JUSTIŢIA SUFERĂ, MINISTRUL RĂMÂNE Tudorel Toader, greu de schimbat

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 21 martie 2019

Deputaţii au respins, ieri, moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi pentru, 148 împotrivă şi 2 abţineri.

Deşi a votat în favoarea ministrului justiţiei, social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a declarat: "Bineînţeles că sunt în continuare nemulţumit. Nemulţumirea este legată de activitatea lui Tudorel Toader şi nu mi-a trecut, dar asta nu înseamnă că am votat o moţiune iniţiată de opoziţie, în care erau foarte multe critici cu care nu sunt de acord. Eu cer în continuare ca Tudorel Toa-der să vină în perioada următoare cu măsuri legislative normale".

El a spus că PSD aşteaptă termenul dat de partid, respectiv sfârşitul acestei săptămâni, până la care Toader să vină cu ordonanţele de urgenţă pe justiţie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, înainte de votul pe moţiune, că a explicat în alocuţiunea de 50 de minute din Parlament, din urmă cu două săptămâni, punctul său de vedere şi a susţinut că şi-a îndeplinit atribuţiunile pe care le-a avut de exercitat.

Moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moţiunea trebuia să fie votată de către deputaţii pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democraţii i-au reproşat ministrului Tudorel Toader că nu a adoptat o ordonanţă de urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum a fost stabilit în CEx al PSD.

La votul de ieri, împotriva ministrul justiţiei au votat şi deputaţii UDMR, formaţiune care a anunţat, încă din 6 martie, prin preşedintele Kelemen Hunor, că îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza ultimei ordonanţei de urgenţă pe legile Justiţiei - OUG 7/2019, despre care a spus că "nu e una raţională". De altfel, unul dintre criticii modului în care Tudorel Toader a ales să modifice legile justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă, este deputatul Marton Arpad (UDMR), care este şi membru al comisiei juridice din camera inferioară a Parlamentului.

Marton Arpad a declarat în mai multe rânduri pentru Ziarul BURSA că este nemulţumit că, atunci când în comisia de specialitate a celor două Camere - cunoscută drept comisia Iordache - erau dezbătute proiectele privind modificarea legilor justiţiei, ministrul de resort nu a participat la nicio dezbatere, la nico şedinţă pentru a-şi spune punctul de vedere referitor la amendamentele adoptate de membrii Parlamentului.

Votul de ieri din Camera Deputaţilor pare să nu ţină cont de problemele cu care se confruntă sistemul judiciar, care este subfinanţat şi nemulţumit de repetatele modificări legislative. În ciuda protestelor sutelor de procurori şi judecători, în ciuda mintingurilor angajaţilor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care acuză lipsa finanţării, lipsa acută de personal şi neplata a peste un milion de ore suplimentare efectuate, Tudorel Toader este păstrat în funcţia de ministru al Justiţiei de către coaliţia PSD-ALDE şi de voturile reprezentanţilor minorităţilor naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb