K Bank din Coreea de Sud îşi amână, din nou, listarea

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 octombrie

K Bank a înregistrat un profit net de 85,4 miliarde de woni în prima jumătate a anului curent, de peste trei ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă din 2023. (Sursa foto: www.kasikornbank.com)

K Bank a înregistrat un profit net de 85,4 miliarde de woni în prima jumătate a anului curent, de peste trei ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă din 2023. (Sursa foto: www.kasikornbank.com)

English Version

Instituţia financiară invocă cererea slabă din partea investitorilor

Creditorul online sud-coreean K Bank Co. şi-a amânat pentru a doua oară oferta publică iniţială (IPO) de peste 700 de milioane de dolari prevăzută pentru Bursa din Seul, în condiţiile în care nu a reuşit să atragă suficientă cerere din partea investitorilor, potrivit înştiinţării depuse vineri la autoritatea de reglementare, anunţă Bloomberg.

K Bank, divizia de banking digital a gigantul telecom KT Corp., a precizat, potrivit kedglobal.com: "Cele mai recente estimări privind cererea din partea investitorilor instituţionali nu au confirmat un interes suficient pentru o listare de succes, aşa că am decis să renunţăm la IPO".

Banca plănuia să stabilească preţul ofertei vineri, iar debutul pe piaţă era programat pentru 30 octombrie. O listare de succes ar fi făcut din această ofertă cel mai mare IPO din Coreea de Sud, din mai bine de doi ani şi jumătate, şi ar fi evaluat banca la 5 trilioane de woni (3,6 miliarde de dolari).

K Bank va relua procedura de IPO la începutul anului viitor, a precizat compania.

NH Investment & Securities Co., KB Securities Co. şi Bank of America Corp. se ocupă de oferta K Bank.

Banca din Coreea de Sud voia să strângă până la 984 de miliarde de woni oferind spre vânzare 82 de milioane de acţiuni. K Bank avea în plan să utilizeze veniturile astfel obţinute pentru capital de lucru şi investiţii în tehnologie.

Listarea băncii ar fi fost cea mai mare din Coreea de Sud de după IPO-ul de 10,7 miliarde de dolari al producătorului de baterii LG Energy Solution Ltd., din ianuarie 2022, potrivit datelor Bloomberg.

K Bank a înregistrat un profit net de 85,4 miliarde de woni în prima jumătate a anului curent, de peste trei ori mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2023.

Potrivit industriei investiţiilor financiare, K Bank intenţionează să reia solicitarea de listare la începutul anului viitor, odată cu schimbarea structurii ofertei, inclusiv a numărului de acţiuni oferite. "Cu un număr total de acţiuni oferite ce ajunge la 82 de milioane, am stabilit că structura actuală a IPO-ului nu va atrage suficientă cerere de investiţii pentru o listare de succes", a explicat un oficial al K Bank, citat de kedglobal.com.

Estimările privind cererea de acţiuni au fost lansate până în data de 16 octombrie, iar acestea au arătat o cerere mai slabă decât se aştepta iniţial.

"Plănuim să ne listăm din nou cât mai curând posibil şi ne vom strădui să ne asigurăm că suntem recunoscuţi pentru valoarea corporativă potrivită în timpul procesului de listare", a conchis oficialul K Bank.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb