat, mulţimea a început din nou să scandeze "Mulţumesc, Joe!" "Mulţumesc, Kamala!", a răspuns preşedintele.

Biden l-a catalogat din nou pe Trump drept un "ratat"

Joe Biden l-a atacat din nou pe Donald Trump ca fiind un "ratat" pentru că a caracterizat Statele Unite drept o naţiune în declin.

"Donald Trump numeşte America o naţiune în declin", a spus Biden. "Când vorbeşte despre America ca fiind o naţiune în declin, el spune că pierdem. El este învinsul. Se înşeală amarnic".

Biden a folosit încă o dată o replică care îi promovează propriile realizări şi îi transmite subtil ştafeta lui Kamala Harris.

Preşedintele a vorbit despre modul în care criminalitatea violentă a scăzut la nivel naţional, apoi a trecut la complimente pentru Harris şi a atacat recenta condamnare penală a lui Donald Trump.

"Rata crimelor scade mai rapid decât oricând în istorie", a spus Biden. "Criminalitatea violentă a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, iar criminalitatea va continua să scadă atunci când vom pune un procuror în Biroul Oval în locul unui infractor condamnat".

Convenţia Partidului Democrat are loc la United Center din Chicago.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Congresul Partidului Democrat este evident dominat, cel putin in prima parte , de discursul actualului Presedinte J.R.Biden .Intorcerea la umanitate este scopul politic al doamnei Harris.In a doua parte a Congresului discursurile sotilor Obama impreuna cu zicerile finale ale doamnei M.Obama o vor propulsa pe Harris in invingator .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb