Kärcher lansează primul aspirator robot cu inteligenţă artificială din gama sa

G.D.
Companii / 29 martie 2023

Kärcher lansează primul aspirator robot cu inteligenţă artificială din gama sa

Kärcher a lansat robotul RCV 3, precum şi robotul RCV 5, care este primul aspirator robot dotat cu inteligenţă artificială din gama sa, conform unui comunicat remis redacţiei. Aceştia pot curăţa interiorul casei în mod 100% autonom, putând fi programaţi de la distanţă, direct din aplicaţia mobilă.

Potrivit sursei citate, un studiu realizat de către Kärcher în ultimii ani arată că, la nivel global, oamenii petrec o medie de 2 ore şi 52 de minute pe săptămână, făcând curat. Cu toate acestea, trendurile arată că oamenii apelează din ce în ce mai mult la echipamente fără fir, la roboţi şi la aparate care curăţă mai eficient faţă de metodele clasice.

"Dacă până acum curăţarea casei presupunea un efort susţinut din partea utilizatorilor şi mult timp investit în procesul de curăţare, noile tehnologii, precum şi inteligenţa artificială reduc substanţial resursele de timp şi energie, oferind consumatorului un maximum de confort. Mai mult, majoritatea aparatelor care beneficiază de inovaţie, oferă utilizatorului şi componenta de sustenabilitate, ajutându-l să adopte un comportament din ce în ce mai responsabil faţă de mediu", spune Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

RCV 3, modelul entry-level, curăţă autonom toate tipurile de suprafeţe. Acesta poate fi controlat de oriunde din aplicaţia mobilă Kärcher Home Robots, care poate mapa camerele locuinţei, poate seta diferite programe de curăţare şi defini zonele interzise. Toate camerele sunt mapate cu sistemul de navigare de înaltă precizie LiDAR şi senzorii ultra-sensibili, detectând treptele şi diferenţele mari de nivel pentru o curăţenie complet sigură.

Modelul RCV 5 este dotat cu inteligenţă artificială şi, pe lângă funcţiile lui RCV 3, poate detecta şi ocoli obiectele, datorită sistemului dublu de navigare, cu laser şi cameră. De asemenea, senzorii suplimentari împiedică aparatul să cadă, de exemplu, la baza scărilor, subliniază sursa citată.

În plus, funcţia Auto Boost asigură o putere suplimentară pentru a îndepărta praful de pe ţesăturile textile. Auto Boost poate fi dezactivat pe mochete şi covoare pentru a menţine curăţarea la o putere de aspirare scăzută, atunci când este puţină murdărie. Acest lucru economiseşte energie şi prelungeşte timpul de curăţare, înainte ca robotul să se întoarcă la staţia de încărcare.

Cu ajutorul funcţiilor aplicaţiei, pot fi setate programe de curăţare specifice pentru fiecare cameră. De asemenea, pot fi definite zone interzise sau, dimpotrivă, zone care necesită o curăţare suplimentară, cu ajutorul funcţiei de curăţare a petelor.

Tot din aplicaţie pot fi setaţi numeroşi parametri în funcţie de necesitate - de la puterea de aspirare până la debitul de apă pentru programul de spălare.

O curăţenie smart este o curăţenie rapidă şi eficientă, iar tehnologia îşi demonstrează de la an la an contribuţia la economisirea de timp şi obţinerea unor rezultate mai bune decât în cazul procedeelor tradiţionale de curăţenie, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb