JOSEP BORRELL: ''Este momentul să acţionăm pentru întărirea apărării UE"

V.G.
Internaţional / 11 octombrie 2022

''Este momentul să acţionăm pentru întărirea apărării UE"

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a apreciat astăzi că a venit momentul să se acţioneze pentru consolidarea apărării europene şi a adăugat că reaprovizionarea Celor 27 cu echipament de apărare reprezintă cea mai urgentă provocare, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''În ultimul an am făcut multe declaraţii şi ne-am asumat multe angajamente pentru a consolida apărarea Uniunii Europene. Acum a sosit momentul să trecem de la vorbe la fapte, este momentul să acţionăm'', a declarat politicianul spaniol la cea de-a doua ediţie a Conferinţei de Securitate şi Apărare Europeană care se desfăşoară astăzi la Bruxelles.

Borrell a adăugat că, dat fiind că valorile şi securitatea UE sunt ''în joc'', cooperarea în domeniul apărării între cei 27 ''nu este un lux, ci o datorie''.

''Este cheia pentru a supravieţui, despre aceasta este vorba'', a insistat el, subliniind totodată că UE trebuie să refacă aprovizionarea cu echipament militar, care s-a diminuat după sprijinul acordat Ucrainei.

''Cea mai urgentă provocare a noastră acum este să refacem echipamentul militar şi să ne reaprovizionăm pentru a continua să sprijinim Ucraina, pentru a acoperi breşele critice şi a da un impuls bazei tehnologice şi industriale de apărare şi, pentru a avea succes şi a fi eficienţi, este nevoie să facem toate astea împreună, ca europeni'', a apreciat şeful diplomaţiei europene.

Borrell a adăugat că, la 24 februarie, odată cu declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, "lumea s-a schimbat în mod fundamental, iar perspectivele noastre s-au modificat în mod dramatic''.

''Invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia ne-a amintit totodată nevoia urgentă de a ne consolida cooperarea în domeniul securităţii şi apărării'', a insistat el.

Şeful diplomaţiei europene a amintit că, în martie, UE a adoptat noua sa strategie de securitate şi apărare pentru următorii 10 ani, cunoscută sub numele de ''Busola strategică'', şi a recunoscut că această strategie va trebui actualizată.

''Este un punct de cotitură important pentru politica de securitate şi de apărare a Uniunii, care ne oferă o direcţie strategică pentru următorii cinci până la 10 ani şi care va trebui să fie actualizată, căci următorii cinci ani vor fi complet diferiţi de tot ceea ce ne-am putut noi imagina atunci când am elaborat strategia'', a comentat el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Am inteles! Dorrell le cere statelor-Colonii sa-si arunce banii in plina criza economico-financiara-sociala, pe pocnitorile americanilor cu statut de arme miraculoase! Ca sa nu mai spunem ca, daca rusii vor lovi nuclear tari europene, atunci banii sunt aruncati degeaba pe aceste petarde!

    1. Concluzie scurta si corecta

      concluzie cam lunga si gresita

      ...”a da un impuls bazei tehnologice şi industriale de apărare şi, pentru a avea succes şi a fi eficienţi, este nevoie să facem toate astea împreună, ca europeni” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb