JT Grup Oil a strâns subscrieri în valoare de 23 milioane lei în primele cinci zile ale ofertei

F.D.
Piaţa de Capital / 4 iunie

JT Grup Oil a strâns subscrieri în valoare de 23 milioane lei în primele cinci zile ale ofertei

Cu venituri consolidate anuale de 224 milioane de lei şi un profit net de aproape 5,8 milioane de lei în 2023, JT Grup Oil, companie privată de pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi unicul acţionar al JT Terminal, a strâns subscrieri în valoare de 23 milioane de lei, în primele cinci zile cu discount ale Perioadei de Ofertă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Operaţiunea de piaţă a debutat în data de 28 mai şi se va încheia în data de 10 iunie, compania urmând să fie listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În primele cinci zile de la deschidere, investitorii au lansat ordine de cumpărare pentru 3.556.000 de acţiuni JT Grup Oil. Începând de astăzi, 4 iunie, investitorii vor subscrie acţiunile la preţul de ofertă de 6,50 lei/acţiune.

Datorită facilităţilor de care dispune terminalul, JT Grup Oil S.A. are perspective excelente de dezvoltare a business-ului prin intermediul parteneriatelor strategice cu cele mai importante companii din industrie la nivel European, ce şi-au manifestat deja intenţiile în această direcţie. Astfel, conform prospectului aprobat de ASF, şi ca urmare a dezvoltării celui mai nou terminal multi-modal, JT Grup Oil estimează pentru următorul an, o dublare a cifrei de afaceri, de la aproximativ 333 milioane de lei cifră de afaceri estimată pentru finalul anului 2024, la aproximativ 663 milioane în 2025.

"Listarea la BVB, este o oportunitate pentru noi să fim parte dintr-o poveste de succes, iar pentru investitori reprezintă un moment favorabil să cumpere acţiuni într-o companie cu o reputaţie impecabilă şi cu perspective de creştere semnificative. JT Grup Oil S.A. s-a impus ca un jucător de încredere în industria energiei, a inovat constant şi s-a adaptat rapid schimbărilor din piaţă. Conform previzionărilor noastre, câştigurile viitoare vor fi mai mari decât investiţiile, iar odată ce terminalul va fi operaţional, concomitent cu reducerea cheltuielilor, datorită automatizării complete a acestuia, ne aşteptăm ca profitabilitatea să înregistreze o creştere exponenţială în intervalul 2025-2028.", declară Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Directorul General al JT Grup Oil S.A.

Cu un plan de afaceri ambiţios şi datorită dezvoltării JT Terminal, Grupul urmăreşte deschiderea de noi puncte de desfacere pentru sectorul B2B şi, implicit, creşterea volumelor de combustibili tranzacţionate pe piaţa locală. Investiţia în JT Terminal asigură toată infrastructura necesară pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, de la creşterea eficienţei operaţionale, reducerea costurilor şi diminuarea timpilor de aşteptare, până la îmbunătăţirea serviciilor oferite partenerilor şi clienţilor companiei. Suma de bani obţinută din finanţarea atrasă prin oferta publică iniţială va rămâne în companie şi va fi utilizată pentru extinderea capacităţilor de stocare şi distribuţie, precum şi pentru implementarea unor noi facilităţi în nordul şi vestul ţării.

Odată finalizat, terminalul va dispune de 8 rezervoare cu o capacitate de stocare totală de 31.500 de tone şi va gestiona barje cu o capacitate de până la 9.000 de tone, 16 vagoane în acelaşi timp, pe două linii ferate paralele, şi câte 20 cisterne simultan în zona de încărcare şi descărcare. După ce va fi complet operaţional, datorită capacităţilor de stocare, JT Terminal va putea să suplinească aproximativ 1 milion de tone pe an din deficitul de combustibil de pe piaţa din România, în prezent estimat la 2,5 milioane de tone pe an. De asemenea, capacitatea de distribuţie, de 400.000 de litri/zi, va asigura rotaţia permanentă a stocurilor, fără a permite acumularea unei cantităţi mari de carburanţi, reducând astfel riscul financiar. În plus, dezvoltarea flotei auto şi creşterea numărului de staţii de incintă, de la 250 la aproximativ 500 de staţii, vor contribui la mărirea volumelor tranzacţionate şi implicit la creşterea cotei de piaţă.

"Încă din prima zi de lansare a IPO-ului, am fost încântaţi de răspunsul pozitiv din partea investitorilor. Subscrierea masivă a acţiunilor în primele cinci zile confirmă încrederea pe care investitorii o acordă business-ului nostru. Cu sprijinul partenerilor de încredere şi cu ajutorul echipei noastre de profesionişti, suntem siguri că vom continua să obţinem succesul dorit şi să atingem toate obiectivele stabilite pe termen mediu şi lung. JT Terminal este un proiect strategic care va creşte în următorii şi care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri la aproximativ 3 miliarde de lei, în următorii 10 ani. Toate estimările noastre, bazate pe cifre şi pe analize din piaţă, indică o cerere în continuă creştere pentru serviciile de distribuţie şi stocare carburanţi. Având în vedere tendinţele actuale şi proiecţiile economice, anticipăm o expansiune semnificativă a reţelei noastre şi o îmbunătăţire a eficienţei operaţionale.", adaugă Steluţa Lebidov, CFO JT Grup Oil

JT Terminal este o investiţie privată, de 25 de milioane de euro, validată inclusiv de statul român prin fondurile nerambursabile atribuite prin intermediul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Din partea celor care au pus botul la evaluarea voastra la PER 33 (cu tot cu discount-ul) si la proiectiile voastra fantasmagorice din prospect ... auzi la ei, crestere de 10 ori in intre 2024-2026 a cifrei de afaceri si a profitului net. Nu sunteti nici NVIDIA, nici ati facut vreo descoperire epocala. Aveti marje operationale mici. Dividendele daca vor fi, vor fi mici. 36 % subscriere nu e ceva cu care sa va laudati, este penibil si arata interesul scazut al investitorilor !!!

    1. cine e majoritarul?

      Majoritarul este Jean Tucan. La o prima cautare goagal ne zice asa " Tucan a săvârşit o serie de fapte pentru care a fost cercetat şi judecat în mai multe dosare. De fiecare dată însă, a scăpat basma curată sau cu sancţiuni minore. Analizând documentele ce au stat la baza acestor procese precum şi conjuncturile respective, putem bănui că Tucan a beneficiat de sprijinul din umbră al unor politiceni, poliţişti sau magistraţi, într-o perioadă în care instituțiile statului nu se puteau lăuda cu mari realizări în lupta împotriva corupției. Tucan a fost acuzat de-a lungul anilor de complicitate la furturi de bunuri, tentativă de omor, vătămare corporală, fals intelectual şi fals în declaraţii, lovirea unui poliţíst etc. Probabil că tovarăşii de înşelăciune l-au protejat iniţial pe Tucan şi de frica răzbunării, căci acesta este cunoscut ca un individ extrem de violent, atât verbal cât şi fizic. Una dintre victimele furiei lui paroxistice a fost chiar iubita fostului său asociat în afaceri, Traian Moga, nimeni altul decât fratele senatorului PSD de Constanţa. Moga şi Tucan deţineau împreună o staţie de benzină, un restaurant şi un motel în comuna ialomiţeană Căzăneşti. " dar sigur sunt exagerari de internet

      Scrii dumitale, citând, bineînțeles, că ești neutru, că "tovarășii de înșelăciune" l-au protejat pe jpt de ... urmatoarele înșelăciuni: citez: 1.complicitate la fururi de bunuri; 2. fals intelectual; 2

      3. fals în declarații; 4. lovirea unui polițist! :))). Dacă nu știai, astea sunt printre cel mai ușor de obținut acuzații ale unui procuror. Mai greu e să le probezi. Bineînțeles, în afară de cea cu lovirea unui polițist, care dacă nu s-a probat, a fost bineînțeles datorită "tovarășilor de înșelătorii"! :)))). Sigur, exagerări de internet! :)) 

      Bun, înțeleg că n-ați subscris. Dar asta nu înseamnă să-i faceți proști pe cei care au făcut-o. Credeți-ma, nu sunteți cel mai inteligenți dintre care au aflat de ipo și au luat o hotărâre. Dumneavoastră ați luat-o și vă mirați cum de s-au găsit 36% de proști. Poate că ăia 36% mai au și dileme nu doar certitudini ca dumneavoastră. Pentru că doar cei cu certitudini sunt consecvenți, zice o vorbă din bătrâni... :)

      Înțeleg din ce am citit p-aci că-i un smardoi din Constanța. Și care era bun că majoritar pentru dumneavoastră? Ssif-urile? Statul român cu sinecurile numite? Acoperiții de la imobiliare de 20000 pe mp? Și lista continuă dacă sunteți curios. Care ar fi majoritarul perfect pentru dumneavoastră? Un mormon, da, știu!

      Ssif-urile, nu ssif-urile... Autocorrectul, scuze!

      SIF-urile...

      Din pacate pentru cei care au subscris, omul are dreptate.

      Numai un prost poate sa subscrie la o companie cu PERul de 33, fara trecut, prezent si viitor clare si cu un management cel putin dubios, in conditiile in care exista deja companii listate solide cu PER-uri sub 10, lichide si cu trecut si prezent cunoscute. 

      Intr-adevar, chiar trebuie sa fii prost ca sa subscrii la o petarda sperand ca va veni altul mai prost caruia sa ii pasezi mizeria, cand exista multe alte optiuni bune. 

      Am si eu o intrebare de om prost cu multe dileme: De ce ai subscris? Ce te-a manat sa faci asta?

      Destept raspuns!

      In opinia ta, daca exista "smardoi" in piata, de ce nu ai lua si tu la unul, ca vorba-aia, o teapa in plus nu mai conteaza. 

      Nu este de mirare ca te-ai aruncat la asa IPO.

      Mai bine bagai banii in titluri de stat si carti. Sigur castigai. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb