Julius Baer taie 300 de posturi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2020

Banca privată Julius Baer din Elveţia va elimina 300 de locuri de muncă anul acesta, potrivit directorului său executiv Philipp Rickenbacher, anunţă Reuters, menţionând că instituţia urmăreşte să-şi consolideze profitabilitatea, după un declin puternic în 2019.

Banca are în plan o nouă strategie pe trei ani, care să elimine presiunile ce privesc marjele sale de profit, conform spuselor oficialului Julius Baer.

Philipp Rickenbacher a afirmat că banca vrea să-şi îmbunătăţească rata ajustată costuri/venituri la 67% până în 2022, faţă de 68%, cât preconiza anterior, respectiv 71%, cât a fost în 2019. Acest nivel va fi atins prin reducerea costurilor băncii cu 200 de milioane de franci (206,72 milioane de dolari) şi prin sporirea veniturilor.

"Vom accelera investiţiile în consultanţa destinată clienţilor şi în tehnologie", a spus Rickenbacher, adăugând: "Ne vom reorienta de la o strategie menită să atragă active la una care urmăreşte realizarea unei creşeri sustenabile a profitului".

De când a devenit CEO, în septembrie 2019, Rickenbacher a redus numărul membrilor consiliului executiv al Julius Baer, ca să crească eficienţa şi orientarea către clienţi, în special către cei ultra-bogaţi.

Baer a anunţat, ieri, că preconizează să-şi îmbunătăţească veniturile cu peste 150 de milioane de franci în perioada de trei ani avută în vedere în noua strategie, prin extinderea ofertelor pentru ce bogaţi şi sporirea investiţiilor în tehnologie.

Anul trecut, câştigul net neajustat al băncii elveţiene a scăzut cu 37%, la 465 milioane de franci, din cauza unor provizioane de 250 de milioane de franci pentru cheltuieli legale, dar şi a costurilor legate de divizia neperformantă de management al activelor din Italia (Kairos).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb