KARL NEHAMMER, CANCELARUL AUSTRIEI: "Un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României"

V.G.
Politică / 12 decembrie 2022

"Un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României"

Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că un eventual boicot asupra firmelor austriece din România, ca reacţie la votul negativ pe care Viena l-a dat săptămâna trecută la aderarea la Schengen, ar face rău mai mult României decât Austriei, pentru că firmele austriece varsă bani la bugetul ţării şi creează locuri de muncă, relatează News.ro.

Recentul veto al Austriei la aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, care garantează libera circulaţie a persoanelor în interiorul ţărilor Schengen, a provocat critici dure nu numai din partea ţărilor în cauză, ci şi din partea multor alte ţări ale UE. Chiar şi guvernul italian naţionalist de dreapta a condamnat această acţiune.

Confruntat cu critici dure atât intern, cât şi pe plan extern, cancelarul conservator Karl Nehammer a apărat veto-ul Austriei împotriva aderării Bulgariei şi României la Schengen în emisiunea "Pressestunde" de ieri, de la postul public de televiziune ORF2.

Potrivit lui Nehammer, în alte state UE nu există suficientă presiune împotriva trecerilor neînregistrate la frontieră. Prin urmare, Austria a trebuit să acţioneze la nivel naţional. Nehammer a declarat că veto-ul Austriei ar putea fi ridicat doar după ce protecţia frontierelor din Bulgaria şi România va fi îmbunătăţită.

Întrebat de ce Austria nu a ales calea obişnuită în UE, şi anume de a căuta aliaţi în rândul celorlalte state şi de a obţine astfel schimbări, Nehammer a spus că nicio altă ţară nu are, proporţional cu populaţia sa, o presiune similară cu cea a Austriei. De asemenea, Olanda a încercat de mult timp să găsească sprijin în Consiliul UE, dar nu a reuşit. În celelalte ţări ale UE, pur şi simplu, problema a fost conştientizată altfel decât în Austria. Cum Comisia Europeană nu acţiona, trebuia să se acţioneze "în forţă" şi la nivel naţional, a explicat cancelarul.

Nehammer a repetat pe larg argumentaţia sa şi a ministrului de interne al ÖVP, Gerhard Karner: din cei peste 100.000 de imigranţi sau solicitanţi de azil, 75.000 nu fuseseră înregistraţi nicăieri, or asta ar fi trebuit să se întâmple la trecerea frontierei externe a UE. Multe dintre aceste persoane neînregistrate ar veni prin România sau Bulgaria, spune cancelarul care a repetat că aceste informaţii vin în urma audierii persoanele reţinute şi a analizei datelor de pe telefoanele lor mobile.

România şi Bulgaria au avut cifre diferite, a recunoscut Nehammer, dar aceste ţări nu aveau cum să cunoască numărul real din moment ce nu au înregistrat aceste persoane, a explicat Nehammer discrepanţa dintre date.

Pe de altă partre, el s-a declarat convins că veto-ul nu va avea consecinţe negative pentru companiile naţionale care operează în Bulgaria şi România. "Aici trebuie făcută o distincţie: una e o problemă de politică de securitate, iar cealaltă este o problemă de politică economică", a arătat cancelarul, subliniind că un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă economiilor României sau Bulgariei. Companiile austriece aduc întotdeauna bani la bugetul ţării şi oferă locuri de muncă, a explicat el.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Aici nu mai e vorba doar de aroganta, este si prostie cat cuprinde, tovarase cancelar!

    Nu e treaba magarului de unde beau oile apa!Daca este afectata Romania prin boicotarea firmelor austriece ne priveste direct,tu vezi-ti de tara ta!La cat mai multi migranti iti dorim,fara numar,fara numar!

    " Companiile austriece aduc întotdeauna bani la bugetul ţării şi oferă locuri de muncă, a explicat el. "

    Aduc in primul rand bani bugetului Austriei . 

    Diplomatul asta care pune bodyguarzii pe jurnalisti si ii face huligani si le intoarce spatele si pleaca....daca asa sunt si angajatorii sau investitorii din tara ta inseamna ca nu e nici o pierdere.

    Eu in locul statului deschideam o fabrica de prelucrare a lemnului,luam angajatii de la Schweighofer si trimiteam patronul la statul lui sa cersesca.

    cat exista apa , aerul si fraierul , este si smecherul .

    Daca a carait asa repede, e de bine! Macar e consecvent in prostia lui, asa e si catarul...

    1. Măi kanțelarule încă ne

      Crezi teritoriu de sclavi de pe timpul imperiului austro ungar,dute cu ifosele tale si la căți mai mulți arăboi,indieni,afgani, să fiți asimilați de ei și să nu permiți intrare țărilor arabe în,,șengăn,, șicccccc. 

    Ohoho, o provocare?

    Viteza cu care a raspuns pe subiectul boicotului e direct proportionala cu intensitatea fricii pierderii coloniei Romania. Am observat si demersul Realitatea cu nationalizarea Petrom.

    Hai sa le bagam frica in oase grofilor!  

    BOICOT AUSTRIA! imediat si total !

    din partea tuturor romanilor si mai ales din partea firmelor!!!!  

    Tovarasul Cancelar a luat lumina de la Putin si s-a intors impotriva UE ... Boicotul total pentru Austria este solutia noastra a poporului.... Gata pana aici ... ajunge cu capul plecat sabia nu il taie......Uite ca il taie......Austria trebuie pedepsita tare sa simta....... Asta este inceputul....

    1601 primul unificator Mihai Viteazul este ucis din ordinul generalului austriac Basta!

    1701 a doua diplomă a unirii, promisiune pentru românii din Transilvania că dacă trec la catolicism vor avea aceleași drepturi cu ungurii, secuii și sașii! Obiective austriece: să lovească în ortodoxismul din Transilvania, să lupte români contra românilor, la o adică românii catolici contra ungurilor, sa-si formeze regimente de români devotați armatei austriece etc. Treaba începe dar austriecii nu respectă diploma, iar documentul cu promisiunile nu mai e..de găsit!  

    1749 Maria Tereza stabilește că iobagii din Transilvania să facă 3 zile pe săptămână clacă cu animale proprii iar 4 zile de clacă cu brațele!  

    Prin abuz,comutarea zilelor preponderent la arat,semănat, prasila, cules se putea lucra toată săptămâna! 

    Generalul austriac Bucow trage cu tunurile daramand spre 40 de biserici ortodoxe! 

    1784 răscoala lui Horea ! Horea si Cloșca trași pe roată din ordinul generalului austriac,ăla cu statuia lui Iohannis .Cei tari de inimă pot să citească ce însemna o astfel de moarte! 

    Nu mai continui, nu mai am aer că ne taie și pădurile!!!

    1. mi se rupe inima citind ce ai scris.

      trebuie boicotati crunt austriecii astia 

    mutam conturile din BCR, Raiffeisen si desigur ING la .... BRD si BT sunt listate pe bursa, investesc fondurile de pensii in ele. la BRD si BT. macar stim de ce suntem cu BRD si BT

    Un neam de slu.g.oi care au dat pe gr.atis resursele Rom.aniei austr.iecilor acum pozeaza in luptatorii boicotului. In vara trecuta Ioh.ann.is si P.NL in frunte cu Min.istrul Ener,giei au dat pe gr.atis gazele din M.area Neagr.a a.ustriecil,or. acompaniati de P.SD si U.D.MR.

    Si daca are dreptate si oamenii aceia au traversat Romania? se stie ca vamesii nostri sunt spagari pana-n maduva oaselor ,sau nu-i asa?? cum sa rateze asa o pleasca? sau doar nu crede cineva ca au traversat ascunsi in dubite cu podea dubla, in tiruri, in valize sau mai stiu unde, si vamesii habar n-au avut ?

    1. Si PS oare vamesii unguri unde au fost cand au trecut 100000 de imigranti fara acte peste vama? hai sa zicem ca ai nostri i-au facut scapati, dar ungurii ce-au facut? sau s-au invatat si ei cu spaga dupa romani?

    Din pacate economic stam la mana strainilor,

    fondul de salarii si pensii are deficit

    (fara imprumut extern nu se pot plati) 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb