JT Grup Oil debutează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

S.B.
Piaţa de Capital / 6 august

JT Grup Oil debutează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

JT Grup Oil, companie care activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanţa, a debutat astăzi, 6 august, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul bursier JTG.

Listarea companiei are loc după încheierea unei oferte publice de vânzare acţiuni, a treia derulată pe piaţa AeRO a bursei, în urma căreia compania a reuşit să atragă de la investitori 19,9 milioane lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 186,1 milioane lei.

"O nouă companie urcă astăzi pe scena pieţei locale de capital, fiind a patra listare de la începutul acestui an. Bursa de Valori Bucureşti construieşte şi creează unul dintre cele mai potrivite contexte de creştere, dezvoltare şi transformare pentru antreprenorii români şi pentru companiile care fac economia locală să funcţioneze. Ne bucurăm că echipa JT Grup Oil a ales piaţa AeRO ca următoarea etapă în dezvoltarea afacerii. Statutul de companie listată aduce multe oportunităţi, fiecare nou emitent având şansa să le fructifice şi să ofere un exemplu de bună practică, inclusiv printr-o comunicare corectă şi transparentă cu investitorii", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Călătoria noastră a început în 2001, când am fondat JT Grup Oil cu ambiţia de a deveni un jucător important în industria energetică din România. Listarea la Bursa de Valori Bucureşti marchează o nouă etapă în această călătorie, o etapă în care ne deschidem către investitori şi ne angajăm să livrăm, cu dedicare şi perseverenţă, produse de calitate, acoperind, în acelaşi timp, deficitul de carburanţi din România. Debutul pe piaţa AeRO este un moment semnificativ atât pentru JT Grup Oil, cât şi pentru investitorii care au crezut în viziunea şi potenţialul companiei noastre. A fost o perioadă provocatoare, care a necesitat anduranţă şi muncă intensă, însă datorită echipei noastre dedicate şi a sprijinului constant primit din partea investitorilor am demonstrat, încă o dată, că perseverenţa şi colaborarea reprezintă cheia succesului", a declarat Bogdan Aldea, Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO JT Grup Oil.

"Acum, mai bine de două decenii, ne-am propus să transformăm JT Grup Oil într-o companie de referinţă în industria energetică. Astăzi, listarea la Bursa de Valori Bucureşti reprezintă recunoaşterea eforturilor şi realizărilor noastre. Prin accesul la pieţele de capital, ne propunem să atragem resurse financiare esenţiale pentru a susţine dezvoltarea unor noi linii de business. Suntem o companie sustenabilă, cu un model operaţional bine definit, iar investiţia în JT Terminal, propriul nostru terminal de la Marea Neagră va asigura infrastructura necesară pentru îndeplinirea obiectivelor strategice. Deschiderea noastră către investitori, reflectă încrederea în potenţialul companiei şi angajamentul nostru de a asigura transparenţă, guvernanţă corporativă şi rezultate financiare solide", punctează Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil.

Jean Paul Tucan, acţionar majoritar al JT Grup Oil, adaugă: "Suntem extrem de încântaţi să anunţăm oficial debutul nostru pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Astăzi, este un moment istoric pentru compania noastră, deschidem un nou capitol în povestea dezvoltării JT Grup Oil. Tranzacţionarea acţiunilor este o validare a viziunii şi a muncii noastre şi ne bucurăm să vedem că această companie, odată mică, a crescut şi s-a dezvoltat, devenind un exemplu de succes. Vom continua să valorificăm potenţialul pieţei şi să oferim randamente solide pentru toţi investitorii noştri, contribuind totodată la dezvoltarea JT Terminal, cel mai nou şi modern terminal de la Marea Neagră, care va consolida poziţia României ca hub regional pentru produse petroliere lichide."

Oferta publică primară iniţială derulată de JT Grup Oil în perioada 28 mai - 10 iunie 2024 a fost realizată cu sprijinul Interdealer Capital Invest. În perioada ofertei, subscrisă în proporţie de 36,32%, au fost realizate un număr de 2.163 subscrieri pentru un număr de 3.632.272 acţiuni. Preţul pentru o acţiune a fost de 6,5 lei/acţiune, iar pentru subscrierile realizate în primele cinci zile lucrătoare din perioada de ofertă preţul a fost de 5,46 lei/acţiune.

"IPO-ul JT Grup Oil, intermediat de Interdealer Capital Invest, s-a adresat ȋn principal investitorilor de retail din piaţa de capital românească şi capitalului românesc. Principalul obiectiv al ofertei a fost atragerea unui număr cât mai mare de investitori de retail (peste 1000) pentru a asigura o lichiditate bună la momentul tranzacţionării acţiunilor, obiectiv care nu numai că a fost atins, dar a depăşit cu mult aşteptările emitentului, oferta fiind subscrisă de peste 2.000 de investitori. Al doilea obiectiv, atragerea unei finanţări prin intermediul pieţei de capital de aproximativ 54 milioane lei a fost ȋndeplinit parţial, suma atrasă de la investitori fiind de aproximativ 20 milioane lei, situaţie care ne oferă posibilitatea de a apela pe viitor şi la alte operaţiuni specifice pieţei de capital pentru acoperirea necesarului de finanţare estimat, conform planurilor de dezvoltare ale Grupului. Compania JT Grup Oil se doreşte a fi un emitent activ pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, care are ȋn plan utilizarea diverselor instrumente financiare şi a operaţiunilor oferite de piaţa de capital contribuind, astfel la dezvoltarea acestei pieţe pentru creşterea capitalului autohton", a declarat Sorin Naş, administrator al Interdealer Capital Invest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb