Johnson & Johnson plănuieşte listarea diviziei Kenvue

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 ianuarie 2023

Johnson & Johnson plănuieşte listarea diviziei Kenvue

Kenvue, noul nume al companiei din spatele mărcilor de sănătate pentru consumatori, precum Band-Aid, Tylenol, Listerine, Johnson's şi Aveeno, a depus săptămâna trecută, la autoritatea pieţei de capital din SUA (SEC), documentele pentru lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO) la Bursa din New York (NYSE), care ar putea atrage aproximativ 5 miliarde de dolari, anunţă ifre.com, amintind că tranzacţia este parte a separării acestei divizii de conglomeratul Johnson & Johnson.

Potrivit sursei citate, băncile americane Goldman Sachs Group Inc. şi JPMorgan Chase & Co. vor administra oferta diviziei care a generat vânzări de peste 15 miliarde de dolari în 2021, pe o piaţă a sănătăţii consumatorilor estimată să crească cu o singură cifră până în 2025.

J&J va colecta cea mai mare parte a veniturilor din IPO-ul diviziei, înainte de divizarea ulterioară a participaţiei rămase (cel puţin 80,1%) către propriii acţionari, conform ifre.com, care adaugă că listarea Kenvue va fi cea mai importantă tranzacţie recentă de tip spin-off din sectorul corporativ american.

J&J a dezvăluit în noiembrie 2021 că intenţionează să-şi separe afacerea de sănătate a consumatorilor în următoarele 18 - 24 de luni ca să se poată concentra pe afacerile sale farmaceutice şi de tehnologie medicală. Până acum, însă, compania-mamă a Kenvue nu a adus în atenţie oferta publică iniţială ca parte a acestui plan.

Un raport recent al băncii elveţiene Credit Suisse a evaluat Kenvue la aproximativ 64 de miliarde de dolari, respectiv de 16,5 ori câştigul EBITDA (operaţional) anual de 3,9 miliarde de dolari.

În condiţiile în care veniturile din IPO-ul Kenvue vor intra în bugetul J&J, gigantul american va obţine bani pe care îi va folosi la finanţarea costului achiziţiei companiei de tehnologie medicală Abiomed, realizată în noiembrie 2022, pe 16,6 miliarde de dolari.

Kenvue va fi condusă de actualii directori J&J Thibaut Mongon (CEO desemnat) şi Paul Ruh (CFO desemnat). J&J şi-a redenumit divizia de sănătate pentru consumatori - Kenvue - în septembrie anul trecut.

Grupul J&J este aşteptat să raporteze pe 24 ianuarie rezultatele financiare din al patrulea trimestru al anului trecut. La data de 3 ianuarie, Johnson & Johnson a anunţat că va acorda un dividend în numerar de 1,13 dolari pe acţiune (pentru titlurile comune) aferent primului trimestru al anului 2023. Dividendele se vor plăti pe 7 martie 2023 către acţionarii înregistraţi până în 21 februarie 2023.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb