Kaspersky: 57% dintre companii nu controlează aplicaţiile utilizate de către angajaţii

F. A.
Comunicate de presă / 21 mai 2013

57% dintre companii încă nu utilizează instrumente pentru controlul aplicaţiilor, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky Lab, în parteneriat cu B2B International în luna noiembrie 2012, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit studiului, majoritatea companiilor nu controlează în niciun fel aplicaţiile descărcate, iar 17% dintre firme nu plănuiesc să utilizeze noi tehnologii pentru controlul aplicaţiilor sau nici măcar nu sunt conştiente de existenţa acestora.

Infractorii cibernetici folosesc numeroase trucuri pentru a infecta sistemele IT. Un astfel de exemplu este trimiterea fişierelor malware pe post de aplicaţii populare, astfel încât atunci când un angajat încearcă să pornească o aplicaţie, întreaga infrastructură este compromisă. Pentru a preveni astfel de incidente, companiile trebuie să dezvolte şi să aplice politici de securitate legate de instalarea şi de pornirea aplicaţiilor, însă nu toate procedează astfel.

În ceea ce priveşte utilizarea dispozitivelor externe şi a altor suporturi de date: doar 44% dintre companii acordă suficientă atenţie acestei probleme şi implementează instrumente pentru controlul dispozitivelor, pe când 17% din companii nu sunt conştiente de existenţa instrumentelor pentru controlul dispozitivelor sau nu sunt interesate să le utilizeze.

Potrivit comunicatului, utilizarea instrumentelor de control endpoint Kaspersky Lab se poate dovedi a fi foarte benefică pentru business. Controlul aplicaţiilor asigură protecţie suplimentară împotriva fişierelor malware şi restricţionează folosirea aplicaţiilor de recreere, cum ar fi jocurile sau clienţii torrent. Controlul asupra dispozitivelor externe portabile blochează conexiunile neautorizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb